30 January, 2010

tamat ROS

  • ROS sayer sudah habes... kalu skrg sayer kat umah, mesti sayer dah guling2 atas katil pusaka nenek muyang sayer itu dengan gembiranya.....
  • sepanjang ROS, sayer dah rasa mcm betul jer jadi cekgu tetap kat sana... tapi xper... saya x kesah. sayer kembali mengingati niat sayer.. yerrr!!! (rujuk pada name blog)
  • bermula 1 februari 2010 sayer akan mula mengajar secara rasminya... maksudnye sayer akan mula buat lesson plan! dan.. lesson plannye perlu ikut tatacara yang diajar oleh lect sayer lah... bila tengok lesson plan cekgu2 tetap itu, hati sayer berbunga2 nak tiru dorg... hahahahah... haiisshh.. x bleh la.... KPM copek2 la amek den jadik pekerja ttp!!! sayer janji malas kerja rajen cuti! haaahh...
  • haa.. sayer sudah pindah rumah yang kedua di ipoh ini... seronoknyer bangun tido ngan udara lebih segar... syukur sgt2.. pluusssss, dekat sket r ngan sekulahhhh... sukernyer atie... huhuhuhu... sayer harap sumernyer akan baek2 shj!

19 January, 2010

hari pertama di sekolah....

  • 18 januari 2009... saya memulakan perjalanan hidup saya di smjk ave maria convent, ipoh. memula rasa macam xciyed, then trus jd neves sgt2. xtaulah kenapa. hatrap2 hari kedua akan menjadi lebih baik..
  • tepat jam 7.09 am, saya berjaya sampai di sekolah dgn ros... viva hitam itu melaksanakan tugasnya dengan mantap! kemudian, kami berjumpa dengan dua orang lagi student yang ditempatkan di sini. student seni... huhuhu... bertemu dengan pk pentadbiran yang sgt friendly, tapi dia pon baru sahaja ditukarkan di sekolah ini.. dan di saat itu, saya telah pon membayangkan saat2 getir yg akan kami tempuhi di sini. oh ya, bersama-sama kami rupa-rupanya terdapat dua org guru GSTT yg melaporkan diri pada hari itu, kak ila dan kak atul...
  • kami diperkenalkan diperhimpunan pagi oleh pk pentadbiran. kami mendapat sambuatan yang sangat menggalakkan... itulah kata-kata pk pentadbiran setelah kami kembali ke biliknya semula...
  • hari pertama yang dilalui sememangnya membosankan dan plg teruk, akibat terlalu nak nampak mcm best jer di sekolah, saya telah menyarungkan kaki saya dengan sejenis kasut bertutup penuh dengan ketinggian tumit yang lebih kurang 3 inci stgh... hah..
  • pulang dari sekolah, kak ila tunjukkan rumah sewa yang lebih dekat dengan sekolah... mungkin sewanya rm280... harap2 dapat murah lagi!
  • hari pertama sememangnya membuatkan saya pening dan keletihan... ketiduran awal, dan tiba2 sedar2 jer dah pagi.... haishh.. hari ke sekolah bermula lagiiii.....