25 February, 2009

sangat bz dan rasa letih

kerja semakin hari sepatutnya semakin berkurang..
tetapi ak rasa setiap hari ada saja kejutan...
kenapalah mesti ada dua midterm pada masa yang sama n dua presentation?
ingt kan nk habiskan cepat2 keje sem nih n bleh study awal tuk final...
sudahlah tiada study weekk...
ak x tau sejauh mana kemampuan yang ak ada tu menjawab xam nnti...
sedangkan ada study week pon ssh nk score...
apatalh lagi kalo tiada??
tapi ak perlu melihat semua ini dari sudut yg positif!
ya! yakin oleh!

22 February, 2009

saya selalu rindu dia..

saya selalu rindu awak..

awak ingat saya selalu x...

saya selalu ingat awak..

walau saya selalu sibukk..

awak selalu ada jer dalam fikiran saya..

dalam hati saya...



kata2 nih hanya tuk awak jer...

penatnyer........

letih dan penat...
dari pagi bangun duk sibuk cari bahan dan terus habiskan e-learning...
akhirnya siap!
dan kepala ak masih lagi sakit mngenangkan soalan penulisan ilmiah pula...
rasa nak menangis!
nasib baik lah present utk paper rekabentuk nih lambat skettt..
sedihnya....
banyak sangat kerja..
sampai letih dah badan..sbnarnya boleh jer kalo nk siapkan sekejap jer pon
masalahnya ak xnaklah kerja ak ala kadar jer..
ak nk yg terbaik..(kalu bleh la) tuk kerja2 ak...

kadang2 ak sndri x fhm naper org suka duk ciplak2 nih...
nak tgok buat rujukan tu x perlah..
nih suka-suka jer copy n paste...
pastu kerja pon siap
bagus ke macam tu??

bila pk2.. macam nnti bila dah jadi guru...
halal ke kerja ak tu????
sbb ak berjaya dengan menipu camtu...
curik harta intelek org...
disebabkan pk macam tulah maka ak x kan sesekali tiru karya org lain...
insyaAllah...
sebagai bahan2 rujukan tu adalah..
amik mainpoint then ak kembangkan lah...

harap2 segala yang dikerjakan dirahmati...
aminnnnn...
dan sesungguhnya doa dari ibu itu sangat penting!
itulah salah satu resepi kejayaan yang ak rasa kebanyakan org x kan nafikan~~
xsabanyer nak balikkkkkk...

20 February, 2009

saya rasa jadi cikgu~~

huhh~~
kelegaan yang bukan sekadar lega semata2...
semalam baru sahaja present untuk consumer education..
lega sangat2 sbb lect prof stefen bucher tu suka ngan cara kami mempersembahkan kerja kami..
betul2 lega..
dan mendapat pujian darinya membuatkan ak lega...
biarpun x berperasaan berbunga2... heheheh
xperlu utk macam tuuu... heh...
yang bestnyer kawan2 di kelas turut memberikan kerjasama yang baik...
terima kasih ya kawan2!
dannn...
hari ini saya dan kawan2 seramai 8 orang dalam satu kumpulannn..
membentangkan kerja komunikasi non verball
huhuhu..
formatnya adalah forum dan hanya 6 org sahaja yang dapat bercakap..
tapi akhirnya digantikan giliran utk bercakap sewaktu sesi soal jawap..
panel penilai berkemungkinan sengaja bertanya agar rakan2 kami dapat bercerita tentang isi yang ingin disampaikan...
terima kasih panell penilaiiii!! kamu semua sangat baik hati~~
tapi kami tetap mendapat pujian dari prof dr ratu mutialela...
kerana kami sangat bersedia dan dapat menyampaikan materi dengan begitu baik sekali~~
saya senyum sahaja sepanjang pembentangan...
walaupun saya ditegur kerana tidak menurunkan baju terlebih dahulu sblum berdiri untuk menyampaikan isi pembentangan!
huhuhuhu~~~

tapi saya sangat puas hati kerana dapat bercakap seolah2 saya adalah guru~~
saya suka... suka.. suka!

18 February, 2009

beLajaR utk meNgajaR~~

masa zaman kecik2 ak suka sgt2 berangan jadi cikgu..
ak akan pkai baju kebaya mak yg besar, kasut kulit mak dalam almari n gincu mekah
yg entah dari mana dtgnyer..
ak bergaya ala2 cikgu di sekolah tadika..
amboi.. dah kira dahsyat dah tu bergaya! hehehehe~~
bila ada sahaja masa lapang itulah perkara paling ak rasa best utk dilakukan..
ekekekeke...
dah besar sket masuk sekolah rendah, ak still cam tu..
mangsanya adalah adik2 ak.
kunun2 ak la cikgu n dorg murid...
kawan depan umah ak pun join~~
but now he's not here anymore.. huhuhuhu(sedih..)
pastu masuk jer sekolah mngh, ak terus lupakan cita2 aku yg pada waktu tu ak mmg anggap merepek laa...
ada ker ak nk jadi cikgu?
xder class lansung! itu la kata hati jahat ak waktu tu...
sekolah mngh adalah zaman permainan yg plg dahsyat bg ak..
haa.. nasib baik dah sampai form 6 ak x dajal lagi..
tiba2 muncul kesedaran ntah dtg dr mana...
ak pon x tau..
mungkin bg ak pada waktu tu bnda yg ak study tu ak suka kot~~
kombinasi paper STPM yg ak amik mcm x baper nk kena jer ak rasa..
tp since tu lah minat ak, ak teruskan jer~~
and penghargaan demi penghargaan yang ak terima...
macam x cayer jer..
baguskah ak ini??
tapi ak ttp seperti dulu..
ank mak yg plg degil.. keras kpla..
tapi dah baik sikit~~
dah malas nk keluar berjalan, melepak,ronda2 ker apa..
masa nk isi form upu on9, ak xtau la...
xfhm ak knapa ak bleh amik kursus yg sbnarnya ak pon rasa mngepet..
takdir tuhan ak dapat program yg mngepet tu~~
and here i am..
doing ma bachelor education in moral studies~~
ekekekekeke~~
akSiBudaKnaKaLygInSaf!

17 February, 2009

kaEdaH PenGajaRan PenD. moRaL~~

beberapa minggu yang lalu kami tlh diberikan tugasan kaedah pengajaran...
hehehehe~~ kami telah memilih pendekatan p pembinaan rasional..
hurmm.. kami duk nk memahamkan kaedah tu mengambil masa agak lama lah jugak..
dari kira2 kul 12 tgh malam sampai la pagi subuh~~ wakaka~~
dlm pada tu kami buatla sekali 2 kes yang diperlukan...
kami buat pon ikut suka suki jer..
xder la serius sgt...
huhuhuhu~~
then, pas jumpa puan banu(ma febret ever lect!) kami tlah di dropkan..
ekekeke...
tapi kami x ksh sbb kami mmg blurr lagi ngan pendekatan tu..
lps jumpa puan barulah kami sedar betapa bruntungnya kami dapat pendekatan nih~~
hehehe..
kami bleh guna kan kreativiti kami sndri utk hidupkn kelas..
asalkan nilai yg kami nk sampaikan kat kelas haritu sampai pada pelajar!
huhuhu~~
kelebihan yang baik utk kami yg blur2 ciki nih..
ekekeke..
semalam meseg ngan kiko yg mnyakitkn hati..
bising sgt srh ak blk..
sumernyer sbb rumah cam tongkang pecahhh..
haiii.. xkan nk tggu ak balik br nk mngemas?
melampau btol..
kalu ak nk balik, ak kena la pastikan ak dah siap sumer xsgnmnt penting..
sbb ak tau yg ak x kan buat kerja kalo dah duk kat umah tu..
yerla.. mana lagi janji nk kuar jalan, janji nk jumpa orang sana sini..
cehhh.. bz nyer ak!
jujurnya, mmg ak x saba nk balik!
hehehe..
tapi ak sedih sbnarnyer hr nih..
entahlah...
kadang2 rasa macam lain jer...
xtau la knpa..
rasa mcam org yg ak syg dah x syg ak...
sejak kami ada sdkt pertgkaran dulu..
sejak itu ak merasakan kelainannya...
mungkinkah akan ak terus sndri begini?
kenapa ak tidak sebahagia dulu?
adakah perasaan dia tdk lagi seperti dulu terhadap ak?
ak sbnarnya dalam kesdihan..
hipokritkah ak kerana selalu senyum walaupun hatiku menangis?
pada siapa harus ku mengadu....
sedihla~~
huhuhu~~

15 February, 2009

betapa x seronoknyer sangat2..

hari ini ak sedaya upaya akan menyiapkan kerja...
ada tiga keje...
e-learning KPT, penulisan ilmiah dan consumer edu....
uuuaarghhhh...
ak mesti abiskan by today jugakk..
kalo x kalo ada paper nanti nk tukar atau ada kesilapan ak jgk yg akan susahhh...
ak sedang bertarung dengan seribu keseronokkan yang sedang mengamit2 ak dan menarik2 ak.....
oohhh...
tidakkkkk...
semoga ak terus tabah untk mengadap buku n laptop nih sampai keje ak abessss....
huhuhuhuhu....

tiba2 td rasa cam nk makan biskut..\pergi photostat bahan tadi..
ternampak lak beskut merry ceklat...
huhuh..
cam sedapp..
wahh mmg sedap..(bg ak la..)
hehehehe...
makan ngan cicah air susu...
ekekekek..
lazat berkrim di sukai ramai!
last worddd-----> studyyyy khemaaaa!

14 February, 2009

penat~~

sungguh ak x faham apa yang sedang ak penatkan..


dr pagi ntah kul baper sampai tghari td sik tido..


letih betul gamaknya..


dalam kul 2 sumthing azie dtg..


pastu tgok ak yg sememangnyer menyerlahkan ruper org ngah mamai...


hahahaha membuatkan dia menjerit sakan ditepi telinga ak...


ekekekeke..


ak biarkan jer..


malas nk layan.


sajer jer ak buat2 muka x bersalah..


pastu dushhh.. kena tampo ak ngan buku consumer behavior yg bapak beratnyer..


hehehehe.. camner berat dia??


berat la jugak sampai mapu buat pergelangan tgn ak seliuh..


sengal jer.. buat la buku ringan sket..


mnyusahkan org jer nk pegi pinjam buku kat library berat2..


huhuhuhu~~


azie hari ni bising ajk ak bli tudung giler...


huhuhu.. tudung giler tu tudung yg cantik tapi murahhh..


kami katakan tudung giler sbb mmg giler org yg pergi beli tu..


macam greng pisang panas tudung tu kena sapu..


ekekeke..


nilah ragam dak2 kat sini..


kebanykannya mmg sik bli tudung..


mana taknyer.. dahla murah, cantik...


bagi mereka2 yg bakal2 nk jadi guru nih.. penampilan mmg la sntiasa nk jaga..


kalu yg dah sedia2 penuh gaya tu bertambah2 lah gayanyer...


aku??


huh...


dah puas dah ak bergaya sakan time zaman mude2 dulu..


ekekeke..


skrg nih time ak jadi muslimah sejati lak!


wakakakaka...


sesuai lah ngan kos yg ak mik nih..


ak xnk lah plak jadi ketam yg jlan senget.. pastu aja lak anak dia jalan...


yer x gitu?


ntahlah.. ak main bedal jer cakap..


lagi pon ak bnyak terpengaruh ngan lect ak n mak ak..


mak ak suka pkai tudung ala-ala muslimah skhema..


ekekekeke..


so ank dia ikut lah..


sib baek mak ak dah x pkai tudung ustazah yg hampir tutup punggung tu..


perghhh..


kalo x mau ak terpengruh gak pkai cam tu..


mungkinkah ak pkai cam tu??


hanya masa yang bakal menentukan!


mana tau satu ari nnti ak pkai cam tu??


suami nak ak pkai cam tu ker...


hahahahahaha~~


saper nk kat ak yer??


ekekeke....




13 February, 2009

hari yang letih

betapa x bestnyer...
sbb akan sntiasa ada kelas hari jumaattt
supposed to b xder.. barulah syok sket orang nak balik kg..
d sbbkan adanya kelas pada hari jumaat membuatkan ak merasa sagt x suka utk balik..
huhuhuhu... cedihnyer~~
lagu mengaa dirindu ada kenangannya..
macam mana la ak yg ganaz(ganas ker?) ni tb2 suka lagu2 cam nih..
ekekeke..
lagu nih kawan ak nyanyi masa kiterorg siapkn xsgnmnt..
hahahaha.. nk hilangkan mngantuk punyer pasalll....
nyanyi dok nyanyi sampai melekat kat dalam hati...
cehhhh...
tapi stp kali ak nyanyi pas dari hari tu...
kawan2 dah nk muntah bila ak nyanyi...
ekekekeke...
ak pon nyanyi salah tune.. lagila dorag terlebih x suka utk mndengarnyerrr..
hahahaha...
semalam ada midterm kannnnn
rasa macam bleh jawab
n rasa macam x leh jawab...
macam mana tu???
hahahah...
sbnarnya ak sndri x pasti adakah yg ak buat tu btol atau x..
gaya dah macam betul.. ekekeke.. agak perasan ak ini...
aaahhh.. tiba2 ak rindu makkk..
ekekeke...
camner la umah ak yg macam tongkang terbalik+gudang kueh tu nak siap jadi istana..
adik ak nk jadikan gudak kueh tu istana astakona...
ekekekekek...
akhiri post in dengan ciumannn!
eeemmmmuaaahhhh!

11 February, 2009

MENGAPA DIRINDU~~

Anak punai anak merbah
Terbang turun buat sarang
Anak sungai pun berubah
Ini pula hati orang
Mengapa dikenang

Asal kapas jadi benang
Dari benang dibuat baju
Barang lepas jangan kenang
Sudah jadi orang baru
Mengapa dirindu

Kasih yang dulu tinggal dalam mimpi
Kasih yang baru simpan di hati
Kasih yang dulu tinggal dalam mimpi
Kasih yang baru simpan di hati

Selat teduh lautan tenang
Banyak labuh perahu Aceh
Jangan kesal jangan kenang
Walau hati rasa pedih
Mengapa bersedih

Kalau pinang masih muda
Rasanya kelat sudahlah pasti
Kalau hilang kasih lama
Cari lain untuk ganti
Mengapa dinanti

Patah 'kan tumbuh hilang berganti
Akan sembuh kalau diubati
Patah 'kan tumbuh hilang berganti
Akan sembuh kalau diubati

Sayang mengapa dirindu...

mid term~~ kaedah pengajaran...

hari ini hati ini rasa seperti nk menangis tanpa henti...
esok akan ada mid term utk paper kaedah pengajaran....
tapi isi pelajaran yg dia ajar selama 2 minggu yg akan diaplikasikan itu tidak ada dalam ruang legar fikiran ak pada saat ini.... rasa macam nk guling2 atas katil n buat2 x tau jer...
mengapakah ini berlaku???

sebenarnya ak kurang bersedia setiap kali hadir ke kelas..
tak tau kenapa asyik mengelamun jer bl masuk kelas puan banu nih..
berangan nk jadi cam dia kot~~
hik..hik...hikk..
i like her so much!
xkshlah org nk kata lect ak yg satu nih camner
tapi x tau naper ak suka tgok dia..
ekkekeke..

semoga soalan esok tidak mmbuatkn ak menangis keseduannn..
hehehehe~~

10 February, 2009

terhimpit,dihimpit,menghimpit....

semakin ak melalui hari2 bz di sini..
ak menjadi manusia yg mula mati...
mati dari segala erti..
biarlah x ada saper yg mengerti..
ohh.. rindunyer ak dengan kebahagiaan..
tidur di atas katil bertilam empuk..
bersama bntal peluk lembut..
segalanya ku tinggalkan di sana.. jauhhhh....

menyelusuri setiap jalanan yg ak sendri tidak pasti..
ak mula biarkan diriku diamkan diri.
ak benci pada yg memerhati
ak geram mereka yg mencaci..
biar ak tdk mendgrnya dr mulut yg suci
tapi sudah tentu adanya intuisi...
pergi.. pergii.. pergiiiii...
pergi la segala rasa yang mula menyakiti!

dengan segala sakit..
titian ini diharungi rela
bersama segala rasa yang ada...

bilalah nk berakhir segala derita ini....
kasihanilah ak yg bersedih~~

08 February, 2009

saya rindu kamu!

ak sngt merindui kamuuuuu.. wahai laptopku.. huhuhuhu..
jumaat lalu betapa gembiranya laptopku berjumpa dengan ku..
demi laptopku ini ku gagahkan menuju ke pudu menunggu kehadirannyaaa..
setelah hampir sejam setangah menunggu....
waaa... laptop ku tiba dan ak kembali ke tanjung malim bumi bertuah ini jam 8 stgh malam..
huhuhuhu...
sib baek sepanjang masa di temani oleh meseg2 dari mereka2 yg mnyanyngi diriku ini..
kalo x.. buleh nangis guling2 jugak lah...
then, balik tu adalah juga rakan2 seperjuangan dari menara gading ku itu yg berada di dalam bas..
huhuhuhu..
begitu peramah sekali gadis dari kelantan ini. AS.. semoga kami saling mengingati antara satu sama lain.. krn ak akui ak bukann lah seorang yg ramah utk memulakan perbualan! huhuhu..
dan~~ mgkin pandangan ak terhadap insan seperti AS akan berubah.. yaa.. bukan semua orang itu sama...
dan yg pastinya ak tidak boleh berat sebelah dalam membuat penilaian..!
kepala ak kini di beratkan dengan pelbagai kerja yang masih lagi tidak disiapkannn...
semoga ak berjaya menyiapkan semua yang telah diaturkan..

02 February, 2009

inikah kehidupan?

inikah kehidupan??
jika selama ini kita rasa kita bahagia..
kekalkah bahagia itu?
benarkah bahagia itu??
ikhlaskah bahagia itu untuk kita??
persoalan itulah yg melingkar dalam ruang hatiku..
kerna bahagia itu selalu saja menipu
menipu ak yg sering mendambakannya..
ak x pernah menyatakan ak mengimpikan bahagia..
tapi adakah insan di dunia ini yg x mengimpikannyaaa??

01 February, 2009

selamat habis bercuti!

setelah sekian seminggu bermaharajalela di rumahhh..
akhirnya ak pulang ke tanah bertuah ini..
dan yg pastinya plbagai perkara yang mnimpa ak yg perit dan hepi telah ak lalui...
hanya tinggal x di coretkn saja..
rasa macam nak tinggalkan kenangan2 itu di sini..
tapi fikiran ku hnya mmbenarkan biarla sedikit sahaja yg ku titipkan..
bemula dari pulang ke rumah, nk buat suprise..
tapi x jadi sbb kiko mula meraguiii.. cisss!
duk di rumah macam2 yg ak buta.. kerja2 cam bese tu beselahh kan..
pas tu plg best pg mjls pertungn kak achik(kawan ayu).. pas tu ak dapat p mronda2 tepi lautt..
lg yg bestnyer.. dapat drive pegi town ngan kiko n ecah n kak amilia.
malam seblum pulang ke sini mak banje makan sate kat DT..
huhhh...
plg bessttt hari pulang ke sini!!
pergi jalan2 masjid india ngan ayu..
pergi lak kdai ariani dan dibelikan tudung ariani yg simple giler tu..
tapi harganyaaa?? rm69! huhuhuhu..
xmungkin ak beli sendri..
tapi akk ak yg beli dgn cak kun cak nyer hati ak menerima!!
plg x bestnyer.. keje ak masih bnyak dan laptop ak masih blom siap dibaiki...
huaaaaa...
leher sudah mula mahu sakit..
terasa ingin tidur...
may i??
huhuhu..
selamat petang!!