23 November, 2009

nak pulang~~

  • selamat tinggal bumi bertuah.. selamat tinggal semua..
  • selamat tinggal khar..
  • selamat tinggal....
  • saya mahu pulang!

21 November, 2009

bosan dan letih...

  • bosan sbb kena duk kat KHAR lagi.. (tp sedih plak nk tgglkn tg malim..)
  • rasa malas sangat2 nak buat report.. huhuhu.. padahal report utk majlis penutup program jer... giler punyer malas...
  • besok ada seminar lagi di audi.. saya harap kawan2 saya x jadi badut di atas stage...
  • semalam fadi de bagitau pasal sewa umah.. kat area umah dia tu agak jauh juga.. tapi harga sewa dlm 300 ke 350 jer.. dah save sket tp kena kuar blanjer transport...
  • rumah yg dekat ngan sekolah ak sumer sewa 1000 tp xder prabot... yg ada prabot lak rm400.. flat kat tepi sekolah.. tepi tu ada club lak tu... abang fadi dah bising cakap kat situ tempat bahaya.. tengok waktu siang pon tau tempat tu bahaya... kalo tengok kawasan tu pon mmg mnakutkan... hehehe...
  • so, kami sepakat untk ke terima umah sewa yg dekat umah fadi.. harap2 semuanya ok.. cuma... saya ada satu maslah sahaj...CEMANA NK P SEKOLAH?? nak kena ada transport....... bas x lalu situ.. ada pon kena take time tuk jalam ke sekolah n kena tukau bas 2 kali... huaaaaa...

20 November, 2009

intruinsik atau pentingkan diri sendiri.. mana satu?

  • seringkali dalam hidup kita perlu membuat pilihan.. seringkali juga pilihan itu sudah tentu tidak akan memuaskan hati sumer org...
  • perlukah kita mengorbankan diri kita untuk org lain? sedangkan kita juga memerlukan ruang dalam hidup kita...
  • bagi saya, jika tidak bersifat intruinsik bukan lah bermakna bersifat pentingkan diri sendiri... tetapi itu adalah sifat berpada-pada.. atau kalu di sebut berhemah... yerla.. kalu berbelanja mestilah berpada-pada.. xkan nak belanja main hentam jer... begitu juga kalu kita ingin hulurkan bantuan...
  • adakah hina jika saya bersikap sedemikian? saya juga punya masalah dalam hidup saya... jika kamu tidak mahu memahami dan hanya saya shj yg perlu memahami kamu, susahlah.. apa yg patut saya buat??

19 November, 2009

saya sangat letih...

pergi hantar brg kat umah fadi.. thanks fadi~~
cr umah sewa... susahnyer.. xder yg berkenan di hati...
sumer nyer ada kurg n lebihnyer...
saya dah penat... malas nk pk...
perlu tidur!

17 November, 2009

ARISE '09... seronoknyer~~

  • selama 4 hari bermula sabtu, saya mengsibukkan diri dgn program ARISE '09 bersama staff BHKA UPSI dan pelajar 6 rendah sekitar batang padang..... penat mmg la penat... tapi saya seronok sangat2...
  • staf BHKA yg membimbing kami adalah puan marini masdar... empat hari bersama mmg bnyak aktiviti menarik.. selain malam kebudayaan dan persembahan, kami belajar buat pottery, pastu main alat muzik tradisonal n moden, student di ajar asas penulisan menggunakan publisher, di ajar utk shoot gamba... plg best water confident ngan kayak la... huhuhu.. di tasik proton... tidak ku sangka ak berada di dalam tasik yg salunyer ak tengok ada itik tu... huaahahahaha..
  • pengalaman bersama sepanjang program ARISE '09 akan sentiasa terpahat dalam hati.. emmuahhh..

10 November, 2009

kebebasan atau permulaan kepada episod yg lebih mencabar?

  • hari ini tanggal 10 november 2009... hari yg mmg saya akui, saya tunggu2 selama ini.. hari terakhir untuk saya mengahadapi final exam each sem... dan hari ini adalah utk exam yg terakhir.. realitinya saya sedar masa utk saya berada di sini kian singkat...
  • semester depan saya akan menjalani praktikum di ipoh... saya mengharapkn perjalanan baru itu akan menjadi episod yang terindah buat saya dan rakan-rakan...
  • tidak bnyak yg mampu diperkatakan.. hanya terasa seperti semalam saya berpijak di bumi bertuah ini,,,
  • seakan baru semalam saya melihat wajah sepi di dalam tawa ibu saya melepaskan saya ke sini.. seakan baru semalam ibu saya menghantar saya ke sini,. menikmati hidangan pertama yg enak di i love u corner walaupun saya tidak menjamahnya kerana terlalu runsing...
  • aahh.. terasa seakan semalam saya menangis bersama cucuran air mandian di wajah saya... hanya kerana terkenangkan ibu di kampung... terasa seperti semalam juga saya menangis tertekan dengan test, xsgnmnt, dan mereka2 yg menyakiti saya..
  • segala ceritera itu menjadi satu kini. menjadi kenangan yang x mungkin akan saya lupakan... terima kasih UNIVERSITI PENDIDIKAN IDRIS yg telah mendewasakan saya...
  • terima kasih kepada PROGRAM PENDIDIKAN MORAL yg berjaya menjadikan diri saya seperti ini.. terima kasih ALLAH s.w.t kerana memberikan saya kesempatan ini... terima kasih kepada semua yg bersama saya selama menjalani hari2 suka dan duka ini..

06 November, 2009

kunci kebahagiaan?

  • bagi saya adalah keikhlasan. kalu dalam hati kita ikhlas.. segalanya akan jadi mudah dan baik2 sahaja..
  • keikhlasan bukan dtg kerana terpaksa. tapi keikhlasan dtg bersama keinginan. kemahuan kamu utk bersama. kemahuan kamu utk memberi, menerima, membantu.. bukan kerana kepentingan diri kamu semata2.. apabila ia hadir bersama kepentingan diri kamu semata-mata, maka akan tergambarlah sisi sebenar diri kamu..
  • biarlah bijak kamu mengatur rencana, menyusun kata, mengatur langkah. menjatuhkan orang lain dan meletakkan mereka dalam keadaan yang teruk dilihat orang lain.. mereka tidak akan membalasnya tetapi hanya yg maha mengetahui akan menentukan...
  • setiap orang ada kelemahan. saya, kamu dan mereka2.. selagi bergelar makhluk tuhan. jgn asyik melihat kelemahan, kesilapan, keterlanjuran org lain. lihat dulu diri kamu. bermegah dengan kejayaan diri kamu? adakah kamu merasakan kamu sudah cukup hebat utk bermegah? mgkin cukup hebat dengan mereka2 yg tidak kamu ikhlasi... tapi itu hanya anggapanmu...
  • saya? saya hanya insan lemah dan kadangkala turut melakukan perkara yg di atas. jika saya mngsa? pendamkan sahaja. utk apa menambah api pada bara? mungkin tika hancur tggl debu baru saja dihargai. peringatan utk diri saya, kamu2 dan mereka2...