23 November, 2009

nak pulang~~

  • selamat tinggal bumi bertuah.. selamat tinggal semua..
  • selamat tinggal khar..
  • selamat tinggal....
  • saya mahu pulang!

21 November, 2009

bosan dan letih...

  • bosan sbb kena duk kat KHAR lagi.. (tp sedih plak nk tgglkn tg malim..)
  • rasa malas sangat2 nak buat report.. huhuhu.. padahal report utk majlis penutup program jer... giler punyer malas...
  • besok ada seminar lagi di audi.. saya harap kawan2 saya x jadi badut di atas stage...
  • semalam fadi de bagitau pasal sewa umah.. kat area umah dia tu agak jauh juga.. tapi harga sewa dlm 300 ke 350 jer.. dah save sket tp kena kuar blanjer transport...
  • rumah yg dekat ngan sekolah ak sumer sewa 1000 tp xder prabot... yg ada prabot lak rm400.. flat kat tepi sekolah.. tepi tu ada club lak tu... abang fadi dah bising cakap kat situ tempat bahaya.. tengok waktu siang pon tau tempat tu bahaya... kalo tengok kawasan tu pon mmg mnakutkan... hehehe...
  • so, kami sepakat untk ke terima umah sewa yg dekat umah fadi.. harap2 semuanya ok.. cuma... saya ada satu maslah sahaj...CEMANA NK P SEKOLAH?? nak kena ada transport....... bas x lalu situ.. ada pon kena take time tuk jalam ke sekolah n kena tukau bas 2 kali... huaaaaa...

20 November, 2009

intruinsik atau pentingkan diri sendiri.. mana satu?

  • seringkali dalam hidup kita perlu membuat pilihan.. seringkali juga pilihan itu sudah tentu tidak akan memuaskan hati sumer org...
  • perlukah kita mengorbankan diri kita untuk org lain? sedangkan kita juga memerlukan ruang dalam hidup kita...
  • bagi saya, jika tidak bersifat intruinsik bukan lah bermakna bersifat pentingkan diri sendiri... tetapi itu adalah sifat berpada-pada.. atau kalu di sebut berhemah... yerla.. kalu berbelanja mestilah berpada-pada.. xkan nak belanja main hentam jer... begitu juga kalu kita ingin hulurkan bantuan...
  • adakah hina jika saya bersikap sedemikian? saya juga punya masalah dalam hidup saya... jika kamu tidak mahu memahami dan hanya saya shj yg perlu memahami kamu, susahlah.. apa yg patut saya buat??

19 November, 2009

saya sangat letih...

pergi hantar brg kat umah fadi.. thanks fadi~~
cr umah sewa... susahnyer.. xder yg berkenan di hati...
sumer nyer ada kurg n lebihnyer...
saya dah penat... malas nk pk...
perlu tidur!

17 November, 2009

ARISE '09... seronoknyer~~

  • selama 4 hari bermula sabtu, saya mengsibukkan diri dgn program ARISE '09 bersama staff BHKA UPSI dan pelajar 6 rendah sekitar batang padang..... penat mmg la penat... tapi saya seronok sangat2...
  • staf BHKA yg membimbing kami adalah puan marini masdar... empat hari bersama mmg bnyak aktiviti menarik.. selain malam kebudayaan dan persembahan, kami belajar buat pottery, pastu main alat muzik tradisonal n moden, student di ajar asas penulisan menggunakan publisher, di ajar utk shoot gamba... plg best water confident ngan kayak la... huhuhu.. di tasik proton... tidak ku sangka ak berada di dalam tasik yg salunyer ak tengok ada itik tu... huaahahahaha..
  • pengalaman bersama sepanjang program ARISE '09 akan sentiasa terpahat dalam hati.. emmuahhh..

10 November, 2009

kebebasan atau permulaan kepada episod yg lebih mencabar?

  • hari ini tanggal 10 november 2009... hari yg mmg saya akui, saya tunggu2 selama ini.. hari terakhir untuk saya mengahadapi final exam each sem... dan hari ini adalah utk exam yg terakhir.. realitinya saya sedar masa utk saya berada di sini kian singkat...
  • semester depan saya akan menjalani praktikum di ipoh... saya mengharapkn perjalanan baru itu akan menjadi episod yang terindah buat saya dan rakan-rakan...
  • tidak bnyak yg mampu diperkatakan.. hanya terasa seperti semalam saya berpijak di bumi bertuah ini,,,
  • seakan baru semalam saya melihat wajah sepi di dalam tawa ibu saya melepaskan saya ke sini.. seakan baru semalam ibu saya menghantar saya ke sini,. menikmati hidangan pertama yg enak di i love u corner walaupun saya tidak menjamahnya kerana terlalu runsing...
  • aahh.. terasa seakan semalam saya menangis bersama cucuran air mandian di wajah saya... hanya kerana terkenangkan ibu di kampung... terasa seperti semalam juga saya menangis tertekan dengan test, xsgnmnt, dan mereka2 yg menyakiti saya..
  • segala ceritera itu menjadi satu kini. menjadi kenangan yang x mungkin akan saya lupakan... terima kasih UNIVERSITI PENDIDIKAN IDRIS yg telah mendewasakan saya...
  • terima kasih kepada PROGRAM PENDIDIKAN MORAL yg berjaya menjadikan diri saya seperti ini.. terima kasih ALLAH s.w.t kerana memberikan saya kesempatan ini... terima kasih kepada semua yg bersama saya selama menjalani hari2 suka dan duka ini..

06 November, 2009

kunci kebahagiaan?

  • bagi saya adalah keikhlasan. kalu dalam hati kita ikhlas.. segalanya akan jadi mudah dan baik2 sahaja..
  • keikhlasan bukan dtg kerana terpaksa. tapi keikhlasan dtg bersama keinginan. kemahuan kamu utk bersama. kemahuan kamu utk memberi, menerima, membantu.. bukan kerana kepentingan diri kamu semata2.. apabila ia hadir bersama kepentingan diri kamu semata-mata, maka akan tergambarlah sisi sebenar diri kamu..
  • biarlah bijak kamu mengatur rencana, menyusun kata, mengatur langkah. menjatuhkan orang lain dan meletakkan mereka dalam keadaan yang teruk dilihat orang lain.. mereka tidak akan membalasnya tetapi hanya yg maha mengetahui akan menentukan...
  • setiap orang ada kelemahan. saya, kamu dan mereka2.. selagi bergelar makhluk tuhan. jgn asyik melihat kelemahan, kesilapan, keterlanjuran org lain. lihat dulu diri kamu. bermegah dengan kejayaan diri kamu? adakah kamu merasakan kamu sudah cukup hebat utk bermegah? mgkin cukup hebat dengan mereka2 yg tidak kamu ikhlasi... tapi itu hanya anggapanmu...
  • saya? saya hanya insan lemah dan kadangkala turut melakukan perkara yg di atas. jika saya mngsa? pendamkan sahaja. utk apa menambah api pada bara? mungkin tika hancur tggl debu baru saja dihargai. peringatan utk diri saya, kamu2 dan mereka2...

30 October, 2009

xder mood lansung nak study..

exam semakin hampir..
tekanan mula dirasai...
tapi saya masih begini.. jiwa saya kosong..
fikiran saya tidak menentu..
saya sedih, tekanan, sakit hati... bercampur menjadi satu..

27 October, 2009

saya dan blues...

  • dah lama saya x layan blues..
  • mereka2 di sekeliling.. mengertikah mereka? atau... saya yg sering bermain dengan perasaan dan minda yg x henti menerjah dengan bisikan jahat?
  • saya hanya mahukan pengertian..
  • saya boleh menerimanya jika ada sbb yg benar, tulus, yg penting munasabah!!!!
  • saya sangat memerlukan mereka... tapi mereka tidak perlukan saya.. saya terumbang ambinggg... dimanakah mereka2??
  • jgn ditanya mengapa saya begini... jgn ditanya mengapa perlu saya begini... silakan tnya diri anda yg membuatkan saya jadi begini!!!
  • SAYA X SUKA MEREKA2 MENIPU SAYA.....

23 October, 2009

kawan2 saya n FarmVille....

  • sejak saya duk syok maen FV dalm FB.. dan sejak saya duk mmberi smngat pada ana, mim n azie, nmpknya saya telah digelar sbg otai mereka?? huh... korunk jgn jd giler fv.. nnti saya yg kena jawab naper korunk x studyy.. huaaa.. jgn.. naya nantiii...
  • sudahlah yg duk main bermaharajalela nih sumer muka2 budak yg p anugerah dekan, pelajar harapan tu....
  • adakah saya sudah mensesatkan mereka?? oohh.. tidakkk.... saya berharap sgt2 kawan2 saya kembali ke pangkal jalan! hahahaha...
  • exam terakhir di UPSI nampaknya mcm x memberikan tekanan yang maha hebat.. sbb kawan2 saya masih sibuk berFB N berFV!!! haaa... saper nak jawab??
  • cabut larikkkkkk!!!

kenangan semalam di sini...

  • semalam telah pon tamat kuliah di bumi bertuah ini...
  • terasa baru semalam saya melangkahkan kaki di sini...
  • melalui segala suka duka n asam garam dunia sebagai seorang pelajar di UPSI...
  • saya kenal hati budi insan yang tidak pernah saya temui dahulu...
  • saya kenal hati budi insan yang jauh berlainan daripada diri saya...
  • saya kenal hati budi insan yang bernama sahabat....
  • kenangan hampir 3 tahun stgh di sini akan abadi ditinggalkan waktu... tapi ingatan itu pasti akan segar dalam sanubari ini...
  • saya bangga menjadi anak kandung suluh budiaman.. kerana saya sedang menjejaki laluan insan2 hebat yang pernah melalui jalanan yang saya lalui di laluan keramat bumi bertuah ini...

20 October, 2009

karaoke sampai kuar anak tekak+hilang suare..

  • malam tadi bt projek sengal...
  • pas mina ngan kiko p gym, trus p MP melalak habis-habisan...
  • agak mcm org giler la jugak menghilangkan suara mcm org giler...
  • dah ler lagu sumer key tinggi2 x bleh blahhhh...
  • sampai umah mak pon bising cakap blk lambt...
  • tapi rasanya dah cukup cepat dah tu.. kami puun nyanyi sejam jer.. sore dah habis hilanggg... so, hentikan jerlahhh... hahahaha...
  • hilang la jugak ketensenan yg berputik dalam hati ni.......... huh...

19 October, 2009

bahagiakah saya dan kamu?

  • bahagiakah saya dan kamu?
  • bahagiakah kamu melihat deritaku?
  • inikah pengertiannya?
  • hubungan kasih ikatan persaudaraan??

10 October, 2009

praktikum.....

  • ULM(Unit Latihan Mengajar ) dah pon kuarkan senarai nama guru pelatih mengikut negeri perak, selangor dan Kuala Lumpur. dan pahang.. huhuhuhu.... selain 4 negeri tu rasanya xder la budak2 UPSI nih kat sekolah negeri lain...
  • yg pastinya, sekolah yg bakal saya berkhidmat dan menimba ilmu sbg pendidik adalah
    SMK AVE MARIA CONVENT, IPOH.....

04 October, 2009

percaya pada diri...

  • matlamat pendidikan saya masih kabur... desakan hidup dan rasa tanggungjawab membuatkan saya semakin tidak bersemangat... adakah perjalanan pendidikan ini akan tamat sekadar di sini?? saya inginkan yg jauh lebih baik.. bukan untuk menjadi yg terbaik.. cukuplah sekadar baik sahaja... tapi saya masih diawangan memikirkannya... jika saya benar mahukan kesinambungan pendidikan itu, saya perlu kuat berusaha mulai skrg.. kerana saya ingin menjadikan kesinambungan itu atas dasar kejayaan saya di sini....

03 October, 2009

projek penyelidikan~~~

  • sudah hampir ke kemuncak! tggl untuk edit2 bagi tujuan pemantapan... uikss... mantap ker??? huh... khamis lalu waktu konsultasi prof x cek pon.... just dia bagi saya sedikit bimbingan lisan~~~ huhuhu.. tapi syukur sgt2 sbb akhirnya saya dah yakin plak dengan apa yg saya buat... heh... saya relakan saja dia bebel2.. anggap jer macam mak saya suka bebel... profff baikkk sagt! heh...
  • pada mulanya saya xnak buat tajuk alam sekitar.. tapi saya seorang pencinta alam sekitar...! tapi bagi nk mengkaji tu sbnarnya rasa x brape nk minat mulanya.. lepas dah bnyak membaca saya pupuk lah giler2 minat tu supaya rasa seronok tiba... akhirnya... seronoklah juga..
  • kadang2 bnda yg kita xnak tu la yg terbaik tuk kita... n benda yg kita nk sangt tu salunyer x dapat pon........ agak kejam la jugak... huhuhuhu...
  • saya x sabar nak balik kg! kg, tunggu nnti saya balik!

17 September, 2009

kerana terlalu clumsy!

  • semalam saya tdk tido sehingga ke pagi. semata2 utk siapkn kerja2 saya. bila dah lps subuh saya rasa cam x leh tido, pastu perut pedih lak tu.. huhuhu...
  • kelas kol 9 pagi, saya lak bleh jer terlentok tepi katil. sedar2 dah kul 8.35 pagi ikut jam saya yg cepat tu. mau x kelam kabut??? dah siap2 trus sy kuar. tapi bila nk hampir sampai ke lif, br perasan matrik plak x mik td.. so kena turning back!
  • next, saya berlari2 anak semula ke lif. sesampai sahaja di area tong sampah, x semena2 kaki saya tersalah parking sampai buku2 sebnyak 6 buah yg agak berat tercampak dan kedua-dua belah kasut terpisah dr kaki saya! dan sy melungsur ala2 superwoman......
  • agak tragis kejadian pagi itu.. sehingga kini, kaki saya masih sakit dan sy telah di gelar sbg OKU oleh kengkwn yg bersimpati sgt2 kat sy tu... huaa...
  • korang mmg kejam! akan ku kenang....

16 September, 2009

cerita sejak pulang?

  • khamis lalu saya pulang ke kg... pastu sabtu tu saya kembali ke tnjung malim... sepanjang perjalanan tu mmg saya menempuhi pelbagai ragam manusia di muka bumi ni,.....huh..
  • masa nk tggu bas kat busten, ada pkcik tb2 sergah saya, dia kate nk kira duit pg duk umah kira... ada ke patut??? masa tu saya hanya tgh masukkn duit!!!! giler ke pe?? tindakan yg diambil adalah memblah kn dr dari situ.
  • lepak2 lak kat kdai jahit k.long. citer2 pasal sakit mak n masuk la sekali rasa x puas ati dia kat sedara2 dia... huhuhu.. saya dgr jer. mls nk komen!
  • dlm bus, pkcik bus ckp trun kat bukit jalil. huh. sya dah mngomel sorg2. camner nih?? dah la bawak beg besar.. dalam beg penuh kueh lak tu.. ada rempeyek, kueh ros and kopok bayam yang mmg likely nak pecah tu sgt besar! terpaksa sy heret bawak naik star kata ats tu.. dah ler pkcik bus tu first time nk g bkt jalil... ada jer bnda xbtol dia buat...
  • masa dlm star azie bg tau xjadi ada dscssion haritu.. hurmm.. saya redha jerla.. xper2.. saya tau saya bnyak komitmen lain...
  • sampai kat plaza rakyat, jaln nk masuk pudu dr train tu dah ditukar.. saya pon jalan trus ikut laluan keluar bas. terus kna tgkap ngan promoter bas tjg mlm... bus TM -KL la pe lagi.. bas nmpk cantik. n saya stuju nk naik dgn hati agak gembira. (semuanya gara2 sks hnya tggal kol 2 jer... sdgkn waktu tu kul 12 lbh)
  • lepas jer tol sg buloh tetiba bus parking tepi jalan. agak pelik! rupa2nyer bas rosakkkkk... so, tersadai hampir 40 minit... kena tggu bas lagi satu.
  • borak2 ngan makcik tjg mlm... masa tu baru kul 1 sumthing, tiba2 dia ckp takot kena buka kat situ... huhuhu.. saya ngan gaya cikgu moral yg terserlah bg dia smgt.... hahahaha...
  • tukar bas, saya kena duk seat plg last... haii... saya redha jer.. saya kan pose! hehehe...
  • samapi busten, rasa segan nk call azie. so, sy just msg n tnya dia sayang saya x... tapi x berbalas.. trus sy mik kptsn pggl pkcik teksi je
  • dah sampai bilik tetiba azie ngan msg cam rasa bersalah msg saya cakap dia br bgun dodo. huhuhu.. xper.. saya fhm.. kita kan sama2 pose? hehehehe...

itulah kesah sepanjang blik.. agak banyak pengalamannya... pglaman yg tiada dua kalinya selpas ini... kerana saya bakal meninggalkn bumi bertuah ini..........

12 September, 2009

test telah tamat!

  • test dah pon habiss...
  • sekrang nk tumpu pada kerja projek n group isu... harap2 kerja2 ini akan kulaksanakan dengan jayanya....
  • nih br jer blk dr kg... hurmm... letih pon x bes lg.. rasa nk dodo jer..
  • harap2 kerja2 akn habissss x lama lagi. n saya akan bermaharajalelaaaaa~~~
  • saya mahu tido puas2 n baca buku untuk final sampai muntah! heheheh..

09 September, 2009

tensennyer kuiz nih... tolonglahhhh!!!

  • besok pagi ada kuiz paper projek jam 8 pagi.... kenyataannya, saya xder paper input pon dalam kepala skrg nih berkenaan paper projek.. yg ada hanya kefahaman yg diterima semasa di kelas.. huaaaa.........
  • kul 11 pagi plak, kelas isu semasa. ada test jugak... nih msti nk kna ingt bnyak term plak, FAKTA. kalo salah no markah! huaaaa.. kenapa?? kenapa???
  • kalo saya x de bnyak keje cam skrg mngkin xder lah pening sangt nk layan test tu. nih dala sebok ngan kerja, test laggggiiii...
  • besok mungkin saya akan pulang ke kampung. dan.. mahu atau x, tetap kena pulang ke mari by saturday. semuanya kerana desakan kerja group isu n projek saya. kalo saya x blk, x mgkin kerja saya dapat diselesaikan... yang merisaukan saya........ hurmmm.... susah nk dikatakan.... :(

adakah harapan kan menjadi kenyataan? (knape skema sgt nihh??)

  • jurnal dah pon siap. tapi sgt x puas hati tgok kerja yg dibuat dgn agak tergesa2 itu. sedih tol... ntah apa yg difikirkn sejak akhir2 nih...
  • xsgnmnt vandalisme akn dipresentkan ari khamis b4 cuti blk kg..... jadi, kami perlu siapkn segera... probs nyer, saya nih nk kena blk kg.... *bukan utk suka2! sumernya berlaku tanpa dirancg... hai.. kenapa la jadi mcm nih? apa yg perlu saya lakukan? saya terhimpit dalam dua keadaan. dan hanya mengharapkan mereka2 memahami keadaan saya yg agak terdesak ini... mahukah mereka???
  • khamis nih ada dua test, ulang taip, dua test...... huaa... knape ini harus berlaku? setakat mana kepala saya mampu dimampatkan dengan segala fakta yang mmg x selalunya ada berlegar di fikiran ni?? huaarrghh....
  • tolong2.. tolong menolong bak kata makcik merry....! (makcik merry, i luv u!)

06 September, 2009

agak tensen lah jugak..

  • khamis nih nak blik kg.. dis is my promise... tp bila mngenangkn keje saya yg x siap nih... rasa mcm nyawa2 ikan jer nk blik... mcm mana nih?? teruk betul.. kalo saya dah siap kan jurnal dari hari rabu yg lepas, mgkin x kan jd mcm nih!
  • task jurnal masih lagi bersisa. projek masih x usik lagi.. masih di bab dua!(xtau lak tu statusnyer btol ker x...) apa yg ada dlm fikiran ini??
  • selama ini, saya telah membiarkan faktor luaran saya mempengaruhi perjalann kehidupan saya. segala kerja tidak siap hanya kerana perkara2 yg remeh... sedihnyer... mcm mana nih? apa yg perlu dilakukan??
  • mampukah saya menghabiskn kerja2 nih dalam jgka waktu yg sya sendri tetapkan..... yg penting, kalo saya nk balik beraya dengan aman, saya perlu siapkan projek saya dengan seberapa segera.. kalo x.... raya saya x akan ada mknanye! mau tercekik makan kueh ingat kat projek yg xpernahnyer nak siap...
  • kekuatan, datang lah segera! saya merayuuuuu nih....

05 September, 2009

jurnal oh jurnal~~

  • masih lagi menatap jurnal ini.. biarpun due date tuk siapkan dalam jadual dah delay 2 hari... apa yg dilakukan?? tido..tido..tido... kenapa saya tido?
  • saya tido sbb dia.. saya rindu dia.. so wat? saya harap bila saya tido saya mimpi dia... btol2 mcm budak x matang sy nih.. tapi nih hakikat yg berlaku... apa saya mampu lakukan??
  • kdgkala kita akan jadi insan yg plg bagus/baik utk menjadi pendengar dan kaunselor x bertauliah... tapi mampukah kita lakukan utk diri sendiri??
  • ego kah saya??

04 September, 2009

mengapa dan mengapa...

  • walaupon dlam hati ada bnyak perkara yng nk disampaikan... tapi bibir ini seakan hanya mampu diam terkunci. kdgkala hanya senyum yg hadir. bukan pelbagai rasa yang bermain dalam hati dan fikiran ini....
  • melihat kehidupan mereka2.. cemburu mula munculkan diri.... terasa telah tersilap langkah kerana berada di sini. bukan sekali merasai rasa ini. pernah juga dahulu.. ketika mula cuba menjadi seseorang yang lain... hari ini... tetapi seperti itu.. cuba mnjadi seperti yg sepatutnya.. menjadi sesuatu yang sesuai dengan keadann sekeliling ini.
  • tapi dimana yg sebnarnya?? yg sering gembira tanpa memikirkan apa2.. hanya kegembiraan dan memikirkan aturan untuk esok hari...
  • ooohh... saya ingin kembali seperti dulu... terasa benar2 terperangkap dalam satu laluan yg tidak pernah difikirkan utk melaluinya.....

31 August, 2009

kembali dibumi bertuah..


  • azie sngt skit perut masa kami sama2 blk naik tren...

  • saya yg salunya jd badut utk bt dia lupa kesakitan itu..nmpknya xmenjadi kebadutan saya itu...

  • plg xbest bila saya hampir2 berguling di tangga stesyen rawang. benci! kenapa kaki saya suka cam tu?? huh...

  • saya harap2 besok xder kelas budaya. xtau la saper plak lect yang sudi mengganti cik zue utk ajar kami...

  • kalo ikutkan hati, manjang xnak ada kelas jer..

  • kerja yg bertimbun membuatkan saya pusinggggg.. baju yg bnyak x berbasuhh...

  • huaaa.. saya mahu lari dari semua ini!!!!

26 August, 2009

ak ingin pulang~~

esok, lepas kelas saya akan pulang ke kampung!
nampaknya saya sudah bertekad! heh...
kali nih dr tg malim trus ke seremban, tapi kena tkr train kat rawang....
balik ngan azie naik komuter jer.. mals nk trun naik bus... hehehehe...
next time blik la naik bus.. kali nih balik jer ngan azie..

sbnarnya rasa cam malas nk balik...
sbb mngenangkan kerja yg x siap...
tapi saya agak rindu ngan mak saya..
xtau lah kenapa..
yerla, saper lagi saya nak rindu kalo bkn mak saya??

kepala saya sgt denyut2...
saya mencuba dengan sedaya mungkin utk baca notes...
dalam hati, saya bimbang ada midterm esok
midterm utk kelas isu2 sosial semasa negara..
huaa... kritikan jurnal utk paper isu.... x siap lagi...
saya perlukan material yg cukup kuat utk buat..
lect saya sangat demand orgnye!
hehehehe.. mgkin saya akan ikut jejak langkah demand dia..

ayat yg plg saya suka utk kelas hubungan antrabgsa(mr hohoho)
'okey..thats it for today... '
ngeh..ngeh..ngeh...

25 August, 2009

rasa x sehat...

beberapa hari nih selalu rasa x sehat..
badan salu rasa seram sejuk. x suka betu dgn keadaan macam nih..
adakah kerana saya rindu utk pulang ke kampung??
huhuhu... sedihnyer...
kerja bnyak sangat sehingga xtau bila leh blk kampung..
macam x sempat jer kalo nk balik minggu nih
tapi saya akan usahakan untuk pulang juga minggu nih..
saya sedang berusaha dengan semampu mungkin untuk siapkan semua kerja mnggu nih..
sekurang-kurangnya separuh kerja saya pasti disiapkan..

kenapa semangat saya akhir2 nih macam hilang??
mcm terbang ntah kemana...
mungkinkah kerana kini saya sendiri..
sendiri tanpa dipedulinya...
siapakah saya pada dia?
mungkinkah saya perlu belajar untuk sendiri kembali?
ya.. mungkin saya perlu miliki semangat lalu saya..
semangat yg pernah hingga membawa saya terbang....
dan terus singgah di bumi bertuah ini...
saya akan mengenggam kembali semangat saya yg telah hilang ditelan waktu itu...
saya harap semangat itu akan kembali pada saya...
kerana baru kini saya sedari..
tiada siapa yg boleh saya harapkan utk meraih
semangat seperti yg dulu....

24 August, 2009

hari ketiga berpuasa....

dah hari ketiga puasa...
baru hari ini rasa nak taip2 kat blog nih..
ngeh..ngeh..ngeh...
saya sgt bz dgn projek nih. nmpak mcm sng.
memula saya rasa sng. tapi tiba2 saya blurr sampai tensen...
pastu tnya2 pendapat member...
hehehehe... rupe2nyer saya mengalami kecelaruan terhadap kefahaman tajuk sendiri.

hari2 yg saya lalui sgt memenatkan...
hurm.. penat dgn tido sebenarnya..
akhir2 nih kawan baik saya semasa zaman persekolahan dulu kerap bermeseg dengan saya
xtau knaper saya sedih mengenangkan dia...
hurm... inilah lurah hidup..
once kita dah decide jalan hidup kita mcm tu agak sukar utk memilih jalan yg lain....
boleh mmg la bleh.. tapi?? sangat besar pengorbanan yg perlu dilakukan..
inilah hidup... kita kena face no matter wat...
huks..huks..huks..
tetiba jerw layan sedih...

saya dah 2 hari x call mak. hurmm.. malam td saya mimpi bnda pelik..
saya malas nak citer bnyak kat sini..
sbb mimpi saya x pernahnyer x mengarut..
tapi mimpi saya seolah2 memaksa saya tuk call mak saya plak.. hehh...
adakah saya rindu utk pulang?
saya kena siapkan banyak keje sebelum pulang dis weekend!
huaaa... sedihnyer..

21 August, 2009

selamat hari lahir mak!

  • hari ini hari lahir mak saya yg ke 48.... nama mak saya noraini bte mohamad. mak saya cantik.(hehehe). ayah saya tingglkan mak saya masa umo mak saya 36. awal giler. tapi till now mak saya x kawen2 lagik.. pengorbanan mak saya jaga kami adik beradik sgt besar! (sy takut khlgnnya).
  • suara mak cam hepi jer sejak akhir2 nih. semalam br balik hospital n doktor sahkan mak de pnyakit tibi.. hurmm... saya susah sgt nak terima pe yg mak citer bnda2 yg doktor tu ckap kat mak.. xtau la.. mgkin saya kena search kat google dulu kot? hehehehe...
  • disbbkn besday mak hr nih.. cam bese maxis bg free voice call... mlm td sehingg jam 3 ptg td mak ngadu kat say dia x pat pgg pon handphone dia sbb d kerjakan oleh adik bongsu saya. melampau tu... tinggi sungguh tahap kejelesan saya. mak call tadi n citer macam2 hal... heh... n yg pasti mak masak sedap2 hari ni. yerlah, sok dah mula pose, pastu hari nih lak besday mak...
  • huaaaa... saya sedih xpat balikkkk... saya sepatutnya pulang ke umah semalam! gara2 ada midterm saya x pat balik n mulakan ramadhan dengan keluarga terchenta... huaaa... sadis sungguh...

persahabatan...

  • sahabat.. hurm...
  • hr nih saya lmbt bgun.. tb2 ada meseg dr sahabat saya.. jam 7 stgh pagii..
  • saya mmg jrg2 bermesg n amik tau pasal kengkawan lama. terutama sahabat saya ini. yerlah, dia dah de keluarga sndri(married). so, saya rasa dia dah cukup bahagia tnpa saya...(kwn ssh sng dia)
  • hr ini dia mnyesali tindakan yg dah dia amik dulu.. saya rasa sedih sbb selama nih sy terlalu menganggap dia bahagia dan xperlu dipeduli. bila dah tahap kronik br saya nk sedar yg saya ada kawan yg dalam ksshn yg sbnarnya mmerlukan saya. xtau knape hati saya rasa sedih sgt... huhhuhu..
  • saya selalu melakukan kesilapan dlam persahabatan(merendah diri nih)... sbnarnya xtau lah ianya satu kesilapan atau smmngnya perkiraan saya tu betul...
  • masa sekolah rendah, saya ada kawan baik. tapi dia tikam saya dr blkg. saya jd xpercaya pada sesiapa. prejudis ttp ada dlm hati saya walau sedikit....
  • sekolah menengah, saya seorang yg nakal dan merasakan org yg baik xbleh kawan ngan saya sbb nnti saya yg akan dituduh mngajarnya jd jahat... saya merasakan saya bukan seorang yg baik utk mereka2 yg saya rasakan baik.. SAYA X LAYAK BERKAWAN DENGAN DIA.... itu masalahnya. bukan saya xnak kawan ngan dia.... dan saya tau pada masa itu tiada siapa pun yg fhm... kerana mereka hnya meliht sisi buruk saya sahaja..
  • pra-U a.k.a tgktn 6, saya x beminat utk berkawan ramai. skdr baik dgn 2 3 org. ttp ada pelbagai maslah. tapi saya lebih matang dan belajar dengan tekun. semuanya demi mak saya.
  • universiti, org pertama di kelas pertama yg bertegur dgn saya jadi sahabat sya sehingga hari ini. gaduh? selalu sgt... tapi keikhlasan dalam persahabatn bt kami kekal bersahabat shgga hari ini. tapi sekarang dah der org ketiga. org ketiga selalu bising ckap kami pilih kasih. ditambah dengan org keempat yg salu shy2 ciki.... huhuhu...
  • bersahabat itu penting. tapi ASAS kpd persahabatan itu lbh penting...

X.O.X.O~~

18 August, 2009

sedihnyer... cik zu dah nk pegi....

  • teka teki knpa cik zu bt midterm awal dah terjawab.... rupenyer mggu nih dia last ngaja kami.... huaaa.... cik zu.... how could u....
  • cik zu antara lect febret ak sbb dia lah lect yg plg sng bg student mrkh aka xkemut mrkh lahhh... huhuhu... pengalaman blaja dr dia mmg seronok.. berkat ilmu beliau mmbuatkan say lbh berkobar2 utk aja PA.. sbb dia bnyka bg inspirasi...
  • tapi dia akn pergi sambung blaja.... huaaa... xpat lah lagi saya nak jumpa dia.. n kelasnya akan diganti dengan prof ratu... sedihnyer...
  • cik zu... awak sgt baik!!!

17 August, 2009

test~~

  • besok pagi ada test.. n sy ngan muka kategori agak selamba duk lepak2 lg nih...
  • mcm x risau jer sok der test.. x seperti sem2 yg dulu...
  • huhuhu... dengar2 citer kampus akan ditutup selama sebulan...khabar angin jer kot...
  • kalo yer best juga. dapat pose n buat kueh raya nanti... kalo saya ada, mak saya leh amik bnyak order... kalo bnyak order, saya bleh dapat sesuatu yg diidam2 kan dari mak! hehehehe....
  • tadi pg mkn kat i luv u corner yg dah lama kami x pergi. tb2 plak memasing melayan blues kat c tu. teringat kngan lame2... huahahaha...

16 August, 2009

lamanya kemarau....

  • saya malas gile nak menaip bnda ntah apa2 sejak kblkgn nih..
  • mgkin sbb saya bz sangt buat xsgnmnt...
  • dan.. balik umah pun masa cuti xde apa2 yg dapat dilakukan... saya bz tolong mak buat kueh...
  • buat pertama kalinya setelah lama mninggalkn tgkatan 3, saya buat akaun. kena buat kunci kira2 utk bisnes kueh mak..
  • sumernyer sbb nak kena tunjukk kat pegawai..bla..bla..bla.. bosan tu....
  • sepattnya cuti saya study paper nk kuiz n test, tapi sy study buku kunci kira2+buku teks perakaunan+buku teks perdagangan..... huaaaaa...
  • br kjp td pegi pesta konvo kat kampus... dan.. sedang asyik membelek tudung... payung saya tertinggal di sana.... huaaaaaaaaaaa......
  • kes h1n1 nampak nya makin membimbangkan...
  • ada khabar angin yg cakp upsi mungkin akn ditutup.. ini betul2 mnunjukkan tahap serius penyakit marabahaya nih kat upsi... huaaa... tolong... saya xnak duk sini.....
  • saya kini sedang sibuk siapkan xsgnmnt budaya. ni tgh pening baca buku adat.... tajuk tugasn mmg giler2 punyer nmpk senang. tapi..... nak cari bahan dia... perghhh... menangis dan merintihhhhh!!!

29 July, 2009

kuarantin???

  • baru balik dr kg semalam....
  • sgt tergesa2 pulang ke tanjung malim bumi bertuah ini..
  • d tgh kegelaman malam ini kami dikejutkan dengan pengumuman kuarantin untuk hari esok...
  • waaahhhh... saya x sepatutnya pulang ke bumi bertuah ini!!!
  • kalo la di rumah...... banyak betul perkara yg bleeh di lakukan...
  • beberapa hari yg lalu, saya, mak n kiko berjalan2 ke kelantan... huhuhuhu...
  • seronok sbb dapat berjalan2... tapi xbest sbb mak saya moody all da time..
  • xbest toll bila mak cam tu... tp sy fhm, mak saya x sihat... kalo x she just fine wif us....
  • besok supposed ada kuiz.... hahahaha.... d sbb kan sy baca nota pon suam2 kuku jer, so sya hepi sgt2 la kuiz tu xder... hehehehehe....
  • xtau la besok macam mana lagi... yg pasti, hidup harus diteruskan!! heh~~

22 July, 2009

approve jurnal~~

  • untuk kali yg terakhir..... huhuhuhu.... buat report jurnal lagi...
  • yg plg best kali ini fair n square!
  • everybody kena cari jurnal in BI...
  • masa en.ati cakap macam tu, saya seolah2 xder perasaan apa2...
  • huhuhuhu... sedangkan rakan2 yg lain sudah berbunyi seperti lalat di dalam kelas...
  • kenapa??
  • sebab setiap kali kena buat report jurnal ni, saya sentiasa dapat jurnal BI since sem 1.... so, bila once again kena buat in BI... bukan lah masalah besar pon... buat jerlah...
  • hehehehehe....
  • masa pergi approve kat en.ati, dia nampak berminat dgn ketiga2 jurnal saya ttp hanya memilih satu daripadanya.. saya kalo bleh nk bg kawan saya jurnal tu kalu dia approve, tapi dia cakap jurnal tu susah..... huaaa.... abes... jurnal saya yg dia pilih tu x susah ker..... sbnarnya jurnal yg dia pilih tu lah jurnal yg plg saya xnak..
  • penat lah juga cari jurnal yg sesuai dalam proQuest n dapat 3... minat saya lebih kepada perihal kemiskinan.. poverty... xtau knaper... mngkin sbb saya selalu dgr mak saya cakap pasal kemiskinan tu salah satu punca seseorang tidak berjaya.. bukan mereka tidak pandai.. tapi kemiskinan menjadi punca kepada kegagalan?
  • mak saya bg 1 kes.. kes ini berlaku sekitar tahun 1970an.. ali sering ponteng sekolah kerana terpksa membantu ibubapanya bekerja dan menyara adik yg seramai 8 org.. ali seorang pelajar yg bijak dari sekolah rendah hingga ke tinggkatan 3. dia berjaya pula masuk ke sekolah aliran inggeris ketika tgktn 4 dan 5. namun keptsn peperiksaan akhirnya sangat teruk. ali x berjaya mengubah nasib keluarganya...
  • alasan kemiskinan rata2 tidak diterima umum kerana kini pelbagai bentuk saluran diberikan kepada pelajar bagi mendapatkan ilmu... pihak kerajaan bnyak menghabiskan ringgit malaysia dalam menjamin pendidikan yang baik kepada rakyat.
  • jadi bagaimana kenmiskinan ini tetap menjadi puncanya?
  • bg saya, mungkin puncanya akibat daripada faktor dalaman seseorang dan persekitarannya...
  • rasa rendah diri, tekanan, malu terhadap diri sendri dan keluarga dan kurangnya motivasi dalam diri menyebabkan golongan kurang berkemampuan tidak dapat mencapai kejayaan yang sepatutnya menjadi hak milik setiap org di dunia ini...
  • tapi... saya yakin, biarpon seseorang itu miskin harta, kalu x miskin usaha...pasti berjaya!
  • kemewahan sememangnya baik bagi mereka yg bijak menggunakannya, tapi bagaimana pula jika ia digunakan pada cara yg tidak betul? sudah pasti kemewahan itu akan membunuh kehidupan seseorang...
  • kerana itulah saya sering berpegang pada prinsip 'berpijak di bumi yg nyata'. setiap apa yg kita jalani di dunia ini adalah sesuatu yg nyata dan bukannya mimpi dan ia hanya akan berlaku sekali sahaja.....
  • oleh itu, hargailah setiap apa yg dilalui dgn penuh kesabaran dan senyuman...

20 July, 2009

baru pulanggg...

  • sy bersama azie, bertukus lumus cuba menyelusuri setiap inci percaturan adat temenggung dan perpateh...
  • kami berusaha menjejaki muzium, serta tempat2 yg difikirkan mampu membantu kami menyiapkan xsgnmnt dengan bestnyer!
  • hasilnya tidaklah begitu sempurna... TAPI, kami puas kerana berusaha utk cuba mendapatkan hasil kerja yg terbaikk....
  • mmg seronok dapat berjalan kadang2... yg x seronoknya bila saya pula yg demam kerana aktiviti jalan2 itu! huh...
  • lepas jer balik dr umah azie, ptg tu saya menjalankan duty saya ngan lil sis sy pergi anta kueh ke kedai2... mmg penat....
  • malam tu tb2 bdn saya rasa semacam yg lain mcm...
  • esoknya, saya ke klinik dan suhu badan mencecah 40 drjah celcius... tidur malam pon x bleh.. sdgkan hr nih kan saya kena balik tjung malim.... saya tetap kuatkan semangat! yeahh...
  • dan hari ini saya balik dengan jayanya even tekak sakit n kpla sedikit pening beserta peluh yg tiba2 jer memercik keluar di dahi...
  • huhuhuhuhu....
  • yg penting hari ini saya bnyak tersenyum....

14 July, 2009

kena kaunseling~~

  • hari nih awal2 pagi dah trun nk p cr kdai printer...
  • sumer kdai tutup... dalam kolej tutup, sekitar kolej pon sama...
  • huhuhuhu...
  • dok lah kat depan tv bawah blok tu tunggu azie...
  • pastu bb trun n x prasan saya der kat situ...
  • yg dia asyik membebel jer sbb kena tunggu lama..
  • azie lambat trun x tau la sbb apa.. heheheeh.. mmg agak lama la jugak tunggu..
  • huahahaha... saya sempat tgok citer aksi PEPAYA lagi... hehehe..
  • sampai kampus trus g cc untuk print tajuk projek n borang zakat...
  • g malim sarjana nk approve tajuk, tapi ramai... naik tgkat atas nk jumpa en hasbi..
  • tgok2 bb dah der kat situuu...
  • huaaa... kami bertiga kena kaunseling~~
  • ironinya, apa yg ada dalam pemikiran sy plak tu sumer bnda yg en hasbi bebelkan..
  • huhuhuhu... lawak jer rasa.. ternyata, kami bukan lawan en hasbi kalo bab2 bercakap nih..
  • hehehehe.. pastu p jumpa dktr hisyam, merangkap akademik advisor sy... nak minta signature dia untuk pengesahan buat copy result....
  • pastu trun balik n p bilik prof ratu... dah siap2 approve, pg plak pusat islam utk hantar borg zakat.. pergh... jauh betul perjalanannnn..
  • pastu kami berempat tambah dgn mimah, g makan kat bunga tanjung... huhuhu.. saya makan nasi ayam, siap report kat Dia... hehehehe... pastu dah nk kul 2, kami bergegas2 ke kelas mr hohohohoho... hhuhuhu... kelas plak habis jam 3.15 kot... huhuhu
  • even ramai yg x pergi kelas dia, kelas dia busan, saya tetap akan habiskan 14 mggu di sana! keberkatan itu penting! hehehehe...
  • kalu di kira langkah, rasanya langkah kami hari ini mungkin sudah menjangkau perjalanan hingga ke pekan tanjung malim! hehehehe...
  • penatnyer mnaip.. kalah taip xsgnmnt... hehehehe
  • daaaa~~~

masih kah sama perasaan itu terhadapnya?

  • sebenarnya apakah yanga ak inginkan?
  • dan.. sebenarnya sememangnya ak sendiri tidak pasti..
  • yg ak pasti ak hnya takut akan sebuah kehilangan... hurmm...
  • xtau la nk ckp mcm mana...
  • tapi yg pasti, apabila bersamanya, mengetahui bahawa diri ini disayanginya, hati ini sentiasa tenang. tiada lansung kecelaruan... hehehehe
  • kadang2 rasa cam angau lah plak..
  • hehehe..
  • rindu bila berjauhan.. terkenang dan teringat2...
  • maknanya saya sayang dia..

11 July, 2009

dia bukan untukku dan ak bukan untukmu~~

adakah lagi sisa2 kasih dan syg
yg masih bertebaran di langit hatinya?
dan.. apakah ianya untukku?
kembali meniti persoalan itu....
apakah ada untukknya jua...?

ak sepi dan buntu..
perlukah masih difikirkan
perlukah masih diinginkan
ak buntu...

jangan salahkan pelangi...
bila pelangi hilang di petang itu....
kerna pelangi pasti kan dtg lagi..
selepas hujan mula meniti hari sepi..
bila mentari hadirkan diri....

*ak mentari...
tapi x menghangatkanmu..
ak pelangi..
x memberi warna hidupmu..
ak sang bulan..
x menerangi malammu..
ak lah bintang...
yg hilang di telan kegelapan......

10 July, 2009

versi jalan2

  • tajuk utk projek kajian xder lagi..
  • macam2 masalah ak dah pk.. tapi masalah xnak dtg kat ak... huhuhu
  • masa tgh ada masalah lari dr masalh..
  • nih kena cari masalah yg leceh sket nih...
  • sengal tolll....
  • huhuhuhu..
  • nih pon tetiba jer berperasaan nak mnaip..
  • hari nih lepak kat umah kakak kat kl..
  • besok br balik..
  • sian cik azie duk kolej senseorang..
  • sumer dah keluar berjalan jerw...
  • huhuhuhu...
  • adiossss....

08 July, 2009

kenapa...?? kenapa..?? dan kenapaaaaaaaa...???

  • kenapa mesti saya praktikum di lumut, perak??????
  • xnak1000000000x............
  • sebab??
  • yer.. memang jauh sgt dr umah... camner nak balik???(sy kan ank mak...)
  • pastu saya kini merangkap pembantu peribadi mak saya. camner saya nk uruskan bisness camnih??? ceh3..)
  • pastu kalo papehal kat umah mcm mana say nk blik seberapa segera yg bleh?? dah tentu duk jauh nun di sana........ huaaaa...
  • naper la cik hasbi nih main suka2 jer dia bahagikan nama...
  • senang giler kejer dia dia terus bahagi jer nama ikut matrik tu sket2... mmg kejammmm...
  • sudahnyer ak yg nama kat atas nih trus kna p perak sbb perak negeri pilihan pertama...
  • huaaaa... kenapa ini terjadi???
  • TAPI......
  • kalo duk kat sana pon ada kbaikannnya juga..
  • saya dapat nengok negeri org...(merantau la tu...)
  • dapat jenjalan...(sempat ker??)
  • huh... itu jerker...???
  • lain kali pk lagilahh.........
  • huhuhuhu... yg pastinya hati ini sedang kesedihan sbb xpat praktikum kat negeri sendri... even saya adalah satu2nya org melaka kat dlm kelas sayaaaaa... huaaaaa......
  • bukan kata sekolah dibuka utk sekitar melaka, sekolah kat alor gajah pon di buka utk kamiii.... alangkah ruginya xdapat.......
  • kenalah terima dengan seadanya..
  • kerana sesuatu perkara itu x akan berlaku tanpa sebabnya.......

p/s

sy ttp sedehhhhh!

06 July, 2009

suMmaRy~~

Dah lama gila x update blog..
Bukannya x 0n9..
Tp tiap kali on9 jer malas giler2 nk menaip kat blog nih..
Kira2 sebulan yg lalu kakak saya berkahwin dgn lelaki yg dicintainya...
Kami di rumah mmg sgt2 bz..
Terutama saya dan adik perempuan saya..
Adik lelaki saya x pat balik..
Sebab?
Kursus katanya...
Sebulan sebelum majlis saya dah blik umah pon
Punyerlah duk mngemas ngan adik saya...
Tiba2 jer rasa umah saya tu besar sgt2 lah plak...
Masa majlis lansung adalah kawan2 adik saya yg setia dtg mnolong...
Nama mereka? Bleh la diberi penghormatan di sini... hehehehe
1.ecah
2.alip
3.aidil
4.emy
5.dan beberapa org lagi kawan dorg yg x saya tau namanya

Di kesempatan ini saya juga ingin ucapkan thanks a lot pada semua yg dah membantu dalam menjayakan majlis gilang gemilang kakak saya tu...
X lupa, sepupu saya yg jd pengapit-à siti aminah. Huhuhuhu...
Dah hbis jer majlis tu saya juga mngambil masa kira2 sebulan juga utk mngemas umah kembali...
Kenapa?
Sbb mak saya x berapa nak sehat.. huaaaa....
Pastu ditambah plak waktu tgh cuti sekolah, order kueh pulak kemain banyak..
Adusss... penatnyer.... mmg x bleh nak diungkapkan dgn kata2..
Dsbbkan mak saya x baper nak sehat, kerja2 penghantaran bertukar tgn kepada saya.
Dengan itu rasmilah kerja saya sebagai pengganti mak saya di rumah nih...

Seminggu sebelum kakak saya bernikah, mak saya dilanda penyakit yg saya agak konfius lah jugak nk citer... nak dijadikan citer, dalam kul 1 pagi saya bawak mak saya pergi hospital. Then MA kat c tu srh mak saya pegi jumpa dktor utk pesakit luar keesokan harinya even mak saya pernah datang c tu before tu... yg sy pelik masa tu, dia x der refer ker kat mak saya punyer kad? Pelik btol! Padahal last time mak saya dtg, another MA tu siap nk anta mak saya pergi hspital mlk lagi... Nampak sangt masa saya bawak mak saya pagi tu MA tu x buat kerja ikut prosedur sepatutnya! Huh! Dia ingt nyawa org main2 agaknyer??

Tensen sgt2 masa tu! Saya bajet kalo pg emergency tu diorg bleh la bg reference letter ke utk saya bawak ke hospital mlk, nih dia srh mak saya balik! X ker saya nih sakit hati?? Sbb last time pergi tu, another MA tu mmg srh dtg supaya leh bawak mak saya pergi hsptl mlk....
Kalo ikutkan hati, saya nk jer pergi emergency mlk trus masa tu... tapi bila mak saya kata dia dah ok saya pon rasa agak ok lah.. xder la saya bawak dia pergi hospital mlk.... masa tu plak kalo ada klinik kat alo gajah tu bkk x perla jgk. Dah tentu2 saya pergi klinik daripada saya pergi hspital mnyakitkan hati nihhhh...

Next day, saya pergi klinik shiela... dr doktor tu mcm2 info saya tau ttg masalah mak saya tu.. masalah nya mmg bnyak kemungkinan.. salah satunya, mak saya kurang darah.. sementelah plak mmg kulit mak saya tu saya tgok sejak azali macam tu.... dktor shila trus bagi srt utk saya refer ke mlk... akhirnya! Mak saya plak masa hr tu nampak sehat jer...
Kami bleh lagi ke rumah sedara mak kat lubok kepong... ada kenduri kawen~~
Dan mak saya makan nenas dgn senyuman melebar even di larang oleh saya berkali2.............
Malam tu, agak2 dah nak mghrb, penyakit mak saya kembali lagi.... buat pertama kalinya saya melihat ia berlaku dihadapan saya... kueh yg mak buat ptg tu trus saya tinggal kan x di packing and saya trus bawa mak saya ke hospital mlk. Masa tu... bulu roma saya meremang2... x taulah kenapa...

Around 12.30 am saya blik tgglkan mak kat hspital mlk... tu pon mak saya yg paksa balik.. dengan alasan dia x de apa2.. saya yg sememangnya lurus macam batang kayu nih trus bawak adik saya balik..... sebelom balik mak saya dah bagi macam2 amanat kat saya. Duit lembu, duit ayam, duit telur masin, duit kentang, ambil semua barang dapur yg nk dimasak masa kenduri... whoaaa.... banyak giler.... sampai jer rumah saya terus packing kueh dengan linangan air mata sebelum adik saya dtg teman saya... pas abis packing kueh, hati saya jadi x tenang and lansung x bleh tidor... kami kemas2 umah pastu terus ke hspital mlk kira2 jam 3 pagi..... bila sampai jer kat wad emergency tu, saya tgok mak saya x tidur dan berpeluk tubuh kesejukan...... rasa nk nangis saya tahan dalam hati dan trus bagi mak saya sweater saya yg tebal tu,..... huhuhu... saya mmg pandai berlakon.... nasib baik masa saya dtg tu saya nampak mak saya tersengih2 memandang saya. X sangka lah tu anak dia dtg cam hero yg nak mnyelamatkan mangsa kesejukan... ekekekeke...

Saya cakap kat mak saya dan adik tggu kat luor.. malas nk blik. Td kami blik just nk packing kueh jer... huhuhuhu... x sampai 10 minit duk kat luor ngan adik saya, tb2 ada dktor hensem kuar and pggil nama saya... hahahahahah... suker3....!
Saya masauk ke ward n mak saya cakap dia dah bleh discharge dah pon..
Huhuhuhu.. lega giler bila dgr mak saya cakap cam tu..
Pastu sampailah hari jumaat a.k.a hari terakhir sblom kakak saya dinikahkan, saya ttp perlu bawa mak saya ke hospital mlk untuk rawatan susulan..
Selepas majlis kakak saya pon saya masih bawak mak saya ke hospital mlk.. Sehingga kali terakhir saya bawa mak saya jumpa dktor di klinik dada, dktor still x pat bg tau apa sbnarnya penyakit mak saya......

Ringkasnya, cuti kali nih saya mmg xder masa utk diri sendiri.. sedihnya....
Tapi saya x kisah.. asalkan mak saya dapat rehat dengan cukup.... hehehehehe.. pas saya balik study nih camner lah mak saya yer... cedihnya…
Nasib baik saya dgr kawan saya bg tau kelas kami hnya 3 hr je sem nih...
Mak saya lah org yang mengatur hari2 yg ptt saya pulang ke rumahhhh...
Huhuhuhu....

05 May, 2009

1 more to go~~

  • tidak sabar rasanya nk mngunggu hari esok..
  • even x brape nk study paper nih,
  • ak mula merasakan bahang cuti yang ku nanti2 kan
  • hahahaha...
  • even rasa mlas nk balik, ak x esah pon..
  • pas last paper bsok pagi, ak harap dapat meluangkan masa utk diri ak sndri.
  • memberikan kesempatan pada diri ak..
  • untuk memikirkan masa depan.. apa yang ak inginkan...
  • ak mahu puaskan hati dan keinginan yg sering xdapat ku penuhi..
  • ak mahu merasai dunia ini dengan perasaan yg indahh..
  • hidup ini akn ku pastikan indah untukku!
  • yeeeaahhhh!!

30 April, 2009

SAHABAT YG SOLEH...

SAHABAT YANG SOLEH..
LAKSANA PENJUAL KASTURI
SEDIKIT KESANNYA
KEHARUMAN MELATA
SAHABAT YANG SOLEH
KEBAIKANNYA JADI TUMPUAN
KEIMANANNYA TERUS DIGILAPKAN
KETAQWAANNYA DAPAT DITINGKATKAN
MENGALAHKAN SYAITAN YANG SIANG
MALAM BERJUANG UNTUK KEROSAKAN

TETAPI,SAHABAT YANG SOLEH
RUPA PARAS BUKAN JADI BANDINGAN
DARJAT & PANGKAT BUKAN SOAL PILIHAN
YANG MULIA DI HATI BUDI
ASASNYA IMAN,NERACANYA TAQWA
SAHABAT YANG SOLEHIALAH YANG MENEGUR KESILAPANMU
AGAR IA TIDAK BERULANG
MELARANGMU DARI MELAKUKAN KEMUNGKARAN
YANG MENGINGATKANMU DARI KEALPAAN
TIDAK SETAKAT MENGANGGUKAN KEPALA
MENGIYAKAN APA YANG KAU KATA
SAHABAT YANG SOLEHIALAH DISISIMU PADA SETIAP KEADAAN
YANG MERAIKANMU PADA SAAT KEGEMBIRAAN
YANG MENDAMPINGIMU PADA SAAT KESEDIHAN
YANG SANGGUP BERKONGSI KEPENTINGAN
MEREALISASIKAN SEBUAH PENGORBANAN

SAHABAT YANG SOLEH
MALUNYA MENGATASI PERAWAN
BERANINYA MENGATASI PAHLAWAN
CINTANYA BUKAN PADA GAMBARAN
RINDUNYA BUKAN PADA PERTEMUAN
TETAPI,HATINYA SARAT DENGAN IMAN
RANTINGNYA IKHLAS
DAN PUNCAK KEREDHO'ANNYA JADI TUMPUAN

25 April, 2009

berlari?

"semakin meniti hari2 ini,
Bold
ku berlari riang bukan kerana tiada duka...
ku berlari riang kerana jiwa yg kosong..."

seseorang mengingatkan ak kembali kepada bait2 kata ini..
kata2 yg pernah ku lakarkan..
hmm..
kemanakah menghilang sentuhan rasa itu?
seakan ak kian membunuh perasaan indah
yg pernah ada dalam hati ku..

sentuhan itu sering ada
bila tangis mengiring sendu..
bila tawa mengukir senyum..
juga bila ak tersipu malu
dan rindu yg xpernahnya putus mengalir..

kekasih hati,
terima kasih hadiah hatiku..
ingatan itu indah kau berikan
memberikan kembali makna dalam hidup..
mensucikan kembali
debu nista yg ku ciptakan sendiri............

xoxo,
Queen sQema

19 April, 2009

JADI DIRI KAMU SENDIRI!!!

  • jgn harapkan org lain..
  • kamu adalah kamu... tiada apa yg akan mengubahnya selain diri kamu!
  • setiap org ada kepentingan diri masing2. seperti juga kamu...
  • pelihara diri kamu dari terlalu mementingkan diri seperti yg pernah kamu tempuhi~~
  • doakan kesejahteraan buat mereka yg membenci mu...
  • jgn sesekali lupa mendoakan mereka yg menyayangi diri kamu!
  • lupaka segala masalah...
  • bergembiralah dengan apa yg dilakukan dan bakal dilakukan...
  • letakkanlah priority pada yg lebih memerlukan...
  • peliharalah jati diri hidupmu yg selama ini kau agungkan..
  • jadilah diri kamu wahai puteri MAHADI....

17 April, 2009

mengapa takut utk bermimpi??

takut untuk bermimpi??
biarkan kekalahan, kedukaan, kejatuhan dan sebarang macam 'ke' yg negatif itu melanda diri!
mimpi itu kan sentiasa pastikan menjadi nyata...
seperti hari ini..
ak berdiri sendiri
melalui jalanan yg pernah aku MIMPIKAN dulu..
yg rasanya x seorang pon rakan2 ak rasakan ak akan jadi....

nama pon mimpi...
mesti lah bajet x leh capai...
tapi d sbb kan takdir+usaha yg baik...
ini adalah hasilnya...

hari ini...
ak tiba2 takut pula untuk bermimpi..
kekuatan itu seperti telah hilang..
akibat terlalu memanjakan diri pada kesenangan
dan kebahagiaan yg alpa
ak lupa untuk mengajar n melatih diri ak..
menjadi si kental yg keras...

hilang jati diri?
mungkin ak semakin lupa siapa ak..

16 April, 2009

post ni untuk seorg kawan saya.. hehehehe..


kawan... awak ingt x gula nih???

saya x suka gula2 nih sebelum awak bagi free kat saya...

ekekekeke...

pastu saya tiba2 jatuh cinta lah plak kat gula2 nih...

hehehehe..

sekarang gula2 nih lame dah jadi peneman saya..

nih lah senarionyer...
(gula cloud9 lemon tea)



08 April, 2009

menangis...

sesungguhnya ak sedang menitiskan titisan mutiara itu..
tidak tahu mengapa...
ak terlalu rasanya tertekan..
tidak tahu kepada siapa nk diluahkan...
adakah siapa yg ingin mendengarnya?
mahukah mereka bersama ak meniti duka ini?
sedang mereka sendiri turut merasainya
dalam laluan hati mereka...

mengapa begini?
perlu rasanya ak menilai diri..
merenung kembali...
adakah ak melukakan sesiapa?
adakah ak menyakiti mereka2?
pernah mereka tersinggung dengan kata2??
tahukah mereka?
jika soalan itu ditujukan buatku
jawapan ku pasti adalah IA seperti merek...

tiada yg lebih sempurna daripada DIA...

02 April, 2009

im FREE..

hehehehehe~~..
senyuman seindah suria!
dah pon bebas dari genggaman xsgnmnt yg mnyakitkan hati ini....
pergh... giler punyer rasa bebas dan puas...
bersyukur sangt2 sbb keje dah siap n leh spend bnyk masa utk study paper..
heh.... study lah sagttt....
padahal sik tgok cd jerrr...
ekekekekekke...
diharapkan otak ku ini mampu untuk menolak nafsu jahat yg asyik mahu srh ak buat jahatttt...
ehehehehe...

31 March, 2009

PENAT YG SANGAT MELAMPAUI BATAS....

hari ahad yang lalu.. balik dari ayer kuning, sangat letih..
sepanjang berada di sana, ak telah spend setiap detik waktu ak dengan memeberikankerjasama yg x berbelah bahagi...
setibanya di sana, kami yg keletihan berehat di surau kampung yg sangat indah...
walaupon ada tempat berehat disediakan, kami lebih selesa duk di surau...
selepas itu, jam 3 ptg, acara penyerahan anak angkat kepada keluarga angkat bermula.
huhuhuhu...
keluarga ak yg pling ramai ambil ank angkt...
lima org sekli..
yg lucunyer ak menjadi adik beradik angkat dengan azie sekali..
mungkin sbb nama kami dekat... sebab tu dipilih secara terus.
nama mak angkat kami mak juhara dan abahnyer sharudin.
heh.. tiba2 ak dapat sebut perkataan keramat tu lagi...
janggal sungguh ak nk sebut...... ABAH~~
petang itu kami di jamu dgn pelbagai makanan..ak x pat nk ingt sbb banyak...
yg pastinya keje adik angkat ak si edah tu asyik buat air oren jerlahhhh
sampai ak yg penat tgok dia asyik kena buat air tuk kami berlima ni...
mak angkat?
huhu... bz giler dia.. dengan masaknya, dengan buat kan seluar batik utk kami, membuat alteration tuk kami...
sempat la juga ak alter kaki suar..
azie siap bagi bju lagi nk kecikkan
dorg yg berempat dapat baju besar tu syok laaaahh
dapat kecikkn baju ikut saiz badan dorgg! hahahaha..
ptg sampai tu mak dah masak mcam2..
blom lagi malam tu..
besoknyer pagi2 dia dah masak breakfast...
pastu tgh hari masak nasi dgn pelbagai lauk.
malam tu dia masak lagi....
ptg tu plak x ingt apa dia masakk...
hari terakhir tu pon sama...
yg abahnyer lagilahh
siap2 srh kami bungkus ayam dengan laksa...
segannnyaa...
tapi disebabkn x nk hampakan harapan mereka, kami ambil sahaja....
paling seronok masa hari kedua pagi tu kami ada xtvt dengan org asli
kami mnaiki bas 6 km ke perkampungan tersebut...
org asli nih dah moden.. menyumpit pon dorg x baper reti...
kami2 juga yg hebattt...
hahahahaha
azie lah yg paling hebat menyumpit....
sebelum tu kami ada sukaneka tiup belon ngan lari dalam guni. sagt bersemangat melakukannyaaaa...
hahahahahah~~
last sekali ada tarik tali...
kalo dah dorg salu buat kerja berat mana lah kami2 nih nak dapat lawan mereka...
huhuhuhuh.....melayang lah juga ak nih.. akibat ditarik dengan kuat oleh pasukan org asli...
petang tu, kami melawat ke projek IKS kampung.. buat tempe... macam2 soklan ak tnya memandangkan xder org yg nk tnya.. ekekeke...
pastu tiba2 hujan n xtvt xdapat di jalankan......
sehinggalah malam ada pembentangan stp kump n kump ak la yg plg teruk sbb buat kerja ringkas giler...
haaa... nih ak no komennn!!
besoknyer kami ker rumah org tua n kurang upaya.
setiap kumpulan pergi ke satu rumah...
seronoknya... dapat jumpa opah...
sian opah tu tinggal umah sorg2....
n ak menangis melihat opah tu....
secara spontan air mata tu menitis tanpa disedari...
selepas itu, kami berada di dewan sehingga majlis penutup..
kemudian balik ke rumah keluarga angkat utk pulangggg...
macam org giler kami semua mngambil gamba...
sedihh tullll...
yerlah, pasnih x pat lagi ak mkan ayam hari2! hehehehehehe...
semua kenagan yg ada tersimpan rapi dalam memori hati........

27 March, 2009

rAkanMuDa WawaSan deSa~~

hari ini akn ke kg sg kroh, air kuning, tapah.....
bersama2 lebih kurang 40 org yg lain..
akan bergerak jam 10 pagi lebih kurang..
dah lama x join ker mana2 program since tgglkan sekolah menengah..
pasti lain rasanya pengalaman sebagai pelajar sekolah vs universiti..
heh..
tanggungjawabnya lebih besar~~
diharapkan segalanya akan berjalan lancar..
walaupon rasa macam x sedap badan jerw...
semoga akan selamat semuanya...
post akan datang akan bercerita ttg keberadaan di sana!
huhuhuhu~~

24 March, 2009

beriTa gEmbiRa @seDih??

huhuhuhu~~~
semalam dapat berita...
kami pelajar sem 6 pendidkan moral perlu menjalani ROS 2
selama 2 minggu.... bermula 18 mei..
hari terakhir ros adalah 29 mei...
dan.. ayu nikah 30 mei..
rasa cam kelam kelibutt jerw...

nanti p ROS 2 ngan azie.
azie lepak umah ak,...
huhuhuhu..
syok sket der member..
xder la ak jadi tunggul kayu kat skolah tu nnti..
ekekekeke..
tapi yg peningnyer..
nk kena pk ROS 2 nih...
dah ler ada period nk kena mngajar..
huhuhu
mencabar lak rasa...
memang la bleh buat sempoi jerw..
tapi rasanya ak bukan bakal cikgu yg begitu~~
hehehe...
hhmm.. x saba nk cuti n prepare for everything....

23 March, 2009

tuhan pinjamkan saya rezeki itu...

terima kasih tuhan.
saya sudah lama tidak senyum..
dia hadir kerana ya... tuhan yg mengizinkan..
dan kini saya bahagia juga kerana tuhan yg mngizinkan..
biar dikata mereka.
biar mencela dihatinya...
saya tetap saya..
saya berterima kasih---> bersyukur padamu tuhan..
kerana izinkan saya dengannya..
utuskan dia untuk saya...
dan juga rezeki yg x putus kau berikan...
tidak pernah saya meminta setinggi itu...
namun rezekimu tuhan...
benar-benar menginsafi diri ini...
aminnn....

semalam saya bersama dia~~ :">:">:">

semalam jumpa dia...
tak tau naper malu sgt nk jumpa..
mngkin sbb faktor dah lama x jumpa..
rasa macam nk hug n kiss him!
ehehehe~~
then, p jalan2 merangkap shopping sakan..
nk beli beg.. tapi d sebbkan ak dah pening nk pilijh
ak xjadi beli beg..
hal ini terjadi selepas nampak sandal croc yg ak suker~~
;;)

selepas itu beli kan boxer utk mem kecik kat umah..
hmm...
pastu jalan2.. jumpa kain songket wane hitam yg cantik...
pusing2 lagi... jumpa kain batik wane biruu...
ekekeke...
nak pkai masa mem besar kawen.. pastu g jakel bli kain satin..
pastu jalan2 lagi.... ehehehe.. busuk belikan beg tarik...
pastu p mam n lepak ngan busuk sambil pandang dia jer...
ekekeke... :"> :"> :x
di saat kami ak berpisah.. huaaaa... hati tidak merelakan!
nnti akn rindu seperti selalu...
saya sayang dia...

21 March, 2009

hari2 yg semakin tenang...

hari khamis sangat membingungkan...
ak x jadi blik kampung hanya kerana memikirkan tentang pertemuan dgn lect..

dan komitmen yang perlu ak berikan utk xsgnmnt group.
jika ak ini insan yg selfish... telah ak berada di atas katil pusaka moyang ak tu...
hurrmmm...
kini ak berada di dalam bilik seorang diri..
mak mah pon dah balik kampung.
jauhhhh.. di kedah.
hari isnin ini juga kelas microteaching tiada. jika ak balik dari hr khmis...
ak bleh balik pada hari selasa....
waaah...
hebat...
tapi apa yg ak lakukan sejak dari khmis??
tgok citer korea!
yesss...
huhuhuhu...
lepas tu tertido..
keje yg sepatutnya dah disiapkan awal pon tidak dibuat lagi..
pening kepala ak membaca nota2 yg ada..
nk muntah pon ada..
huhuhuhu...

14 March, 2009

Baru pas midterm law~~

huh... baru pas abis midterm law...
xtau nk cakap cam ner..
kesimpulannya, jawapan yang ak berikan adalah segala ilmu
yg masih bersisa pada semester lepas!!
yup! hak asasi... perkara 10---> freedom of speech,assembly n assosiation.
am i rite??
huh...
lagi?
yups.. unsur tradisi perlembagaan persekutuan..
-raja berpelembagaan
-bahasa melayu sbg bahasa kebangsaan
-islam sebagai agama rasmi persekutuan
-hak keistimewaan orang melayu dan kaum bumiputera sabah n sarawak.
next?
hirarki mahkamah sivil.
quite easy... tapi ak bukan nk ingt bnda2 tu sumer..
huh.. nak xplain dah ler nk kena ingt peruntukkan.. per 3... per 10.. per 152.. tapi fasalnya??
jawapannya adalah jawapan ikut sukahati aku...
huhuhuhuhu
akta2 yg ak bg pon ak x yakin tahunnya...
huaaa
cedihnyer....
tapi x perla..
kurang2nyer ak xder la x tau lansung...
n x melakukan kecurangan akademik ketika menjawab exam!
ekekekekeke...

10 March, 2009

hatiku masih dirumah...

cuti beberapa harii...
dan pulang ke rumah..
setelah pulang...
hatiku masih di sana...

malasnya nk pergi kelas..
dan harungi hari2 letih di sini..
semoga sem ini akan akan berakhir dgn seribu kebahagiaann,,
huaaaaa.. nk nangissss..

05 March, 2009

nAk pReseNt LAW~~

tajuk kami sgt best utk present..
MAHKAMAH:ANTARA DOKTRIN PENGASINGAN KUASA DAN POLITIK
huhuhuhu~~~ ak semakin seram sejuk untuk menunggu detik utk membentangkannya..
bukan sahaja memikirkan tentang soalan2 rakan2 kelas...
ttpi sejauh mana tahap pemikiran kami itu benarrrr!
takutnye.....
kenapala salu jer kami ni di uji oleh rintangan2 yang mnakutkan ini??
dan... di saat ini kami baru sahaj selesai menghabiskan kerja2 buat isi dalam slide...
semoga sgla bahan bacaan yang dibaca dan dikumpul akan dapat membantu esokkkk...
wahai kawan2 kelas....
kasihanilah kami yg hanya bertiga iniiiii....
huaaaaa...

04 March, 2009

penat jer TungGGGGggguuuuu!

harini sangat geram!!!
dah penat2 tunggu lect kat depan pintu dia,
pastu masuk lagi dalam bilik mnunggu!
senang2 jer dia cakap x bleh jumpa lagi.
adahal jemputaannnn!! (pegi makan........)

habis tu???
kami2 yang menunggu nih bagaimana???
sudahlah satu kumpulan berlapan
kalo x cukup x bleh jumpaaa
ada yg terpksa ponteng kelas!
hanya semata2 utk jumpa dia.
at last???
xdapat jumpa!
mau x haru biru jadinya??
geraaammmmnnyyeerrrr....

jika selama ni ak dah rasa mampu tahan saba..
kali ni ksbaran tu betul2 teruji...
terima kasih wahai lecturer ku yg mengajar~~~

03 March, 2009

huhuhu~~ kami tidak failed!

isnin yg lalu.. kami bertiga dah jadi cikgu olok2..

sepatutnya one group ada 4 orang..

tapi it's only 3 of us! yeah...

antara lain, kami juga telah buat bbm yg mnarik perhatian puan banu~~

suka.. suka.. suka...

cam lawak jer.. padahal idea tu rasa cam simple jer..

nasib bek xder saper buat lagi dalam kelas...

kami lekatkan definisi nilai keadilan pada pensil dan hadiahkan pada pljar!

nak buat penat jugak.... kos lagiiii...

tapi demi nak siapkan mikroteaching dalam 3 hari...

dah la br first time blaja kaedah pengajaran moral...

huh...

jgn salah anggap yer..

mngajar moral oleh guru berijazah tu lain!!-->kata puan banu!

mmg lain pon..

kami belajar pedagogi x sama pon macam blajar kaedah moral...

mula2 mmg tensen jugakk...

tapi nasib baik kami dapat pedekatan pembinaan rasional yg agak mudahhhh

huhuhuhu

seronok dan penat!!

01 March, 2009

jadual tidak menepati sasaran!

esok---> isnin... ak ada mikroteaching...
selasa.... midterm consumer education
rabu...... midterm komunikasi
khamis.... present law.......
ak rasa nk pengsan untukbuat semua sekali gus pada minggu ini..
sungguh x adil kerana peluang ak baca buku & notes sgt kurang berbanding kawan2 lain!
rasa sedih yg amat sangattttt..
sungguh x adil!
malam tadi selepas balik dari main sahiba..
terus buat BBM...
kreatif juga kami2 ni rupanya...
hehehehe...
sahibaaa...
ak kalah tipis di pusingan keduaaa..
hmmm...
sememangnya tuhan tu adil n sayang ak..
sbb aklo ak truskan juga...
mungkin kerja ak akan tergendalaaa...
huhuhuhuhu...

25 February, 2009

sangat bz dan rasa letih

kerja semakin hari sepatutnya semakin berkurang..
tetapi ak rasa setiap hari ada saja kejutan...
kenapalah mesti ada dua midterm pada masa yang sama n dua presentation?
ingt kan nk habiskan cepat2 keje sem nih n bleh study awal tuk final...
sudahlah tiada study weekk...
ak x tau sejauh mana kemampuan yang ak ada tu menjawab xam nnti...
sedangkan ada study week pon ssh nk score...
apatalh lagi kalo tiada??
tapi ak perlu melihat semua ini dari sudut yg positif!
ya! yakin oleh!

22 February, 2009

saya selalu rindu dia..

saya selalu rindu awak..

awak ingat saya selalu x...

saya selalu ingat awak..

walau saya selalu sibukk..

awak selalu ada jer dalam fikiran saya..

dalam hati saya...



kata2 nih hanya tuk awak jer...

penatnyer........

letih dan penat...
dari pagi bangun duk sibuk cari bahan dan terus habiskan e-learning...
akhirnya siap!
dan kepala ak masih lagi sakit mngenangkan soalan penulisan ilmiah pula...
rasa nak menangis!
nasib baik lah present utk paper rekabentuk nih lambat skettt..
sedihnya....
banyak sangat kerja..
sampai letih dah badan..sbnarnya boleh jer kalo nk siapkan sekejap jer pon
masalahnya ak xnaklah kerja ak ala kadar jer..
ak nk yg terbaik..(kalu bleh la) tuk kerja2 ak...

kadang2 ak sndri x fhm naper org suka duk ciplak2 nih...
nak tgok buat rujukan tu x perlah..
nih suka-suka jer copy n paste...
pastu kerja pon siap
bagus ke macam tu??

bila pk2.. macam nnti bila dah jadi guru...
halal ke kerja ak tu????
sbb ak berjaya dengan menipu camtu...
curik harta intelek org...
disebabkan pk macam tulah maka ak x kan sesekali tiru karya org lain...
insyaAllah...
sebagai bahan2 rujukan tu adalah..
amik mainpoint then ak kembangkan lah...

harap2 segala yang dikerjakan dirahmati...
aminnnnn...
dan sesungguhnya doa dari ibu itu sangat penting!
itulah salah satu resepi kejayaan yang ak rasa kebanyakan org x kan nafikan~~
xsabanyer nak balikkkkkk...

20 February, 2009

saya rasa jadi cikgu~~

huhh~~
kelegaan yang bukan sekadar lega semata2...
semalam baru sahaja present untuk consumer education..
lega sangat2 sbb lect prof stefen bucher tu suka ngan cara kami mempersembahkan kerja kami..
betul2 lega..
dan mendapat pujian darinya membuatkan ak lega...
biarpun x berperasaan berbunga2... heheheh
xperlu utk macam tuuu... heh...
yang bestnyer kawan2 di kelas turut memberikan kerjasama yang baik...
terima kasih ya kawan2!
dannn...
hari ini saya dan kawan2 seramai 8 orang dalam satu kumpulannn..
membentangkan kerja komunikasi non verball
huhuhu..
formatnya adalah forum dan hanya 6 org sahaja yang dapat bercakap..
tapi akhirnya digantikan giliran utk bercakap sewaktu sesi soal jawap..
panel penilai berkemungkinan sengaja bertanya agar rakan2 kami dapat bercerita tentang isi yang ingin disampaikan...
terima kasih panell penilaiiii!! kamu semua sangat baik hati~~
tapi kami tetap mendapat pujian dari prof dr ratu mutialela...
kerana kami sangat bersedia dan dapat menyampaikan materi dengan begitu baik sekali~~
saya senyum sahaja sepanjang pembentangan...
walaupun saya ditegur kerana tidak menurunkan baju terlebih dahulu sblum berdiri untuk menyampaikan isi pembentangan!
huhuhuhu~~~

tapi saya sangat puas hati kerana dapat bercakap seolah2 saya adalah guru~~
saya suka... suka.. suka!

18 February, 2009

beLajaR utk meNgajaR~~

masa zaman kecik2 ak suka sgt2 berangan jadi cikgu..
ak akan pkai baju kebaya mak yg besar, kasut kulit mak dalam almari n gincu mekah
yg entah dari mana dtgnyer..
ak bergaya ala2 cikgu di sekolah tadika..
amboi.. dah kira dahsyat dah tu bergaya! hehehehe~~
bila ada sahaja masa lapang itulah perkara paling ak rasa best utk dilakukan..
ekekekeke...
dah besar sket masuk sekolah rendah, ak still cam tu..
mangsanya adalah adik2 ak.
kunun2 ak la cikgu n dorg murid...
kawan depan umah ak pun join~~
but now he's not here anymore.. huhuhuhu(sedih..)
pastu masuk jer sekolah mngh, ak terus lupakan cita2 aku yg pada waktu tu ak mmg anggap merepek laa...
ada ker ak nk jadi cikgu?
xder class lansung! itu la kata hati jahat ak waktu tu...
sekolah mngh adalah zaman permainan yg plg dahsyat bg ak..
haa.. nasib baik dah sampai form 6 ak x dajal lagi..
tiba2 muncul kesedaran ntah dtg dr mana...
ak pon x tau..
mungkin bg ak pada waktu tu bnda yg ak study tu ak suka kot~~
kombinasi paper STPM yg ak amik mcm x baper nk kena jer ak rasa..
tp since tu lah minat ak, ak teruskan jer~~
and penghargaan demi penghargaan yang ak terima...
macam x cayer jer..
baguskah ak ini??
tapi ak ttp seperti dulu..
ank mak yg plg degil.. keras kpla..
tapi dah baik sikit~~
dah malas nk keluar berjalan, melepak,ronda2 ker apa..
masa nk isi form upu on9, ak xtau la...
xfhm ak knapa ak bleh amik kursus yg sbnarnya ak pon rasa mngepet..
takdir tuhan ak dapat program yg mngepet tu~~
and here i am..
doing ma bachelor education in moral studies~~
ekekekekeke~~
akSiBudaKnaKaLygInSaf!

17 February, 2009

kaEdaH PenGajaRan PenD. moRaL~~

beberapa minggu yang lalu kami tlh diberikan tugasan kaedah pengajaran...
hehehehe~~ kami telah memilih pendekatan p pembinaan rasional..
hurmm.. kami duk nk memahamkan kaedah tu mengambil masa agak lama lah jugak..
dari kira2 kul 12 tgh malam sampai la pagi subuh~~ wakaka~~
dlm pada tu kami buatla sekali 2 kes yang diperlukan...
kami buat pon ikut suka suki jer..
xder la serius sgt...
huhuhuhu~~
then, pas jumpa puan banu(ma febret ever lect!) kami tlah di dropkan..
ekekeke...
tapi kami x ksh sbb kami mmg blurr lagi ngan pendekatan tu..
lps jumpa puan barulah kami sedar betapa bruntungnya kami dapat pendekatan nih~~
hehehe..
kami bleh guna kan kreativiti kami sndri utk hidupkn kelas..
asalkan nilai yg kami nk sampaikan kat kelas haritu sampai pada pelajar!
huhuhu~~
kelebihan yang baik utk kami yg blur2 ciki nih..
ekekeke..
semalam meseg ngan kiko yg mnyakitkn hati..
bising sgt srh ak blk..
sumernyer sbb rumah cam tongkang pecahhh..
haiii.. xkan nk tggu ak balik br nk mngemas?
melampau btol..
kalu ak nk balik, ak kena la pastikan ak dah siap sumer xsgnmnt penting..
sbb ak tau yg ak x kan buat kerja kalo dah duk kat umah tu..
yerla.. mana lagi janji nk kuar jalan, janji nk jumpa orang sana sini..
cehhh.. bz nyer ak!
jujurnya, mmg ak x saba nk balik!
hehehe..
tapi ak sedih sbnarnyer hr nih..
entahlah...
kadang2 rasa macam lain jer...
xtau la knpa..
rasa mcam org yg ak syg dah x syg ak...
sejak kami ada sdkt pertgkaran dulu..
sejak itu ak merasakan kelainannya...
mungkinkah akan ak terus sndri begini?
kenapa ak tidak sebahagia dulu?
adakah perasaan dia tdk lagi seperti dulu terhadap ak?
ak sbnarnya dalam kesdihan..
hipokritkah ak kerana selalu senyum walaupun hatiku menangis?
pada siapa harus ku mengadu....
sedihla~~
huhuhu~~

15 February, 2009

betapa x seronoknyer sangat2..

hari ini ak sedaya upaya akan menyiapkan kerja...
ada tiga keje...
e-learning KPT, penulisan ilmiah dan consumer edu....
uuuaarghhhh...
ak mesti abiskan by today jugakk..
kalo x kalo ada paper nanti nk tukar atau ada kesilapan ak jgk yg akan susahhh...
ak sedang bertarung dengan seribu keseronokkan yang sedang mengamit2 ak dan menarik2 ak.....
oohhh...
tidakkkkk...
semoga ak terus tabah untk mengadap buku n laptop nih sampai keje ak abessss....
huhuhuhuhu....

tiba2 td rasa cam nk makan biskut..\pergi photostat bahan tadi..
ternampak lak beskut merry ceklat...
huhuh..
cam sedapp..
wahh mmg sedap..(bg ak la..)
hehehehe...
makan ngan cicah air susu...
ekekekek..
lazat berkrim di sukai ramai!
last worddd-----> studyyyy khemaaaa!

14 February, 2009

penat~~

sungguh ak x faham apa yang sedang ak penatkan..


dr pagi ntah kul baper sampai tghari td sik tido..


letih betul gamaknya..


dalam kul 2 sumthing azie dtg..


pastu tgok ak yg sememangnyer menyerlahkan ruper org ngah mamai...


hahahaha membuatkan dia menjerit sakan ditepi telinga ak...


ekekekeke..


ak biarkan jer..


malas nk layan.


sajer jer ak buat2 muka x bersalah..


pastu dushhh.. kena tampo ak ngan buku consumer behavior yg bapak beratnyer..


hehehehe.. camner berat dia??


berat la jugak sampai mapu buat pergelangan tgn ak seliuh..


sengal jer.. buat la buku ringan sket..


mnyusahkan org jer nk pegi pinjam buku kat library berat2..


huhuhuhu~~


azie hari ni bising ajk ak bli tudung giler...


huhuhu.. tudung giler tu tudung yg cantik tapi murahhh..


kami katakan tudung giler sbb mmg giler org yg pergi beli tu..


macam greng pisang panas tudung tu kena sapu..


ekekeke..


nilah ragam dak2 kat sini..


kebanykannya mmg sik bli tudung..


mana taknyer.. dahla murah, cantik...


bagi mereka2 yg bakal2 nk jadi guru nih.. penampilan mmg la sntiasa nk jaga..


kalu yg dah sedia2 penuh gaya tu bertambah2 lah gayanyer...


aku??


huh...


dah puas dah ak bergaya sakan time zaman mude2 dulu..


ekekeke..


skrg nih time ak jadi muslimah sejati lak!


wakakakaka...


sesuai lah ngan kos yg ak mik nih..


ak xnk lah plak jadi ketam yg jlan senget.. pastu aja lak anak dia jalan...


yer x gitu?


ntahlah.. ak main bedal jer cakap..


lagi pon ak bnyak terpengaruh ngan lect ak n mak ak..


mak ak suka pkai tudung ala-ala muslimah skhema..


ekekekeke..


so ank dia ikut lah..


sib baek mak ak dah x pkai tudung ustazah yg hampir tutup punggung tu..


perghhh..


kalo x mau ak terpengruh gak pkai cam tu..


mungkinkah ak pkai cam tu??


hanya masa yang bakal menentukan!


mana tau satu ari nnti ak pkai cam tu??


suami nak ak pkai cam tu ker...


hahahahahaha~~


saper nk kat ak yer??


ekekeke....




13 February, 2009

hari yang letih

betapa x bestnyer...
sbb akan sntiasa ada kelas hari jumaattt
supposed to b xder.. barulah syok sket orang nak balik kg..
d sbbkan adanya kelas pada hari jumaat membuatkan ak merasa sagt x suka utk balik..
huhuhuhu... cedihnyer~~
lagu mengaa dirindu ada kenangannya..
macam mana la ak yg ganaz(ganas ker?) ni tb2 suka lagu2 cam nih..
ekekeke..
lagu nih kawan ak nyanyi masa kiterorg siapkn xsgnmnt..
hahahaha.. nk hilangkan mngantuk punyer pasalll....
nyanyi dok nyanyi sampai melekat kat dalam hati...
cehhhh...
tapi stp kali ak nyanyi pas dari hari tu...
kawan2 dah nk muntah bila ak nyanyi...
ekekekeke...
ak pon nyanyi salah tune.. lagila dorag terlebih x suka utk mndengarnyerrr..
hahahaha...
semalam ada midterm kannnnn
rasa macam bleh jawab
n rasa macam x leh jawab...
macam mana tu???
hahahah...
sbnarnya ak sndri x pasti adakah yg ak buat tu btol atau x..
gaya dah macam betul.. ekekeke.. agak perasan ak ini...
aaahhh.. tiba2 ak rindu makkk..
ekekeke...
camner la umah ak yg macam tongkang terbalik+gudang kueh tu nak siap jadi istana..
adik ak nk jadikan gudak kueh tu istana astakona...
ekekekekek...
akhiri post in dengan ciumannn!
eeemmmmuaaahhhh!

11 February, 2009

MENGAPA DIRINDU~~

Anak punai anak merbah
Terbang turun buat sarang
Anak sungai pun berubah
Ini pula hati orang
Mengapa dikenang

Asal kapas jadi benang
Dari benang dibuat baju
Barang lepas jangan kenang
Sudah jadi orang baru
Mengapa dirindu

Kasih yang dulu tinggal dalam mimpi
Kasih yang baru simpan di hati
Kasih yang dulu tinggal dalam mimpi
Kasih yang baru simpan di hati

Selat teduh lautan tenang
Banyak labuh perahu Aceh
Jangan kesal jangan kenang
Walau hati rasa pedih
Mengapa bersedih

Kalau pinang masih muda
Rasanya kelat sudahlah pasti
Kalau hilang kasih lama
Cari lain untuk ganti
Mengapa dinanti

Patah 'kan tumbuh hilang berganti
Akan sembuh kalau diubati
Patah 'kan tumbuh hilang berganti
Akan sembuh kalau diubati

Sayang mengapa dirindu...

mid term~~ kaedah pengajaran...

hari ini hati ini rasa seperti nk menangis tanpa henti...
esok akan ada mid term utk paper kaedah pengajaran....
tapi isi pelajaran yg dia ajar selama 2 minggu yg akan diaplikasikan itu tidak ada dalam ruang legar fikiran ak pada saat ini.... rasa macam nk guling2 atas katil n buat2 x tau jer...
mengapakah ini berlaku???

sebenarnya ak kurang bersedia setiap kali hadir ke kelas..
tak tau kenapa asyik mengelamun jer bl masuk kelas puan banu nih..
berangan nk jadi cam dia kot~~
hik..hik...hikk..
i like her so much!
xkshlah org nk kata lect ak yg satu nih camner
tapi x tau naper ak suka tgok dia..
ekkekeke..

semoga soalan esok tidak mmbuatkn ak menangis keseduannn..
hehehehe~~

10 February, 2009

terhimpit,dihimpit,menghimpit....

semakin ak melalui hari2 bz di sini..
ak menjadi manusia yg mula mati...
mati dari segala erti..
biarlah x ada saper yg mengerti..
ohh.. rindunyer ak dengan kebahagiaan..
tidur di atas katil bertilam empuk..
bersama bntal peluk lembut..
segalanya ku tinggalkan di sana.. jauhhhh....

menyelusuri setiap jalanan yg ak sendri tidak pasti..
ak mula biarkan diriku diamkan diri.
ak benci pada yg memerhati
ak geram mereka yg mencaci..
biar ak tdk mendgrnya dr mulut yg suci
tapi sudah tentu adanya intuisi...
pergi.. pergii.. pergiiiii...
pergi la segala rasa yang mula menyakiti!

dengan segala sakit..
titian ini diharungi rela
bersama segala rasa yang ada...

bilalah nk berakhir segala derita ini....
kasihanilah ak yg bersedih~~

08 February, 2009

saya rindu kamu!

ak sngt merindui kamuuuuu.. wahai laptopku.. huhuhuhu..
jumaat lalu betapa gembiranya laptopku berjumpa dengan ku..
demi laptopku ini ku gagahkan menuju ke pudu menunggu kehadirannyaaa..
setelah hampir sejam setangah menunggu....
waaa... laptop ku tiba dan ak kembali ke tanjung malim bumi bertuah ini jam 8 stgh malam..
huhuhuhu...
sib baek sepanjang masa di temani oleh meseg2 dari mereka2 yg mnyanyngi diriku ini..
kalo x.. buleh nangis guling2 jugak lah...
then, balik tu adalah juga rakan2 seperjuangan dari menara gading ku itu yg berada di dalam bas..
huhuhuhu..
begitu peramah sekali gadis dari kelantan ini. AS.. semoga kami saling mengingati antara satu sama lain.. krn ak akui ak bukann lah seorang yg ramah utk memulakan perbualan! huhuhu..
dan~~ mgkin pandangan ak terhadap insan seperti AS akan berubah.. yaa.. bukan semua orang itu sama...
dan yg pastinya ak tidak boleh berat sebelah dalam membuat penilaian..!
kepala ak kini di beratkan dengan pelbagai kerja yang masih lagi tidak disiapkannn...
semoga ak berjaya menyiapkan semua yang telah diaturkan..

02 February, 2009

inikah kehidupan?

inikah kehidupan??
jika selama ini kita rasa kita bahagia..
kekalkah bahagia itu?
benarkah bahagia itu??
ikhlaskah bahagia itu untuk kita??
persoalan itulah yg melingkar dalam ruang hatiku..
kerna bahagia itu selalu saja menipu
menipu ak yg sering mendambakannya..
ak x pernah menyatakan ak mengimpikan bahagia..
tapi adakah insan di dunia ini yg x mengimpikannyaaa??

01 February, 2009

selamat habis bercuti!

setelah sekian seminggu bermaharajalela di rumahhh..
akhirnya ak pulang ke tanah bertuah ini..
dan yg pastinya plbagai perkara yang mnimpa ak yg perit dan hepi telah ak lalui...
hanya tinggal x di coretkn saja..
rasa macam nak tinggalkan kenangan2 itu di sini..
tapi fikiran ku hnya mmbenarkan biarla sedikit sahaja yg ku titipkan..
bemula dari pulang ke rumah, nk buat suprise..
tapi x jadi sbb kiko mula meraguiii.. cisss!
duk di rumah macam2 yg ak buta.. kerja2 cam bese tu beselahh kan..
pas tu plg best pg mjls pertungn kak achik(kawan ayu).. pas tu ak dapat p mronda2 tepi lautt..
lg yg bestnyer.. dapat drive pegi town ngan kiko n ecah n kak amilia.
malam seblum pulang ke sini mak banje makan sate kat DT..
huhhh...
plg bessttt hari pulang ke sini!!
pergi jalan2 masjid india ngan ayu..
pergi lak kdai ariani dan dibelikan tudung ariani yg simple giler tu..
tapi harganyaaa?? rm69! huhuhuhu..
xmungkin ak beli sendri..
tapi akk ak yg beli dgn cak kun cak nyer hati ak menerima!!
plg x bestnyer.. keje ak masih bnyak dan laptop ak masih blom siap dibaiki...
huaaaaa...
leher sudah mula mahu sakit..
terasa ingin tidur...
may i??
huhuhu..
selamat petang!!

17 January, 2009

terfikir~~

setiap orang punya pandangan dan cara pemikiran masing2..
ya .. ak juga pastinya punya gaya pemikiran yang tersendiri.. begitu juga orang lain..
kadang kala kita boleh lihat gaya pemikiran kita mmg sama jika ia dilihat mnerusi bulan kelahiran atau zodiak kita.. huhuhuhu~~
ak x lah seratus peratus mmpercayainya.. tapi ak tidak lah pula mnolaknya teruss...
begitu juga dengan gaya pemikiran mengikut umur.. maksudnya.. umur 20an.. 30an.. 40an dan seterusnya...
kata org lebih tingiii annnya itu makin luas yer pemikirannya...
pengalaman mmg x dinafikan adalah guru terbaik..
tapi membaca juga adalah guru yg baik juga...
biarpon x lah tinggi annya, x semestinya pemikirannya cetek yaa~~
sekali lagi, betul juga.. pengalamn itu guru terbaikk.. kerana PENGALAMAN MEMBACA..
bukan sekadar pengalaman melalui hidup tanpa erti yang sebenar!

semasa cuti sem yg lalu.. kawan ibuku yg digelar umi dtg ke rumah.. beliau sgt aktif dalam politik di sekitar kawasan tempatku. ibuku pula sekadar di bahgian yg lebih kecil..
tapi keistimewaan lebih ada pada ibu ku kerna lbh mngenali 3 org YB dgn lbh baik berbanding beliauu... huhuhu..
tb2 ak terdengar belaiu bercerita tentang penyakit bawaan nyamuk.. chikungunya(betulkah ejaanku??) salah satu fakta yg dibawakannya adalah ---> penyakit nih sepatutnya ada pada zaman/tempat yg x bertamadun sahaja.. kenapa ada sekarang? katanya kerana bila Allah s.w.t kata jadi, maka jadilah ia.

yess.. i admit that.. tapii.... huhuhu.. not really la... sbb.. spttnya kita kena salahkan diri kita sndri.. tamadun~~ kita kena faham apa ertinya tamadun sebnarnya... barulah kita boleh perkatakannn kenapamunculnya penyakit tu~~
dan setelah tau apa itu TAMADUN secara automatik sesiapa sahaja akan fhm kenapa penyakit itu muncul di zaman sekarang~~
hahahah.. kerana kini kita hidup kian TIDAK BERTAMADUN!

sekadar satu pemikiran..
daaa~~

an! an! an! hahahaha~~

malam td bergelak ketawa di auditorium.. menonton tygan amal sifu dan tongga lakonan apek(bt ak gelak bl lihat wajahnyer!) dan nabil(banggg billl!) bersama-sama kawan2 ku..
mmg x best sbb duk jauh.. so skrin pon nmpk kecik. tapi kepuasan ttp ada bl mnonton~~ hahaha..
seronoknyer kerana bersama rakan2.. xseronoknya kerana ia ditayangkn di audi..
kan best kalu dibuat di panggung budaya.. mesti best giler.. hehehe..
hmm...
xsaba rasanya nk balik umah.. nk tgok apakah perubahan yang telah berlaku...
dengan keadaan yg semakin bnyak keje skrg nih.. kadang2 mmbuatkan keletihan yg amat sangat.. sejak sem br nih, rasanya ak lebih banyak tidur daripada mmbaca dan menelaah pelajaran.. biarpun di sini tiada tempat berlibur, ak ttp ak~~ nothing can change me rupanya.
kalo dah malas tahap dewa tu.. malas lah juga yer...
bila dah malas2 nih.. maam2 penyakit pon bleh timbullll~~

15 January, 2009

terpaksa menerimanya...

betapa tidak seronoknya hari khamis ini. but im still grateful since xder kelas malam..

tapi rasanya terlalu letih pula ke kelas seharian! inilah hidup! huh...

biar apapun yg berlaku, ak ttp yakin bahawa ada hikmah di sebalik itu semua.. yaa~~ mungkin ini memberikan ak sedikit 'ruang' utk bernafas..

menarik rasa lega dgn tidak melihat ssuatu yg menjengkelkan ak..



dalam ak leka menghitung hari utk menghabiskan waktu2 di sini, ak sdr bkn ak shja yg leka! hahaha... terdapat juga mereka2 yg lebih advance dariku dalam bab menghitung hari pengakhiran itu! heheheh..



hari khamis might b very busy for me.. so.. xdapatla ak nk bergembira pada hari khmis..

nak study pon letihhh(kalo ak study..) huhhuhu..

tsempena tahun baru hijrah dan juga tahun baru yg disambut meriah oleh org lain ini.. ak betul2 dah menanam tekada dan azam yg betul2 padu.. apa dia? hmm.. RAHSIA..

diharapkn segala yg ku impikan itu akan menjadi kenyataan..

dan pada tahun yg indah ini(indah ker??).. ak akan sentiasa sedaya upaya mmikirkan ttg diri ak sendri.. bukan bermaksud ak jd selfish! nopee.. ak hnya ingin memberikan yg terbaik utk diriku.. sblum ak asyik mencari yg terbaik utk org lain... (wlaupon slalunyer sik pk utk org..)

will b continue on next post~~

14 January, 2009

hari Rabu terasa letih~~

hari ini hari rabu..
yaa.. hari rabu ak ada kelas seawal jam 8 pagi...
hahahaa.. ak bangun pagi ttp macam biasa.. jam 6 stgh.. ak tlh tetapkannya!
selesai kelas jam 8 pagi itu.. kami yg ada di kelas itu berbising-bising sesama kami untuk membentuk ahli kumpulan dan membuat undi utk memilih tajuk xsignmnt..
oohh.. pelbagai gelaagat yg dapat dilihat.. ak hanya tersenyum melihat mereka2..
ada yg pentingkan diri(terserlah betull),ada yg bermanis wajah, ada yg marah2, ada yg x nk masuk campur(diam sepnjg masa), yg bagusnya...ada juga yg bertanggungjawab utk uruskan sesi pembahagian kump dan cabut undi tajukk..

selepas kelas itu, ak ke pekan yg indah.. sempit dan x berapa sesak..(masa ak pergi la..)
ak penat berjalan di pekan itu.. kerana panas...
setelah membazirkan agak bnyak duit.. ak dan kwn ku itu pulang setelah mngisi minyak di shell..

ak betul2 keletihan.. lantas ak tidor sehingga lupa keje e forum yg lect bg semalam..
jam 2 stgh ak bgun dan bersiap2.. kemudian mula search sumthing yg ak bleh bawak g kelas..
hnya 15 minit diambil tuk dapatkn sedikit bahan.. oohh...~~
terus amik barang dan keluar bersama kasut yg tapaknyer perlu digam sedikit...
huaaaa.. blom sampai sebulan ak pkai!!
dan begitu awal ak sampai di kelas.. awal macam mana?? awal lah jugak masa tu sbb technician IT siap ada dlam tu ntah buat apaa.... huaaa.. nsb baik ak x kena tgkap khalwat dengan dia kerana berduaan dalam tu selama kira2 5 minit! wakakaka~~

kelas jam 4 itu tamat kira2 6 stgh ptg.. penatla...
terkejar2 pergi belikn syampoo bayam mustika ratu utkk akk ak..
huhuhuhu~~
melangkah naik bas ala2 vip~~ fuh~~
dan sampai ke rumah ak betul2 letih...
point yg ingin di sampaikan......---> ak sengal kerana pk kerja e forum tu kena submit harini!!
sepatutnya minggu depan la... huaaaaaa... agak x bijaknyer kepala ak hari ni!

13 January, 2009

kehendak mereka:masing-masing~~

berada di sekeliling mereka2 yg punyai kelulusan thap U smmgnya memberikan tekanan..
yeahh~~ org2 bijak di sekeliling kamu..
jgn la sesekali salah berkata2 yg mmbuatkn mereka salah sangka. pendek kata, think b4 u talk!!
waahh.. rasa cam duk dalam bilik kuliah jer bila nk face mereka-mereka itu...

sememangnya bg ak yg seumur hidup sblum duk kat bumi bertuah nih di kelilingi oleh mereka yg ganas2 thap babun agak sukar utk mmbiasakan diri.. tapi kini..atas desakan yg agak menggasak ak untuk menjadi 'gurly' ak memaksa diri utk berubah..
yeeahhh.. ak boleh berubah... rupa2nya ak nih boleh ckp perlahan2, lembut2 bermanis wajah(oppss manis ker?), stop talking some stupid stuff... hmm.. im change~~

ak percaya setiap org buat sesuatu tuk dapatkn sesuatu.. but plz la... bg mereka2 yg macam bajet bagus sagt tu.. jgnlah tunjukkn sangt betapa teruknyer sikap2 kamu2 itu. bosan tau x??
tapi dalam masa yg sama.. ak bgitu mghargai.. kawan2 yg sungguh baik hati.. berkongsi suka duka kami bersama.. naahh.. bnyak bukti mnunjukkn yang ak nih jatuh dan bangun bersama kamu2 yer kawan2 ku...

kehendakk?? yerr sangat membazir!! kerana ia bkn keperluan!
juz think!

12 January, 2009

2nd week~~

  • sudah pon 2nd week di sini..
  • di mana yer?? ooo... kdg2 terlupa ak rupanya disini.. di bumi bertuah ini..
  • hati yang membentak2 menangis2 rasanya utk pulang----> RUMAH AWAM SRI PENGKALAN!
  • betapa x seronoknyer apabila pergi ke kelas dengan perasaan semangat yg membara dan berkobar2 tapi akhirnya kelas itu dibatalkan...
  • tepat jam 12 tghari(jam laptop yg kdg2 x betul) ak dodo sampai kul 4. sedar2 jer ingatkan dah senja! pergh.. dengan cemasnyer g mghadap tuhan sesi tgh hari...
  • kdg2 rasa ak nk ketuk jer kepala ak yg lembab tahap babun ini. tapi ak marah diri sendri sbb kpala yg ak cakap lembab tahap babun ni anugerah tuhan lah plak..
  • act ak rindu nk balik umah.. so, hari ni ak keep on thinking benda2 mngarut. plusss ak x fhm apa yg terjadi pada diri ak sejak masuk sem baru nih...
  • for sure, ak mmg hepi sangt cos xder praktikum sem 7 spt yg telah dikonfemkan sem lepas..
  • kelas ak sem nih sangt berwarna warni.. bak kata kawan ak.. (dgn nada sinis)

bb: bestnyer kelas kita.. hari isnin rasa blaja kat oversea(us or uk myb..) selasa rasa blaja kat german! (wow~~) rabu rasa blaja kat indonesia(waduh2...) khamis rasa blaja kat Arab,indon.. (wah!)

  • kelas dari isnin sampai khamis. x pack. bagus sgt ak rasa. kelas kul 8 pagi on wed n thurs.. mmg bagus utk ak yg salu liat bangun pagi.. jumaat dah holiday. best juga. bleh pulang ke kg dgn cptnyer. Question: mampukah pulang?? huaaaa.. makkk nk balikkk!!
  • BTW, 2mrrw is tuesday. so im gonna speak/write in english. hahahaha.. wtf?