29 December, 2010

bola vs janin

 

Malaysia vs Indonesia. ok, ak x tengok pon perlawanan tersebut. kekalahan indonesia untuk 1st game sememangnya mudah di ketahui sewaktu bw malam itu..

janin? ok, semasa perlawanan tersebut, ak nengok filem janin! sgt best~ haha.. apa yg best adalah keadaan panggung wayang yang tak sesak dan tiket mudah pula didapati.

ok, citer janin, dari 5 bintang ak bagi 3.5 bintang. ok lah tu kan? lebih dari separuh markah. permulaan agak slow tapi mmg sgt memberi penjelasan d akhir cerita. filem ini sgt meruntun perasaan pada klimaksnya yg juga adalah pengakhirannya. ada juga scene yg akan membuatkan anda terharu.

jika anda mengharapkan ia adalah filem yg seram, anda ternyata salah kerana ia lebih kepada cerita kemasyarakatan. pengeksploitasian kanak2 untuk dijadikan hamba menerusi ilmu hitam~

kalo nak tau lebih lanjut bleh lah nengok kat panggung yer.. lakonan eja mmg best, penuh penghayatan.. lebih kurang cam dia berlakon dalam drama yg mati pakai bulu mata palsu tu~ mmg leamh lembut gitu. dats y terharu n sendu n pilu bila dia bawak watak tu… huhuhu…

tapi yang ak x faham cemana esah leh masuk umah pengetua tu.. ooh.. mungkin pengetua tu dah robohkan pagar yang org tu buat… sbb tu relaks jer toyol tu dapat masuk cam umah munah juga. sorry kalo korang x faham apa ak bebel nih! haha~

 

tinta jemari (; no gamba2 sebab malas nak snap! haha!

27 December, 2010

sabtu yang penat!

 

ceritanya adala cerita hari sabtu! hahaha.. ok, hari ni hari isnin! ya, ak tau!  haaa…

kawan baik secium sekatil ak bertunang~ huhuhu… lambat hampir sejam dari majlis beliau…  padan muka! SELAMAT BERTUNANG sahabatku  NORHAZIANA HAMDAN… i love u bebehh!

IMG_9784

tunangan org kini…

IMG_9804

bila giliran ko b??

IMG_9820b

IMG_9832

ini saja hantaran yang sempat ku snap~

IMG_9827

love x jadi dari bb dan azie

IMG_9828 

terblur plak gamba tunang org nih

IMG_9849

ini sahaja yang mampu di rakamkan.. sapa suruh datang lambat??? huaaa!

IMG_9860

busu kiko~ model terbaek dari ladang~ lokasi: jeram sebelom sampai umah azie…

IMG_9901 

melihat wajah emak.. ak sedar ak sudah semakin dewasa~ owhh…

 

tinta jemari (: bila ak nak golek2 atas katil pegang bunga??

26 December, 2010

500 BLOG!


salam~

mungkin terlewat sikit dari yang lain!
huhuhu~ siapa-siapa yang nak join, sila klik SINI!

ok, nama pena untuk belog adalah gomok9endek, saya seorang yang suka menulis sejak kecil dan belog telah memberikan ruang terbaik untuk saya menulis secara kreatif, dan saya juga suka membaca, maka sekali lagi, belog telah memberikan saya peluang untuk membaca pelbagai jenis bahan bacaan(pastinya ditapis dahulu bahan bacaannya) haha~

saya juga membantu emak dalam perniagaan keluarga saya. kalo nak tau apa sila jangan segan2 tekan bahagian business kat atas tu~ haha~ kalo belom update len kali klik lagi ya!

kenapa saya menjadi blogger? sebab saya suka menulis. kalo rajin godek archive ada juga cerita2 tentang saya menjadi guru~ huhuhu~ saya juga suka untuk mengenali lebih ramai kawan! okey. itu saja~


tinta jemari (: oh, penulisan jenis apakah ini?

24 December, 2010

“iphone 4 ke Blackberry Torch”

ini kontes nak pilih iphone 4 ke Blackberry Torch! kalo nak join klik banner beliau kat bawah nihhh!


jawapan----->> GP pilih iphone4....
 
tarikh tutup kontes
22 Jan 2011
 
tinta jemari (: jom sertai reramai kawan2!

saja-saja main tekan-tekan…

 

bokeh

main bokeh..

ibu dan anak

ibu dan anak (2)

 

ibu dan anak (3)

 

ibu dan anak (4)

1,2,3,4 gambar selepas bokeh… aja dan rif'at…

saja tekan dengan f1.8/85mm

tinta jemari; GP budak baru belajar~

23 December, 2010

kau memang LEMBAB!

  • tetiba ak bengang x pasal2.. dah bape hari ak asyik terlepas.. terlepas.. terlepas.. terlepas!
  • eheh.. sebenarnya teringin nak join segmen incik ben... tapi sik terlepas dek kelembanan diri~ padan muka...
  • semangat nak menulis pun ntah hilang ke mana... huaa... ntah apa2 jer.. harap2 jangan aku tamatkan perkhidmatan belog ak lagik sudah.. hahaha~ tetiba kuar belog baru nama baru cam bese..! hik..hik..hik..
  • ooohh.. baru teringat! semangat kembali tunjuk diri bila dapat emel dari 100 penulis! yess.. suka plak. haa... bila ada komitmen.. baru ada semnagt nak menulis! macam kerja juga kan? bila masuk gaji jer tetiba aku rajenn! miahaha..
  • apapun, buatlah kerja sebaik dan seikhlas mungkin! 

tinta jemari: kusut jer kepala.... :(

22 December, 2010

gojesh in orange contest!! yeahh!

ada kontest dari makwe oren!
image
Apa-apa hal, jom nengok nih kejap! haha~
baju orange
gambar di atas merujuk kepada kegembiraan dan kebahagiaan saya setelah berjaya untuk konvo dari UPSI dengan jayanya. bear putih berserta bunga merah, i love u dan bunga raya warna pelik ditangannya yang di peluk oleh gomokpendek itu adalah pemberian paling istimewa dari emak yang tersayang. bear tersebut adalah beruang kutub jenisan lebih kurang macam gomokpendek jugak. maka, kerana itulah hati ini jatuh cinta terhadapnya. owhh emak.. tenQ! i lap u emak.

dan.. gambar kedua pula blouse oren jenama murahan dipakai masa nak pergi mana tak ingat~ heh.. masa tu dalam kereta je.. gambar diambil oleh adik gomokpendek… blouse oren ini punya cerita tersendiri. masa nak beli dulu, tengah takder duit.. tapi berkenan plakkkkkkkkk… adoiii… hik3… tengah xder duit dengan buat2 xtau jer.. padahal pas beli jer duet pon tinggal 2 3 hinggit.. ohh… T_T  namun demikian, baju ini sesungguhnya apabila memakainya memang best jer… so, jadilah dia baju kegemaran si gomokpendek.. hohoho.. warna kesukaan plak, cekelat, peach, hitam.. ala2 warna org tua.. hak.. hak.. nih jer tetiba ada warna oren! huhuhu~

ok, ini adalah syarat-syarat penyertaan kontes gojes in oren nihhh!
(yang bergaris tu jawapan gomokpendek lah yer..)

1. mestilah seorg blogger..menjadi follower kpd saya..dan juga follower en boyfren..en boyfren termasok skali krn die yg menguruskn hal2 berkaitan penghantaran hadiah nnt..so sape2 yg nk join..folow saya dan juga folow en adam hafis kt link ni..http://adamhafis.blogspot.com/
sudah follow~
2. tulis satu entry berkaitan dgn contest ini..jgn lupa amik banner di atas dan letakkn di dlm entry tersebut dan juga sidebar blog anda beserta link contest ini.
okay… sudah letak~
3. korg mesti la menghantar gambar kepunyaan SENDIRI yg memakai BAJU bertemakan kaler OREN..xkesah la oren pekat ke..oren caer ke..oren muda tua asalkn BAJU oren..bkn peach,coklat or laen2..klu korg pkai baju kurung or dress makesure kaler yg paling menyerlah adalah kaler oren ye kwn2..
then bg a brief description tentang gambar yg d hantar..bgtau jgk ape KALER KESUKAAN korg tau..
sila lihat gamba oren dan bacalah cerita best saya di atas~
4. maksimum gambar yg boleh korg antar hanya DUA keping gambar sahaja..bg link penyertaan korg dlm commentbox contest ni..
GP letak dua gambar kat atas.. siap dengan ceritanya.. hahaha… jap g nak g letak link kat komen tuan belog~
5. tag contest kpd 6 orang rakan blogger anda.
ok, saya tag…..
hanTwo
amy syaquena
jaijina
cik tom
mish cayunk
kak nur WC tersayang!
 
6. pemenang akan dipilih dan akan di umumkan selepas tarikh tutup penyertaan pada 14 january 2011.
ok, saya akan menanti penuh debaraaaannn… hik.. hik.. hik..
 
tinta jemari: pokcik Han, sila lihat ini… ak letak gamba dalam entry cam ko! kah! kah! kah!

21 December, 2010

harap maaf, henpon bukanlah pendamping setiaku!

  • henpon? hahaha.. telefon bimbit... xyah lah serius sangat kot nak marah buat jenayah bahasa. cikgu BM, im sorry bebeh!
  • henpon kini bukan sahaja pelengkap gaya... tapi juga keperluan bagi sesetengah orang. bagi GP, henpon tu akan jadi keperluan bila ada masa-masanya sahaja... heh.. 
  • dann... kerana itulah, henpon bukan lah pendamping setia. tambahan pula kalau tengah busy tahap kepala sakit nak pecah, jangan haraplah GP nak layan henpon. so, kalau ada yang meseg-meseg GP mesti rasa cam anak tiri terbiar je bila meseg dorang tak berbalas. bila time orang call plak konfem mereban nak carik mana henpon. bunyik ada.. bayangnya tiada! hahah... apo pon x buley lah...
  • so, korang cemana? henpon sentiasa di tangan atau cam GP gak? haa.. yerla henpon kan sekarang dah smart... smart phone dah x lah mahal sangat... 
tinta jemari; kepala sakit denyut-denyut... T_T

20 December, 2010

Membaca Jambatan Ilmu, Menipu Jambatan Apa eekkk??

  • MENIPU adalah perkara paling tak best dalam hidup. siapa yang suka kan kalau kena tipu? tapi kalau menipu pula macam mana? suka?
  • rasa-rasanya, pernah tak kita terfikir apakah perasaan orang yang ditipu jika kita menipu mereka??
  • oh, sila jangan serius sangat!
  • kita sedia maklum membaca itu jambatan ilmu.. tapi kalau menipu agak-agaknya jambatan apa ya??

MENGKRITIK KE MENGUTUK? KE MENGUMPAT??

  • dalam hidup kita, nak tak nak memang tak boleh lari ngan pandangan orang terhadap diri kita bukan? bukan sahaja dalam dunia maya @ blogging, tapi sudah tentu dunia realiti di luar sana. ya, esok kita akan tempuhi satu lagi pagi. pagi yang kadang2 akan buat kita rasa nak lempang seseorang atau pagi yang akan buat kita rasa nak peluk seseorang kuat-kuat, juga pagi yang kita rasa tiada apa-apa...
  • first impression sememangnya sangat penting sebagai salah satu jambatan kepada satu perhubungan. tak kiralah kita bekerja, dunia belajar mahupun melakukan sesuatu yang baru. pendek kata, bila wujudnya hubunganlah! dan, pastinya kita perlu sedar bahawa menerima orang lain seperti kita sendiri mahu orang menerima kita seadanya itu adalah sangat penting. selfish adalah tidak best!
  • apakah yang dapat disamakan dengan mengkritik tanpa memberikan sebarang cadangan ataupun tindakan susulan yang patut diambil oleh seseorang yang dianggap telah melakukan kesilapan, ya? begitu juga dengan mereka yang suka mengkritik itu dan ini dan begitu dan begini.  namun, kritikan itu pula tidak dinyatakan pada si dia yang dikritik...
  • di alam realiti sering juga kita dikritik begitu. pelik kan? ya, aku buat salah. so? boleh kau bagitau tak aku buat salah apa dengan kau? jadi, jika kau beritahu apa salah aku, aku boleh lah betulkan kesalahan yang ko anggap salah tu... susah sangat ke?
  • bila difikir-fikirkan kembali, mungkin ada sebab mengapa mereka-mereka tidak mahu menyuarakan rasa tidak puas hati itu secara bersemuka. pastinya, mereka merasakan jika kritikan diberikan ia mungkin hanya akan mengakibatkan keadaan semakin meruncing dan akhirnya berlakulah pergaduhan yang semakin teruk.. mungkin..
  • jika berlaku begitu, bermaksud, yang dikritik itu sememangnya layak dihujani kritikan! tetapi masih tidak mahu sedar diri...

19 December, 2010

INI BUKAN ENTRY MAIN-MAIN

  • dari waktu pertama kali menekan keypad untuk menulis belog, rasanya boleh dibilang dengan jari entry bersifat ilmiah yang ditekan-tekan dengan rajin oleh aku.. oh.. sesungguhnya betapa tidak berilmiah rasanya. jadi, biarpun tidaklah berapa nak ilmiah isi entry ini diriku ini cuba untuk menjadikannya nampak ilmiah. boleh? hahaha.. opsss.. tak boleh gelak macam nih! heh~
  • kata orang, kalau menulis entry biarlah apa yang ditulis memberikan manfaat kepada pembaca. tapi, kita juga perlu faham "bermanfaat" itu juga subjektif mengikut setiap orang.. adakalanya ya, sememangnya entry yang nampak huru hara itu macam useless jer kan? tapi mungkin juga ada pembaca yang menganggapnya entry yang memberikan info kepada mereka. mungkin juga panduan atau satu perkara baru buat mereka. siapa yang tau kan?
  • ragam manusia itu pelbagai. itu adalah pasti. jadi, bila semakin dewasa kita faham bahawa bijak membawa diri adalah perkara yang perlu ada dalam diri kita. pernah tak jumpa manusia jenisan yang tidak mahu menyesuaikan diri dengan keadaan sekelilingnya? memang tak boleh terima betul dengan manusia macam ni.. contoh paling dekat, bila terpaksa berkongsi bilik atau rumah. haaa.. kes-kes begini sering terjadi pada mereka-mereka yang sedang belajar lah kan? 
  • adakalanya kita pasti akan bergaduh hanya kerana masalah yang tidaklah sebesar mana. contohnya, kes malas menyapu bilik yang dikongsi bersama rakan lain. setiap hari, kalau kau sahaja yang menyapu bersih bilik yang dikongsi dengan rakan yang pemalas menyapu itu, pasti akan meletup juga akhirnya kan? jadi, dalam kes-kes macam nih, mesti kita tertanya-tanya apakah manusia ini tidak ada perasaan ke apa? 
  • nampaknya entry ini semakin hilang arah tuju. pinggang pula dah semakin sakit. biar apapun, terima kasih kerana membaca!  : p

17 December, 2010

makan itu best!

 

makan! tag ini berkaitan makan!

ini incik adil suda bagi sama saya itu tag juga. :))

jom! jom! jom! jawab tag ler… haha!

 

1. Bagi 3 makanan yg korang paling suka dan sila bagi specific nama makanan tersebut and the way you like it.

detail2 susah lah. sebab sume benda pon ak suka makan… sebenarnya, aku tengah pk apa yang aku tak makan… hah! ikan keli plg aku tak makan! yezza!

2. jenis air apa yg korang paling suker?

paling suker teh ais limau atau teh o limau panas… mmg suka giler.. hahah!

3.Which type of food yg korang prefer,pilih 3... malay,chinese,japanese,western,italian,mexican,arabian?

rasanya malay, chinnese dan arabian! huhu

4.Apa makanan yg korang paling expert masak?dlm kata lain,xyah tgk resepi tp at the same time bila org lain rasa,org akan kata 'wah!gila sedap'

nasi goreng mungkin? hahaha.. oh,  KUEH LIDAH BUAYA!

5.Semahal mana korang bayar tuk makanan korang?

hahahaha! makan mana bleh berkira beb! tapi bila plak kali terakhir ak bayar duit makan yg mahal2 eh? kalo x emak, adik beradik ak jerla yg bayarkan.. hahaha!

6.Beri nama restoran pebret.apa makanan kt situ yg paling sedap?

sorry, sume restoran pon jadik pebret ak!!!

7.Ayam,kambing,lembu,itik,burung puyoh,burung wak2,rusa,landak,merpati,ayam denak.mana satu yg korang suker?klu korang ada suke yg lain aku xlist,bgtau je la.

yang dalam list nih, sila buang burung2 tu yer. ak x sanggup nak makan burung! hahahaha..


8.Restorant/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda?dan mkn/minum apa?klu korang ingat la kan?

ala.. mana nak ingat.. salu dating kat rumah jer.. huaaa! X romantik betul dating ak! huh!


9.Apa makanan yg selalu remind korang terhadap pasangan korang?kenapa?

‘dia’ giler kuaci. kalo nak tau dia tengah ada masalah, mesti makan kuaci. ntah apa2!

10.Klu pegi umah orang,korang brharap org tue hidang apa?

ak tak pernah plak pk apa orang tu bakal hidangkan. hahaha.. ak sesah jer apa ada!

11.Makanan yg korang mmg xblh nk telan langsung.samada x sedap/tekak korang dh kembang.

dalam bebanyak makanan, memang ak x leh terima ikan keli dan sewaktu dengannya!

12.Menu raya yg pak paling disukai.

kan dah cakap.. sumer ak sesah.. tapi ak suka makan dendeng kat umh mak long ak.. huhuhuhu…

13Jajan/cekedes favourite?

ak dah jarang atau rasanya memang tak makan lansung! x elok lah.. tapi dulu ak suka giler makan mamee! huahahaha…


14.Beri 2 makanan yg emak korang masak yg korang suka?

alahai.. sumer mak ak masak ak suka.. sedap jer.. mak rebus telur cicah kicap pon sodappppppp!

15.Makanan paling pedas yg korang mkn.sapa masak?

sambal belacan podeh omak den lah!


16.Korang klu jumpa org yg TAG ni,apa agaknya korang nk hidang/belanja?

oh, si budak adil ini?? ok, ak belanja ko SENYUMAN! yezzaa!

17.Sila TAG 5 0rg & paksa mereka buat Tag ini?

nak tag……………………….

cikgufiq

fatihah

amy syaquena

jaijina@rina

nur all in one

 

tinta jemari; berat……………….naik………… :((

pusing~ pusing~ pusing!

  • ringkas.
  • beberapa hari kelihatan tak jenjalan di alam maya ini... tahukah betapa rindunya mahu menaip dan membaca? 
  • kerja-kerja mengedit betul2 mencabar minda.. cewaahhh... mencabar apa.. segala tentang sekolah kena betul.. kalau tak betul jap lagik amik ko kena edit lagi n print... ohh.. tidakkk!
  • di sebabkan terlalu lama merenung lcd pc, maka jangan kau pk kesannya seperti melihat pohon hijau ya?? haaa.. amik kau sepanjang hari kepala sakit! rasa nak muntah jer tau.. agak sedih lah jugak bila on lappy jer kepala berdenyut n malas nak menaip... baca jerla sesikit apa yang nampak tu.. heh...

tinta jemari: keje dah nak siap, tapi kena sambung isnin!! huaaaaa...

14 December, 2010

Penghargaan Untuk Cekgu.. ^_^

 

salam~

sebelum mata memberatkan diri melihat katil, sempat lagi nengok2 belog kejap. ya, belog tempat merehat2kan fikiran… kamu, kamu, kamu yang saya follow…. jgn risau yer, saya org yang sgt suka membaca.. selalu jadik silent reader kamu, kamu dan kamu….

antara yg wajib masuk sebenarnya memang la belog top2 kan? dorang top sebab isi belog dorang mmg top ok? hehe.. apa top2 nih? salah satunya tentulah belog incik ben… malam tadi incik ben buat entry untuk tau siapakah blogger bergelar cikgu atau bakal… huhuhu…

then, beliau telah buat satu list di sidebar untuk golongan2 ini.. heh.. tiba2 cekgu2 menjadi bahagia kerana terasa dihargai~ oh.. apekah? *incik ben juga pernah menjadi guru sandaran*

tiba2 rasa cam perasan sesuatu.. belog2 cikgu2 nampak best jer ayat.. belog aku nihhh…..? aduh.. dah macam belog anak murid yg perlukan didikan cikgu.. ohh.. tidakkk… tiba2 plak rasa segan.. heh…

 

tinta jemari: taun depan jadik cekgu kelas tingkatan 1B……..

YOU ARE SWEET BLOGGER LIKE CANDY

 
gomokpendek d jemput oleh tuan empunya belog, cik nanie untuk terima awrd beliau ini.. ohh.. sangat membuatkan air liurku mahu menitis…

lolypop itu sangat manis. masa zaman gigi tiada, inilah cinta hati saya.. ohh.. saya sangat rindukan ia. tenQ cik nanie. ini mengembalikan nostalgia indah beloger2 di alam maya ini. ^_^

mempersembahkan..

 

 

setiap award mesti ada je benda nak kena buat.. hahaha.. itu sudah kemestian.. bagi award cik nanie ini beliau memberikan kerja rumah seperti yng di bawah!

1.menjadi follower blog nanie : and link it to http://nurulharnanikasmari.blogspot.com/

(nanti boleh nanie jadi follower kamu juga & sesi terjah semula - F.R.I.E.N.D)  DONE

2.tampalkan award dan drop comment in this ENTRY DONE

3.WAJIB mulakan title entry dengan nama (YOU ARE SWEET BLOGGER LIKE CANDY ) DONE

4.Tag 5 kawan2 blogger kamu.. * tak berapa nak DONE *

boloque

kakak syg saya-Whitecapuccino

ciktom yg sweet

hahaha.. tentulah misssshhhhh! si awek lolypurp!

  oh, tak cukup satu! ok, ini memang style! :P

 

  tinta jemari: dah lama gila buat tapi x publish.. apekah?

10 December, 2010

TOILET


TANDAS ATAU TOILET...

dari kecik, bagiku tandas bukanlah tempat yg best.
setiap kali masuk tandas, mesti aku bawak penutup untuk hidup berupa sehelai kain.
ya... kain itu bukan sekadar untuk menutup hidung.. tapi juga buat menutup kepala..
pada mulanya tak tutup pon kepala...
tapi lepas tau ntah dari siapa *mungkin ustazah masa kelas agama*  yang kalo x tutup kepala masa membuang nanti setan membuang atas kepala kita juga, cepat2 tutup kepala sekali ngan kain tutup hidung.. hahah...
kenapa sampai masuk tandas tutup hidung??

alkisahnya, masa sekolah rendah masuk tandas sekolah..
masa tu baru jer lepas makan.. time rehat kan?
masuk jer tandas, nampaklah tak tau manusia mana punya bahan buangan melepek2 kat lantai tandas...
maakkkk aiii.. sumpah bau dia memang nak memengsankan kauu!
dengan x ketahuan, tiba2 terasa cam gunung merapi nak meletus, maka meletuslah muntah keluar dari perutttku! lepas tu mmg sumpah masuk tandas tak mungkin tak tutup hidung! trauma tau x...





oleh itu, marilah kita bersama-sama menjalankan tanggungjawab sebagai manusia dengan menjaga tandas yang kita sendiri juga guna yer.. haha~
sekian!




kalo tandas cam nihkan best?? hahaha! yesaaa, i mmg mata duitan!
gambar SINI



tinta jemari: masa amat mencemburuiku ditambah dengan berukben yg lemban cam siput sedutt!

04 December, 2010

teliti itu cerewet??

 

salam n hye all…

pernah jumpa orang yang sangat teliti?

contoh situasi cam kat bawah..

 

A: berikan saya nama awak..

B: nama saya nurul ain

A: N.u.r.u.l  a.i.n (menulis sambil menyebut satu2) eehh.. nama awak  ain nih huruf besar x A?

B: apekah? itu pon nak kesah ke??? tulis kat kertas untuk ingat je pon.. *dalam hati*

 

itu hanya salah satu contoh. banyak lagi contoh lain.

# tak nak buat garisan atas kertas menggunakan benda lain selain pembaris!

# tak nak gunakan bekas lain untuk simpan barang selain kotak sendiri

# tidak mahu makan di dalam kereta biarpun perut sudah lapar tahap dewa

# hanya mahu kerja-kerja disiapkan mengikut arahan yang diberi satu persatu….

# hanya akan berjumpa dengan tetamu mengikut jadual yang telah ditetapkan

# meminta/sukarela buat kerja semula jika terdapat kesilapan dalam penulisan biarpun sedikit dan boleh diperbaiki..

 

amacam? korang cerewet? teliti? atau bertindak mengikut keadaan? hahaha.. bagi GP, pertimbangan dalam setiap aspek itu adalah sangat penting! hehehe

tapikan, GP sangat suka dengan bekerja dengan orang yang dikatakan cerewet nih! sebab? rasa macam kerja kita akhirnya akan sempurna jer tau bila kita buat dengan org yg cerewet nih…  huhuhu..

kesan psikologi kot? bila kita tau org yang kita working with tu cerewet, mesti kita akan buat kerja pun sebaik mungkin kan? kan? haha.. kalo x ok pon, org tu akan bantu kita at last.. hahah! seronok! suka! huhuhu…

 

tinta jemari: tak kisah pon bekerja dengan sesiapa..  ^_^

03 December, 2010

hadiah logo blog!!! yeayyy! (",)

 

salam n hye all…

hahahaha.. hohohoho… hehehehe..

nak tanya korang nih.. pernah baca belog studentlife x??

x pon nama belognyer tutorial photoshop melayu! haha..

 

beliau telah hadiahkan GP logo blog kat url tu~  kat SINI. lalala…

kawan-kawan, kamu jangan jeles yer? hik3..

saper2 yang nak boleh request kat beliau dan ia adalah PERCUMA!!!

tapi beliau kata lambatlah kalo nak dapat.. benda free kann? heheh..

nak belajar cara2 buat pon boleh!

rajin-rajin lah berkunjung ke belog beliau!!

 

image

 

image

 

image

nak tekan fn+prt sc jugak!!!!

ok. memang gayat. ^_~

 

 

tinta jemari: bz hari ni kat sekolah.. hihihi…

02 December, 2010

The Chicken Rice Shop tak sedap!

 

salam n hye all.. tajuk nak gempak.. ntah apa-apa.. tapi itu adalah bait madah dari cekgu busu kiko. tapi bagi GP, masing-masing ada selera masing-masing kan? bagi GP, hidangan di TCRS yg GP mamam kat mahkota parade melaka ini adalah sangat menepati citarasa GP dan si busu kiko!

hahaha.. kenyang beb.. lebih kenyang dari makan kat pakcik kenny ngan harga yg up sket utk dua org.. ok what?? apa yg kami makan? malas nak taip satu2.. ehemm.. GP kan kuat makan.. lalalal~

Tambahan, pelayannya sgt ramah berbanding sebuah rangkaian restoran ayam penyet yg popular.. hurmm….

nah! buat tontonan umum! haha!

IMG_8904

IMG_8905

IMG_8906

IMG_8907

IMG_8910

IMG_8911

IMG_8912 

IMG_8915

IMG_8913

segalanya… yg kami berdua telan!

IMG_8933

busu kiko.. amacam? jepun mari ka? korea ka? china ka?

jangan tanya kenapa nama dia kiko… sila faham2 bila nengok dia cam tu..

 

tinta jemari: kami adik beradik mmg gila ayam. sekian.

01 December, 2010

kau ingat kau cantik??

 

image

sponsor gamba

senyum seindah suria..

yang membawa bahgia..

senyumlah dari hati..

dunia mu berseri…

senyum… lalalalala~

 

di atas adalah sedikit sedutan dari lirik lagu senyum..

woiiii! susah sangat ke senyum?

senyum kena bayar ker??

kau ingat muka kau x senyum tu cantek saangat ke?? *yela.. mmg kamu2 cantekk!*

tapi kalau senyum, lagi canteeeeekkkkk sangat-sangat!

 

gomokpendek pernah trauma.

gomokpendek: berjalan sambil tersenyum pada insan yg dikenali.

org yg diberikan senyuman: buat x tau macam GP x der kat situ.

bukan sekali dua kena macam tu. selalu.

 

jawapan: GP kini menjadi org yg sukar senyum. terutamanya pada yg x kenal. sorry. insiden itu akhirnnya membunuh keyakinan GP tuk mudah tersenyum.. tapi jika ada yg senyum pada GP, cepat2 GP senyum balikkkk!

senyumlah, senyum akan buat kita lebih muda.. senyum buat hati yg kering menjadi basah. eehh? aaaaa…. layan jerlah babe!

 

tinta jemari: tetiba teringat akak PT kat sekolah… alahai.. cantik tol dia.. muka awet muda!!!! geram nengok…  hehehe..

29 November, 2010

7 JANGAN di dapur!

 

1. JANGAN Tak Mengelamun Ingat Pakwe/makwe Masa Goreng Cekodok

2. JANGAN Tak Makan Cekodok Dalam Pinggan Lebihan Orang Lain

3. JANGAN Tak Terus Hadap Muka Kat Dapur Bila Bangun Tido

4. JANGAN Tak Makan Laju-Laju Kat Dapur

5. JANGAN Ajak Orang Makan Sekaliwaktu Makan

6. JANGAN Cuci Sinki Dan Lain2 Lepas Gunakan Dapur

7. JANGAN Tak Menyemakkan Diri Di Dapur Yang Kecil Biarpun   

    Tubuhmu Sebesar Peti Ais Juga!

 

tinta jemari: incik mat gebu mesti suka kan? kan? hahaha..

tag! :))

 

tersenyum-senyum sipu juga gomokpendek mendapat tag ini. ya, si gomokpendek ini memang suka melayan semua ini. sgt rajen sekali! hehehe..

blom ape-ape dah macam-macam. nih nak citer nih. nih tag dari cekla dan boloque. cekla nih da lama dah bagi nih.. gomokpendek x buat-buat. maaf ya cekla.. kawan2 kalo rajin pergi jer blog cekla. beliau sgt ramah! boloque plak dengan pantas mengetag gomokpendek sebelom sempat diriku mengetagnya. kalo nak kenal beliau, silalah klik pada boloque!

Q: Apa yang paling penting dalam hidup korang?

apa yang paling penting dalam hidup adalah untuk terus hidup. :P

Q; Benda terakhir korang beli guna duit sendiri?

xder. sumer benda aku hutang! teheee… ((:

Q: Adakah korang bercinta sekarang?

apakah ‘bercinta’ itu?

Q: Berapa lame korang akan mencintai kekasih korang?

xplain pada saya apa itu kekasih??

Q: Di mana korang akan jumpe kekasih korang?

kenapa lah tanya soklan gomokpendek x faham nih?? hahah…

Q: Novel/Buku/Majalah terakhir korang beli?

majalah PhotoYou edisi autumn..

Q: Apakah nama penuh korang?

.g0m0k9endek.

Q: Antara mak dan ayah korang, yang mana korang lebih mesra?

mak. sebab ayah dah x der

Q: Namakan orang yang betul2 korang nak jumpe dlm hidup korang?

mencari diri sendiri x jumpa2.. siapa diriku??

Q: Namakan tempat yang korang betul2 nak pergi?

  SYURGA!

Q: Pilih salah satu.. peluk atau cium?

  atau….

Q: 5 lagu yang bermakna dalam hidup korang?

asyik-damasutra

rahsia pohon cemara-exist

isa-ella

standing in the eyes of da world-ella

sepi sekuntum mawar merah-ella

Q: Beritahu 3 perkara tentang orang yang tag korang?

cekla:

beliau ada kasut

kasut beliau hapak

berbintang aries.

boloque:

seorang lelaki

tgh sebok ngan epl (beb ku sokong MU.. lala)

duk bachok..

sekian. :P

 

Q: 5 benda yang korang sayang sangat2 dalam hidup korang?

benda kan? bukan manusia kan?

ok. ermm.. cik eos, cik mbv, cik hp, b bear, cik scroll. tenQ.

 

Q: Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut tahun lepas?

10 jun~ last year? kat mana mmg lupa giler… rasanya kat umah jugak…

 

Q: 5 blogger/followers yang korang nak tag?

saya nak tag  

koroe

bunga unggu

akugadis

putera kais!

 

.sekian.

27 November, 2010

award dari belog comel!

entah bila, gomokpendek melihat ada award dari fatinnadzirah comel

tahukah kamuorang bahawasanya belog sicomel ini comel? oohh.. pada gomokpendek, memang comel..! hehehe.. suka!

ini adalah award. sangat comel juga. terkelip2 mata gomokpendek nengok.. hahah! gayat!

 

image

beliau si comel ini kata, jangan amik award jer, soklan kat bawah tu pun kena amik! haha!

soalannya:

1) Nama penuh dan umur .

namapenuh: g0m0k9endek. penuhkan? umor? ermm..  xder tulis kena jujur kan? so, leh la x jujur kan? hahaha~ nak letak si manis 17 bleh x??

2) Nyatakan 3 lagu english yang selalu anda dengar/suka .

two is better than one

today was a fairytale

for the rest of mylife

3) Berikan kata-kata untuk si pemberi award .

tiada kata2 yang bisa ku titipkan.. hanya airmata yang mampu berkata2 (terharu) kah3.. 

 

tinta jemari; ntah apa2 kesengetan ku kini kan?

AWARD!!! (^_^)

 

gomokpendek dengan senyuman lebarnya, menerima award dari….

 

 oh lala

 kais!

 cikqila!

dimanakah awardnya??

 

mempersembahkan!

award oh lala

 

dannn… biasalah.. mesti ada soalan. macam test plak dah..

berikut merupakan solan dan jawapan. kalau salah setel belakang.

 

1.Berikan satu nickname untuk pemberi award:

a. ohLalalalalalatt! hahah.. kau buat ku kata.. uuuu.. lalalala!

b. putera kais

c. cikQila

2.Ucapan untuk pemberi award ini:

anda bertiga adalah manusia paling seksi baik hati! terimas! terimas kerana memberikan award ini kepada saya. saya tak sangka saya akan menang award nih memandangkan pencalonan pada kali ini sangat hebat! eehhh?

3.Berikan nama 6 artis yang korang minat:

ella

nak letak maher zain bleh?

hmm.. korn? hahah

taylor swift

R.A.T.M

kimora lee simmons.. haha!


4.Beri award ini kepada 10 kawan blog atau follower

huiks… bleh pengsan nihh.. sapa ku nak berii??

kak nor sayang

hanTwo

cikgu Nurin

cik su

budak meaw!

mirul

bro ejai

dah lah tu… x tau dah nak tag sapa dah! huaaa…

 

tinta jemari; saya sakit tengkuk! sape kena tag tu pandai2 la.. nama dah ada situ!

25 November, 2010

nak kongsi barang pun kedekut, apatah lagi kalau kau suruh aku kongsi hati itu!

 

salam and hye all!

haha.. tiba-tiba tajuk panjang. memang ini lahir dari hati gomokpendek ini. poligami. kalau orang perempuan mesti muka dah cam apa jer bila sebut poligami. kalau lelaki? senyum sampai telinga! dahh.. benti senyummm!

ok, kenapa poligami? ya, poligami adalah salah satu perkara yg terlintas dalam fikiran bila sebut ‘kongsi’. apa aku nih? tiba-tiba dah ayat macam start nak buat tesis je.

sebenarnya, gomokpendek sangat kagum pada wanita2 yang sangat boleh ‘berkongsi’ suami. payung emas semestinya hadiah buat isteri sebegitu.. owwhh..(terharu) kadang kala, kita mmg x pernah terfikir kan kalau lelaki yang selama ini separuh mati jatuh cinta kat kita tetiba jer boleh jatuh cinta kat orang lain kan? ntah apa lah benda2 jahat yang bermain dalam kepala masa tu.. huhuhu…(kata2 part yg ini khas buat pembaca perempuan)

kalau gomokpendek, xtau lah nak cakap macam mana.. biasalah, kita belom terkena memang tak boleh nak cakap kan? tapi, kalau dah ditakdirkan, TABAH jer perkataan yang selalu kita kena ingat kan.. tapi masih ada wanita yang sangat tabah dan redha. ini yang buat gomokpendek kagum!

kamu pula bagaimana? redha dan tabahkah??

tinta jemari: teringat pasangan di hari keluarga maybank di port dickson..

24 November, 2010

hilang dan mungkin hanya aku yang faham~

 

20/11/10

Port Dickson- hari keluarga di costa rica

21/11/10

dari PD, ke Klang untuk kenduri kawen dua pupu..

22/11/10

orientasi di ILP selandar+lapor diri

23/11/10

melawat tempat bersejarah bersama dua rakan baru..

urus segala macam hal kat situ

24/11/10

berpusing2 di kota bersejarah mencari hala tuju dan menyiapkan segala borang. juga melawat kembali ke tempat bersejarah bersama dua rakan baru. akhirnya berjaya menghantar si rakan baru ke MC~

-misi tamat!-

 

tinta jemari- gomokpendek gila sebab buat entry org x faham.. ini adalah penyebab kepada tidak bw! huh! haha~

lurus atau baik?

 

-pulangkan semula baki duit belanja yang diberikan oleh ibu kepada anda..

-habiskan semua kerja2 yang diberikan oleh majikan kepada anda biarpun telah tamat tempoh bekerja…

-membantu rakan2 yang selalu meminta pertolongan anda biarpun ketika anda memerlukan pertolongan, tiada siapa yang bersama anda.

-pegang karipap yang kawan minta tolong pegang pada waktu rehat sampai ke waktu tamat sekolah..

-tak makan nasik tuk tinggalkan tuk adik sedangkan perut bunyi2 nyanyi lagu dondang sayang..

-buat kerja tanpa diminta..

-tunggu member nak ajak pegi makan tapi kawan plak bersiap macam kura2. =))

 

bagi anda apa ya? lurus atau baik? heh..

 

tinta jemari- no idea!

18 November, 2010

7 TIPS- bila pakwe lama datang rumah!

 

entry khas untuk kamu2 yang banyak pakwe masa zaman muda mudi. =))

(dan.. kamu tidak suka/tidak mau/malu/nak lari dari dia. sila baca dengan teliti!)

1. relax! ini perkara paling pertama yang perlu ada dalam kepala anda. jangan gelabah beb!

2. jangan terus ke depan dan membuka pintu rumah secara membabi buta!

3. dulu anda cantik. sekarang teramatlah cantik dan tak mau dia melihat kamu? sila buka pintu rumah dengan hanya membenarkan sedikit bahagian kepala.

4. nak elakkan diri? tanya beliau… kenapa datang rumah saya maghrib2 nih?? maaf, saya ada urusan dengan ALLAH s.w.t. kalau waktu tu time asar, ko tukau lah asar, zohor, subuh, isyak ke kan?

5. kalau dia tanya kenal dia atau tidak lagi?? haaa.. senang jer.. buat2 tak kenal sambil muka konfius fikir siapa ya dia?

6. jangan pamerkan muka takut2 atau mahu tipu2 atau tergagap-gagap. berbuallah dengan beliau dengan gaya penuh keyakinan seperti di interview keje!

7. jika di rumah anda ada anak buah or anak jiran, sila ambil mereka dan dukung seolah2 anak kecil itu adalah anak anda! haaa.. konfem dia bajet korg dah kawen plus ada nak lagik! kan senang!

sekian, dari pakar motibasi anda. g0m0k9endek.

 

tinta jemari- tiada kena mengena dengan yang hidup maupun yang tak hidup!

16 November, 2010

RUN THIS TOWN

 

PERHATIAN: INI ADALAH TAG DARI  una da witch

 

Tag ini berbunyi demikian titikbertindih

Put your music library on shuffle. For each question, press the next button to get your answer. You must write that song title as the answer to the question, no matter how silly it sounds! Most of the time they seem to work though, strangely enough. Ok, go! When you're done, tag people in this note, and make sure to tag the person who sent you this. The answer to #20 is the Title of your note.

1. If someone says, “Is this okay?” you say

gerhana! kumpulan kembara.. macam berkaitan jer.. jiwa ak gerhana!

2. How would you describe yourself?

aku tak akan bersuara- nike ardila… hahaha.. mantap. kamu tolong lah describe kan!

3. What do you like in a guy/girl?

antara sutra dan bulan-damasutra.. sutra dan bulan.. heh…


4. How do you feel today?

HINA-XPDC. memang giler la playlist aku nih.. pergh…

5. What is your life’s purpose?

korban cinta-fotograf. aku diam.

6. What's your motto?

run this town- Jay-z feat rihanna & kanye west. hihihihi~

7. What do your friends think of you?

kau tetap dalam anganku-azie.. hahahahaha! azie mmg selalu macam tu!

8. What do you think of your parents?

wanita- siti nurhaliza… yups.. parents saya sejak umor 11 tahun 11 bulan dahulu… adalah wanita!

9. What do you think about very often?

kau dipaksa aku terpaksa-scan. ok, ini memang serius lawak. aku memang selalu terpaksa beb!

10. What is 2 + 2?

tika dan saat ini-medicine… hahahaha.. lagu putus centaaa jer! huh!

11. What do you think of your best friend(s)?

kocik-kocik- tak tau saper nyanyi, tajuk dia plak memang camtu! nih lagik lawak weiiii! (kocik2 jago kobau, bilo bosa den merantauu. kadang pilah kadang rombau, kadang2 poie congkau.. kocik2 den jago kobau…) macam mana lah leh kuar lagu nihh?? hahahahakss!

12. What do you think of the person you like?

andai dapat ku undurkan masa-a’xls.. huh?

13. What is your life story?

miss independent- Ne-Yo.. ohhhh~~

14. What do you want to be when you grow up?

esok, lusa, selamanya- ELLA.. pergh.. suka ak lagu nih..  haaa..

15. What do you think of when you see the person you like?

puteri santubung-mix feat moleQ… huh?? ok, serius mmg ak pelik kenpa tajuk lagu nih bila ak klik mesti lebih kurang jer.. mesti nak ada kena jer??

16. What will you dance to at your wedding?

cinta dan airmata-CRK… syahdu nak dance lagu nih.. lagu sedih beb.. heh

17. What will they play at your funeral?

jangan kau lepas-alexa.. perghhhh!

18. What is your biggest fear?

i remember-mocca (ost catatan terakhir sekolah) ak x pasan kewujudan lagu nih pon. hahaha

19. What is your biggest secret?

rahsia perempuan-ari lasso. serius beb. aku memang pelik… apesal kena jer lagu setiap kali ak tekan nihhhh?? huikss…

20. What will you post this as?

run this town- Jay-z feat rihanna & kanye west. lagu nih balik r……..? huh.. layankan jerlah.

 

kini sudah tiba masa tuk mengetag! kena tag tuan tag ritu…

orang yang tag saya adalah uNa da witch!

saya mahu tag cik bintang(paksa!)

cik tom (silalah layan saya!)

GKSB(sudi tak??)

dr hanis si p.a.n.a.d.o.l(plz3!!!)

sangat malas nak tag reramai. penat. dah siap!

 

tinta jari- kebetulan apakah ini?

.serai tu tak cantik.

 

  • ayam menjadi kegilaan ramai menjelang aidiladha ini
  • kampung sunyi mula sibuk. kereta sana sini.
  • mencari ayam dan serai bukan kerja mudah pada waktu2 begini. harga juga up memang bukan seposen dua
  • jangan harapkan pasar. pasar makan pasar. ehh?? aahh.. salah taip.
  • serai. masih ingat lagi serai tepi rumah. nenek nak balik kampung pun mintak serai tepi rumah. serai tepi rumah besar2 montel2. macam aku. =))
  • serai beli tadi? rambut busu kiko lebih tebal.mengeluh.
  • cabut serai, bersihkan tanah, siap buang daun atas. sebijik macam kedai!. memang sangat puas. lihat nenk, mak ngah dan mak senyum2. sedih, dua nama dari depan sudah tiada kini. =(
  • akhir kata, SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA~ *Tiada kena mngena ngan pemain bola sepak.

 

tintajari- sebok juga boleh tahan! -senyum tetap senyum-

hari ini dalam sejarah

 

  • aku termenung. teringat kali pertama aku berkenalan pada si blog. blog pengisi masa lapang. peneman sunyi hati.
  • diari titik bertindih luka lara hidup. cerita serba serbi panjang berjela. titik bertindih buku nota tingkatan tiga. itu belog pertamaku. sayang. kini aku lupa pada dia.
  • bermula semula. ohh.. perit getir hidup pelajar. bosan. tiada siapa juga menatap melainkan ak. separuhnya ada di sini! sempat terselamat. dua tahun lebih awal hilang entah ke mana. pelik!
  • bermula sekali lagi. mula ak berpijak dan berdiri. teguh juga. dan tinta jari larinya lebih laju.masih cerita diri. hati masih kuat mengata diri. bukan insani yg aku benci.
  • kau boleh benci aku. terima kasih. tapi jelas, aku mengeji, mengumpat mengata, titik bertindih (lagi?) itu diri aku… bukan kamu, mahupun siapa2.
  • aku si punya, hanya mahu berkongsi cerita.

 

p/s tak faham sudah. tak komen pun aku tak pernah kesah. silalah senyum sinis jika benci. aku mengerti. dan hari ini bukan anniversary belog aku!

15 November, 2010

'Cinta Di Mata Anda'

  

 
nama: g0mok9endek. (^_^)

 Pandangan/komen Terhadap Cool fm
cool fm nampak sangat cool. tuan empunya pastinya seorang yg cool, suka jiwang juga mungkin. jika  hati sedih, bleh jenguk cool fm. sekian.
 
 
 Definisi Cinta Di Mata Anda
CINTA adalah
C
I
N
T
A
-tak dapat digambarkan dengan kata-kata-

 Anda boleh 'tag rakan2 blogger anda' kiranya mahu.
nak tag ini orang—> cikbintang & mish
hahaha!



Tarikh tutup:16/11/2010

p/s nih kontes ke? ak pon x pasti! haha!

dunia tidak lagi selamat!

 

salam n hye all!

sebagai salah seorang penduduk bumi, aku berasa terpanggil untuk menyatakan ini! huaaaaa! tau x bumi semakin tak selamat?? 

tak perlu aku beri fakta2 dari mana organisasi,

tak perlu aku pergi jabatan alam sekitar,

tak perlu aku baca buku atau majalah,

tak perlu aku surf internet penat-penat……

ada sahaja KENYATAAN sebenar di depan mata…

kawan-kawan, anda-anda semua….

cantikkah ini??

sampah agak2 berapa lama lagi hayat teratai tu?

alangkah indahnya gambar ini jika tiada SAMPAH SARAP  di sana… oowhh.. apekah??

tabiat MEMBUANG SAMPAH DARI KERETA.

KAMU!! plz take note! JANGAN BUANG SAMPAH KELUAR DARI KERETA!!!

1. membahayakan org lain

2. berdosa (alam ini AMANAH TUHAN!!!!) dan bersalah dari sisi undang2 juga!

3.orang lain akan maki/sumpah kamu yg bukan2

 

p/s HANYA KITA YANG MAMPU MENGUBAHNYA! JADI, BERUBAHLAHHHH!!!!!

14 November, 2010

gosip artis masa kini!

 
petikan status mukabuku sahabat!
Putry Qaseh Qariesya Qute
gosip artis> skrg ak dh xminat sama Farid Kamil dan awek dia lg ak x minat, stuju Erma xjd ngn Nabil, suke imej bertudung RR,smoga 22 lagu Stacy msuk final JL,teruja Filem HMM, dan menyampah artis penagih dadah...huhuhu..
 
penjelasan~
  • beliau tak minat farid kamil dan aweknye.. err.. sape awek farid kamil?? kenapa ak x tau ehh? hahaha~
  • hubungan irma dan nabil yang putus di tengah jalan juga di restuinya!  mungkinkah kes nabil tertangkap sbb date (date ke word yg sesuaiii?? sesahh jerlah!) haa.. nih mesti dia x tau lagik kes kiss2 nabil nih… haa…
  • ok, RR tu ak suspek RAMLAH RAM. korang rasa tol x? sbb tadik nengok melodi secebis, nampak ramlah ram pakai tudung!
  • aaahh! dia nih memang peminat stacy beb! memang la suka lagu stacy uo kan?
  • filem HMM? agak2 korang citer apa ehhh?? nih ak x dah malas nak pk!
  • artis penagih dadah nih mesti kes kat melodi jugak tadik nih.. mamat bekas vokalis kumpulan exist. sore punyerlah menyengat.. ohhh.. T_T

 

p/s syok juga merepek cam nih kan?

M.A.L.A.S

 

saya sangat pemalas.

SPM cukup2 makan.

STPM belajar tak tutup mata.

bagi salam pada UPSI- ranjau berliku nak tunggu jawapan salam!

lentok teratur di Ave maria ConVent-credit to miss anggamah (i lap u)

6 bulan menyemai kasih berbudi di bumi RUMAH

lambat atau cepat. tapi itu bukan masalah.

usaha x kan mati.

usaha x kan pergi.

usaha kawan sejati!

esok pengurai janji kau dan aku.

esok, kau khabarkan aku berita madu!!!

 

p/s aku tunggu besok dengan sabar. aku menanti dengan muka yang sudah hidup dari mati!

13 November, 2010

abg posmen kena sound!

  • abg posmen selalu sahaja hadir ke rumahku
  • kadangkala tingkahnya buat aku tertanya..
  • mau apakah dia??  mengapa begitu tingkahnya??
  • sedang, warkah indah yang diberi itu..
  • nyata bukan milik ahli keluargaku!
  • apakah hadirmu untuk mengusha adikku?
  • namun, nyata juga bukan begitu!
  • abg posmen, berita darimu telah ku tahu,
  • walau warkah itu belum ada di genggamku..
  • kawanku berjaya mengganti tempatmu!
  • wahai abg posmen, marah emak bukan sekali..
  • akhirnya telah tidak dapat berbelah bahagi,
  • abg pomen kena sound di tengah hari!! hehehe..
  • akibat salah memberi lagi..
  • abg pomen, maaf ku pinta..
  • puisi ku bukan untuk mengeji mencela
  • ikhlas mau kata, terima kasih tidak terkata!

rentetan cerita kreatif!!!

 

salam n hye all!

  • hehehe.. entry dimulakan ngan gelak. meh sini rapat-rapat mehh.. nak citer nih kat korang...  dua hari lepas masuk kontes incik benashaari.. huhuhu.. kenapa join?

1. aku tau aku bakal senyum lebar nengok pengunjung dari sana. hahah~ *ketawa jahat*

2. saja aku nak uji daya kreativiti aku...

3. ak bajet mahu punya lebih ramai kengkawan blogger yang lain!!!

4. sebab ak kalah dalam kontes 1st yang aku masuk dalam blog incik ben ini. *sedang urut kepala*

5. ak suka nama incik ben ashaari sbb namanya persis nama si busukku! hahahah~ beruknyer perangaiku! *sekel kepala sendiri*

  • selepas itu kengkawan, ak mulakan misi ak dengan bg tau kengkawan ak kat FB.. hahaha.. ak malas nak twit sbb kengkawan ak x der dalam twit.. semuanya ak belasah.. hahaha....

image

amacam?? x malu kan.. hahaha...

image

dua kali ak post benda nih.. supaya sentiasa orang perasan siang tadi...

  • yang paling best, ada kawan ak juga postkan link yang ak buat kat atas tu kat status FB dia. ak x mintak pon!!! hahaha.. dia buat jer... hehehe. timer kasih bb~ jasamu ku kenang! hahaha
  • puas jugak ak promote kontes nih.. macam2 tempat ak terjah buat x malu... hahaha.. kalo anda ada perasanla.. aku dah malas nak menaip beb!!
  • kesimpulannya, nak cakap aku MENANG! hahahaha..  MENANGGUNG KEKALAHAN! hahahah!  x cukup kreatif n x cukup usaha n banyak lagi ak x cukup... ok? huhuhu...
  • terima kasih kawan2 yg banyak membantu ak! i love u all muah.. muahh.muahh! ehh.. pehal ak gedik nih? sengal tol!

 

p/s  kawan ak dah tolong call kan JPN melaka.. hhuhuhu.. nampaknya dapat posting melaka!

12 November, 2010

cerita pendek!

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • --
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
cerita bermula apabila sayer..
-masuk kontes kreatif oleh incik ben. 24 jam jer plak tu tempoh had! ramai kengkawan yg kreatif2 buat entry
-lepas dah masuk, kena undi!! vote! vote! gomokpendek vote cikgu fikri sbb rasa cam dia buat best! lain dari lain! hihhihi..
-tengok2 xder saper yang undi gomokpendek... huishhh.. sedihh!
-tindakan? huhuhu.. on fb, ada member2 yg ada belog juga tgh on9... paksa rela diorg usha2 kejap.. hahah
-akhirnya ada juga yg vote! teeehhee... hahahah...
-masuk kontes nih sbb saja nak carik kawan2 baru...
-kepada yang mengomen, time kasih banyak2!!
-kepada yang mengundi, i lap u!!!
-kepada kawan2 yang lain, gudluck. tempoh mengundi tamat sudah jam 12... hehehe..
-anda semua yang menyertai adalah PEMENANG sebenarnya...

p/s falasi sebab tau x kan menang.

11 November, 2010

CERITA KREATIF

ben
salam n hye all!  jom layan org gila kontes!

clip_image001[7]
Arahan;
Anda perlu menjawab SEMUA SOALAN bersama sekeping gambar yang diperlukan. Sila jawab dengan JUJUR.
Soalan: Anda seorang blogger baru???
clip_image003
Jawapan: Ya! Ya! Saya belogger baru!
 
Soalan: apa kelebihan anda sebagai belogger baru??
clip_image005
Jawapan: Naahhhh!!! senyumannn yang paling manisssss! ini kelebihan yang paling utama!
 
Soalan: Anda suka menerjah belogwalking??
clip_image007
Jawapan: Ya, sayer selalu riki-riki belog! Riki belog tumpang belog besar2 lah.. kita belogger kecik jer..!
 
Soalan: sebagai belogger, apakah salah satu nilai murni yang anda pegang??
clip_image009
Jawapan: nilai kasih sayang! Saya sayang kawan2 belogger len.. pasti bantu rakan2 yang lain juga! Itu pasti!
 
Soalan: U suka ker istilah I follow, u follow I balikkk?
clip_image011
Jawapan: Jangan Tanya saya suka atau tidak, apa yang penting?? KERJASAMA!
 
Soalan: Ok, syarat untuk mengikuti kontes ini, anda perlulah si blogger tegar!!!
clip_image013
Jawapan: Baik, dunia saya adalah depan pc! so?
 
Soalan: Dan syarat terakhir, sila lampirkan bersama gambar sebenar anda!
clip_image015
Jawapan: ehemmm.. Sila jangan komen lebih-lebih gambar sebenar saya!
 
p/s  entry kontes ini hanya rekaan semata2 untuk kontes CERITA KREATIF oleh incik   Ben Ashaari 

KALAU BEST, SILA VOTE KAT SINI~