31 August, 2009

kembali dibumi bertuah..


  • azie sngt skit perut masa kami sama2 blk naik tren...

  • saya yg salunya jd badut utk bt dia lupa kesakitan itu..nmpknya xmenjadi kebadutan saya itu...

  • plg xbest bila saya hampir2 berguling di tangga stesyen rawang. benci! kenapa kaki saya suka cam tu?? huh...

  • saya harap2 besok xder kelas budaya. xtau la saper plak lect yang sudi mengganti cik zue utk ajar kami...

  • kalo ikutkan hati, manjang xnak ada kelas jer..

  • kerja yg bertimbun membuatkan saya pusinggggg.. baju yg bnyak x berbasuhh...

  • huaaa.. saya mahu lari dari semua ini!!!!

26 August, 2009

ak ingin pulang~~

esok, lepas kelas saya akan pulang ke kampung!
nampaknya saya sudah bertekad! heh...
kali nih dr tg malim trus ke seremban, tapi kena tkr train kat rawang....
balik ngan azie naik komuter jer.. mals nk trun naik bus... hehehehe...
next time blik la naik bus.. kali nih balik jer ngan azie..

sbnarnya rasa cam malas nk balik...
sbb mngenangkan kerja yg x siap...
tapi saya agak rindu ngan mak saya..
xtau lah kenapa..
yerla, saper lagi saya nak rindu kalo bkn mak saya??

kepala saya sgt denyut2...
saya mencuba dengan sedaya mungkin utk baca notes...
dalam hati, saya bimbang ada midterm esok
midterm utk kelas isu2 sosial semasa negara..
huaa... kritikan jurnal utk paper isu.... x siap lagi...
saya perlukan material yg cukup kuat utk buat..
lect saya sangat demand orgnye!
hehehehe.. mgkin saya akan ikut jejak langkah demand dia..

ayat yg plg saya suka utk kelas hubungan antrabgsa(mr hohoho)
'okey..thats it for today... '
ngeh..ngeh..ngeh...

25 August, 2009

rasa x sehat...

beberapa hari nih selalu rasa x sehat..
badan salu rasa seram sejuk. x suka betu dgn keadaan macam nih..
adakah kerana saya rindu utk pulang ke kampung??
huhuhu... sedihnyer...
kerja bnyak sangat sehingga xtau bila leh blk kampung..
macam x sempat jer kalo nk balik minggu nih
tapi saya akan usahakan untuk pulang juga minggu nih..
saya sedang berusaha dengan semampu mungkin untuk siapkan semua kerja mnggu nih..
sekurang-kurangnya separuh kerja saya pasti disiapkan..

kenapa semangat saya akhir2 nih macam hilang??
mcm terbang ntah kemana...
mungkinkah kerana kini saya sendiri..
sendiri tanpa dipedulinya...
siapakah saya pada dia?
mungkinkah saya perlu belajar untuk sendiri kembali?
ya.. mungkin saya perlu miliki semangat lalu saya..
semangat yg pernah hingga membawa saya terbang....
dan terus singgah di bumi bertuah ini...
saya akan mengenggam kembali semangat saya yg telah hilang ditelan waktu itu...
saya harap semangat itu akan kembali pada saya...
kerana baru kini saya sedari..
tiada siapa yg boleh saya harapkan utk meraih
semangat seperti yg dulu....

24 August, 2009

hari ketiga berpuasa....

dah hari ketiga puasa...
baru hari ini rasa nak taip2 kat blog nih..
ngeh..ngeh..ngeh...
saya sgt bz dgn projek nih. nmpak mcm sng.
memula saya rasa sng. tapi tiba2 saya blurr sampai tensen...
pastu tnya2 pendapat member...
hehehehe... rupe2nyer saya mengalami kecelaruan terhadap kefahaman tajuk sendiri.

hari2 yg saya lalui sgt memenatkan...
hurm.. penat dgn tido sebenarnya..
akhir2 nih kawan baik saya semasa zaman persekolahan dulu kerap bermeseg dengan saya
xtau knaper saya sedih mengenangkan dia...
hurm... inilah lurah hidup..
once kita dah decide jalan hidup kita mcm tu agak sukar utk memilih jalan yg lain....
boleh mmg la bleh.. tapi?? sangat besar pengorbanan yg perlu dilakukan..
inilah hidup... kita kena face no matter wat...
huks..huks..huks..
tetiba jerw layan sedih...

saya dah 2 hari x call mak. hurmm.. malam td saya mimpi bnda pelik..
saya malas nak citer bnyak kat sini..
sbb mimpi saya x pernahnyer x mengarut..
tapi mimpi saya seolah2 memaksa saya tuk call mak saya plak.. hehh...
adakah saya rindu utk pulang?
saya kena siapkan banyak keje sebelum pulang dis weekend!
huaaa... sedihnyer..

21 August, 2009

selamat hari lahir mak!

  • hari ini hari lahir mak saya yg ke 48.... nama mak saya noraini bte mohamad. mak saya cantik.(hehehe). ayah saya tingglkan mak saya masa umo mak saya 36. awal giler. tapi till now mak saya x kawen2 lagik.. pengorbanan mak saya jaga kami adik beradik sgt besar! (sy takut khlgnnya).
  • suara mak cam hepi jer sejak akhir2 nih. semalam br balik hospital n doktor sahkan mak de pnyakit tibi.. hurmm... saya susah sgt nak terima pe yg mak citer bnda2 yg doktor tu ckap kat mak.. xtau la.. mgkin saya kena search kat google dulu kot? hehehehe...
  • disbbkn besday mak hr nih.. cam bese maxis bg free voice call... mlm td sehingg jam 3 ptg td mak ngadu kat say dia x pat pgg pon handphone dia sbb d kerjakan oleh adik bongsu saya. melampau tu... tinggi sungguh tahap kejelesan saya. mak call tadi n citer macam2 hal... heh... n yg pasti mak masak sedap2 hari ni. yerlah, sok dah mula pose, pastu hari nih lak besday mak...
  • huaaaa... saya sedih xpat balikkkk... saya sepatutnya pulang ke umah semalam! gara2 ada midterm saya x pat balik n mulakan ramadhan dengan keluarga terchenta... huaaa... sadis sungguh...

persahabatan...

  • sahabat.. hurm...
  • hr nih saya lmbt bgun.. tb2 ada meseg dr sahabat saya.. jam 7 stgh pagii..
  • saya mmg jrg2 bermesg n amik tau pasal kengkawan lama. terutama sahabat saya ini. yerlah, dia dah de keluarga sndri(married). so, saya rasa dia dah cukup bahagia tnpa saya...(kwn ssh sng dia)
  • hr ini dia mnyesali tindakan yg dah dia amik dulu.. saya rasa sedih sbb selama nih sy terlalu menganggap dia bahagia dan xperlu dipeduli. bila dah tahap kronik br saya nk sedar yg saya ada kawan yg dalam ksshn yg sbnarnya mmerlukan saya. xtau knape hati saya rasa sedih sgt... huhhuhu..
  • saya selalu melakukan kesilapan dlam persahabatan(merendah diri nih)... sbnarnya xtau lah ianya satu kesilapan atau smmngnya perkiraan saya tu betul...
  • masa sekolah rendah, saya ada kawan baik. tapi dia tikam saya dr blkg. saya jd xpercaya pada sesiapa. prejudis ttp ada dlm hati saya walau sedikit....
  • sekolah menengah, saya seorang yg nakal dan merasakan org yg baik xbleh kawan ngan saya sbb nnti saya yg akan dituduh mngajarnya jd jahat... saya merasakan saya bukan seorang yg baik utk mereka2 yg saya rasakan baik.. SAYA X LAYAK BERKAWAN DENGAN DIA.... itu masalahnya. bukan saya xnak kawan ngan dia.... dan saya tau pada masa itu tiada siapa pun yg fhm... kerana mereka hnya meliht sisi buruk saya sahaja..
  • pra-U a.k.a tgktn 6, saya x beminat utk berkawan ramai. skdr baik dgn 2 3 org. ttp ada pelbagai maslah. tapi saya lebih matang dan belajar dengan tekun. semuanya demi mak saya.
  • universiti, org pertama di kelas pertama yg bertegur dgn saya jadi sahabat sya sehingga hari ini. gaduh? selalu sgt... tapi keikhlasan dalam persahabatn bt kami kekal bersahabat shgga hari ini. tapi sekarang dah der org ketiga. org ketiga selalu bising ckap kami pilih kasih. ditambah dengan org keempat yg salu shy2 ciki.... huhuhu...
  • bersahabat itu penting. tapi ASAS kpd persahabatan itu lbh penting...

X.O.X.O~~

18 August, 2009

sedihnyer... cik zu dah nk pegi....

  • teka teki knpa cik zu bt midterm awal dah terjawab.... rupenyer mggu nih dia last ngaja kami.... huaaa.... cik zu.... how could u....
  • cik zu antara lect febret ak sbb dia lah lect yg plg sng bg student mrkh aka xkemut mrkh lahhh... huhuhu... pengalaman blaja dr dia mmg seronok.. berkat ilmu beliau mmbuatkan say lbh berkobar2 utk aja PA.. sbb dia bnyka bg inspirasi...
  • tapi dia akn pergi sambung blaja.... huaaa... xpat lah lagi saya nak jumpa dia.. n kelasnya akan diganti dengan prof ratu... sedihnyer...
  • cik zu... awak sgt baik!!!

17 August, 2009

test~~

  • besok pagi ada test.. n sy ngan muka kategori agak selamba duk lepak2 lg nih...
  • mcm x risau jer sok der test.. x seperti sem2 yg dulu...
  • huhuhu... dengar2 citer kampus akan ditutup selama sebulan...khabar angin jer kot...
  • kalo yer best juga. dapat pose n buat kueh raya nanti... kalo saya ada, mak saya leh amik bnyak order... kalo bnyak order, saya bleh dapat sesuatu yg diidam2 kan dari mak! hehehehe....
  • tadi pg mkn kat i luv u corner yg dah lama kami x pergi. tb2 plak memasing melayan blues kat c tu. teringat kngan lame2... huahahaha...

16 August, 2009

lamanya kemarau....

  • saya malas gile nak menaip bnda ntah apa2 sejak kblkgn nih..
  • mgkin sbb saya bz sangt buat xsgnmnt...
  • dan.. balik umah pun masa cuti xde apa2 yg dapat dilakukan... saya bz tolong mak buat kueh...
  • buat pertama kalinya setelah lama mninggalkn tgkatan 3, saya buat akaun. kena buat kunci kira2 utk bisnes kueh mak..
  • sumernyer sbb nak kena tunjukk kat pegawai..bla..bla..bla.. bosan tu....
  • sepattnya cuti saya study paper nk kuiz n test, tapi sy study buku kunci kira2+buku teks perakaunan+buku teks perdagangan..... huaaaaa...
  • br kjp td pegi pesta konvo kat kampus... dan.. sedang asyik membelek tudung... payung saya tertinggal di sana.... huaaaaaaaaaaa......
  • kes h1n1 nampak nya makin membimbangkan...
  • ada khabar angin yg cakp upsi mungkin akn ditutup.. ini betul2 mnunjukkan tahap serius penyakit marabahaya nih kat upsi... huaaa... tolong... saya xnak duk sini.....
  • saya kini sedang sibuk siapkan xsgnmnt budaya. ni tgh pening baca buku adat.... tajuk tugasn mmg giler2 punyer nmpk senang. tapi..... nak cari bahan dia... perghhh... menangis dan merintihhhhh!!!