17 September, 2009

kerana terlalu clumsy!

  • semalam saya tdk tido sehingga ke pagi. semata2 utk siapkn kerja2 saya. bila dah lps subuh saya rasa cam x leh tido, pastu perut pedih lak tu.. huhuhu...
  • kelas kol 9 pagi, saya lak bleh jer terlentok tepi katil. sedar2 dah kul 8.35 pagi ikut jam saya yg cepat tu. mau x kelam kabut??? dah siap2 trus sy kuar. tapi bila nk hampir sampai ke lif, br perasan matrik plak x mik td.. so kena turning back!
  • next, saya berlari2 anak semula ke lif. sesampai sahaja di area tong sampah, x semena2 kaki saya tersalah parking sampai buku2 sebnyak 6 buah yg agak berat tercampak dan kedua-dua belah kasut terpisah dr kaki saya! dan sy melungsur ala2 superwoman......
  • agak tragis kejadian pagi itu.. sehingga kini, kaki saya masih sakit dan sy telah di gelar sbg OKU oleh kengkwn yg bersimpati sgt2 kat sy tu... huaa...
  • korang mmg kejam! akan ku kenang....

16 September, 2009

cerita sejak pulang?

  • khamis lalu saya pulang ke kg... pastu sabtu tu saya kembali ke tnjung malim... sepanjang perjalanan tu mmg saya menempuhi pelbagai ragam manusia di muka bumi ni,.....huh..
  • masa nk tggu bas kat busten, ada pkcik tb2 sergah saya, dia kate nk kira duit pg duk umah kira... ada ke patut??? masa tu saya hanya tgh masukkn duit!!!! giler ke pe?? tindakan yg diambil adalah memblah kn dr dari situ.
  • lepak2 lak kat kdai jahit k.long. citer2 pasal sakit mak n masuk la sekali rasa x puas ati dia kat sedara2 dia... huhuhu.. saya dgr jer. mls nk komen!
  • dlm bus, pkcik bus ckp trun kat bukit jalil. huh. sya dah mngomel sorg2. camner nih?? dah la bawak beg besar.. dalam beg penuh kueh lak tu.. ada rempeyek, kueh ros and kopok bayam yang mmg likely nak pecah tu sgt besar! terpaksa sy heret bawak naik star kata ats tu.. dah ler pkcik bus tu first time nk g bkt jalil... ada jer bnda xbtol dia buat...
  • masa dlm star azie bg tau xjadi ada dscssion haritu.. hurmm.. saya redha jerla.. xper2.. saya tau saya bnyak komitmen lain...
  • sampai kat plaza rakyat, jaln nk masuk pudu dr train tu dah ditukar.. saya pon jalan trus ikut laluan keluar bas. terus kna tgkap ngan promoter bas tjg mlm... bus TM -KL la pe lagi.. bas nmpk cantik. n saya stuju nk naik dgn hati agak gembira. (semuanya gara2 sks hnya tggal kol 2 jer... sdgkn waktu tu kul 12 lbh)
  • lepas jer tol sg buloh tetiba bus parking tepi jalan. agak pelik! rupa2nyer bas rosakkkkk... so, tersadai hampir 40 minit... kena tggu bas lagi satu.
  • borak2 ngan makcik tjg mlm... masa tu baru kul 1 sumthing, tiba2 dia ckp takot kena buka kat situ... huhuhu.. saya ngan gaya cikgu moral yg terserlah bg dia smgt.... hahahaha...
  • tukar bas, saya kena duk seat plg last... haii... saya redha jer.. saya kan pose! hehehe...
  • samapi busten, rasa segan nk call azie. so, sy just msg n tnya dia sayang saya x... tapi x berbalas.. trus sy mik kptsn pggl pkcik teksi je
  • dah sampai bilik tetiba azie ngan msg cam rasa bersalah msg saya cakap dia br bgun dodo. huhuhu.. xper.. saya fhm.. kita kan sama2 pose? hehehehe...

itulah kesah sepanjang blik.. agak banyak pengalamannya... pglaman yg tiada dua kalinya selpas ini... kerana saya bakal meninggalkn bumi bertuah ini..........

12 September, 2009

test telah tamat!

  • test dah pon habiss...
  • sekrang nk tumpu pada kerja projek n group isu... harap2 kerja2 ini akan kulaksanakan dengan jayanya....
  • nih br jer blk dr kg... hurmm... letih pon x bes lg.. rasa nk dodo jer..
  • harap2 kerja2 akn habissss x lama lagi. n saya akan bermaharajalelaaaaa~~~
  • saya mahu tido puas2 n baca buku untuk final sampai muntah! heheheh..

09 September, 2009

tensennyer kuiz nih... tolonglahhhh!!!

  • besok pagi ada kuiz paper projek jam 8 pagi.... kenyataannya, saya xder paper input pon dalam kepala skrg nih berkenaan paper projek.. yg ada hanya kefahaman yg diterima semasa di kelas.. huaaaa.........
  • kul 11 pagi plak, kelas isu semasa. ada test jugak... nih msti nk kna ingt bnyak term plak, FAKTA. kalo salah no markah! huaaaa.. kenapa?? kenapa???
  • kalo saya x de bnyak keje cam skrg mngkin xder lah pening sangt nk layan test tu. nih dala sebok ngan kerja, test laggggiiii...
  • besok mungkin saya akan pulang ke kampung. dan.. mahu atau x, tetap kena pulang ke mari by saturday. semuanya kerana desakan kerja group isu n projek saya. kalo saya x blk, x mgkin kerja saya dapat diselesaikan... yang merisaukan saya........ hurmmm.... susah nk dikatakan.... :(

adakah harapan kan menjadi kenyataan? (knape skema sgt nihh??)

  • jurnal dah pon siap. tapi sgt x puas hati tgok kerja yg dibuat dgn agak tergesa2 itu. sedih tol... ntah apa yg difikirkn sejak akhir2 nih...
  • xsgnmnt vandalisme akn dipresentkan ari khamis b4 cuti blk kg..... jadi, kami perlu siapkn segera... probs nyer, saya nih nk kena blk kg.... *bukan utk suka2! sumernya berlaku tanpa dirancg... hai.. kenapa la jadi mcm nih? apa yg perlu saya lakukan? saya terhimpit dalam dua keadaan. dan hanya mengharapkan mereka2 memahami keadaan saya yg agak terdesak ini... mahukah mereka???
  • khamis nih ada dua test, ulang taip, dua test...... huaa... knape ini harus berlaku? setakat mana kepala saya mampu dimampatkan dengan segala fakta yang mmg x selalunya ada berlegar di fikiran ni?? huaarrghh....
  • tolong2.. tolong menolong bak kata makcik merry....! (makcik merry, i luv u!)

06 September, 2009

agak tensen lah jugak..

  • khamis nih nak blik kg.. dis is my promise... tp bila mngenangkn keje saya yg x siap nih... rasa mcm nyawa2 ikan jer nk blik... mcm mana nih?? teruk betul.. kalo saya dah siap kan jurnal dari hari rabu yg lepas, mgkin x kan jd mcm nih!
  • task jurnal masih lagi bersisa. projek masih x usik lagi.. masih di bab dua!(xtau lak tu statusnyer btol ker x...) apa yg ada dlm fikiran ini??
  • selama ini, saya telah membiarkan faktor luaran saya mempengaruhi perjalann kehidupan saya. segala kerja tidak siap hanya kerana perkara2 yg remeh... sedihnyer... mcm mana nih? apa yg perlu dilakukan??
  • mampukah saya menghabiskn kerja2 nih dalam jgka waktu yg sya sendri tetapkan..... yg penting, kalo saya nk balik beraya dengan aman, saya perlu siapkan projek saya dengan seberapa segera.. kalo x.... raya saya x akan ada mknanye! mau tercekik makan kueh ingat kat projek yg xpernahnyer nak siap...
  • kekuatan, datang lah segera! saya merayuuuuu nih....

05 September, 2009

jurnal oh jurnal~~

  • masih lagi menatap jurnal ini.. biarpun due date tuk siapkan dalam jadual dah delay 2 hari... apa yg dilakukan?? tido..tido..tido... kenapa saya tido?
  • saya tido sbb dia.. saya rindu dia.. so wat? saya harap bila saya tido saya mimpi dia... btol2 mcm budak x matang sy nih.. tapi nih hakikat yg berlaku... apa saya mampu lakukan??
  • kdgkala kita akan jadi insan yg plg bagus/baik utk menjadi pendengar dan kaunselor x bertauliah... tapi mampukah kita lakukan utk diri sendiri??
  • ego kah saya??

04 September, 2009

mengapa dan mengapa...

  • walaupon dlam hati ada bnyak perkara yng nk disampaikan... tapi bibir ini seakan hanya mampu diam terkunci. kdgkala hanya senyum yg hadir. bukan pelbagai rasa yang bermain dalam hati dan fikiran ini....
  • melihat kehidupan mereka2.. cemburu mula munculkan diri.... terasa telah tersilap langkah kerana berada di sini. bukan sekali merasai rasa ini. pernah juga dahulu.. ketika mula cuba menjadi seseorang yang lain... hari ini... tetapi seperti itu.. cuba mnjadi seperti yg sepatutnya.. menjadi sesuatu yang sesuai dengan keadann sekeliling ini.
  • tapi dimana yg sebnarnya?? yg sering gembira tanpa memikirkan apa2.. hanya kegembiraan dan memikirkan aturan untuk esok hari...
  • ooohh... saya ingin kembali seperti dulu... terasa benar2 terperangkap dalam satu laluan yg tidak pernah difikirkan utk melaluinya.....