27 February, 2010

kembali bernafas...

  • tekanan mulai menjauh. dan saye sedang mengpositifkan diri untuk tidak terlalu mengkucar kacirkan diri. semalam mak g anta bakal menantu balik umah kat phang. sumernyer gara2 xder tiket. bertuah bakal menantu mak.. mana la dia nk dapat mak mertua cam mak sayer??
  • sayer yg kejelesan sik calling mak. n tetiba, mak calling sayer masa makn. mungkin kesian kat sayer yg sedang tensen2 di ipoh ini, dan mereka2 bergumbira di sana. mak, sayer x kesah pon... sayer sajer nak tengok mak cyg sayer lebih ke bakal menantu! ahaks..
  • cam bese.. sayer mula memohon biasiswa dari biasiswa noraini mohamad. ya. sebb pinjaman dari TAPEM  sudah tentunyer tidak mencukupi dan mmg x kan pernah cukup hingga ke semester akhir sayer ini. ok. bisiswa akan masuk sedikit demi sedikit kata mak. ok. sayer pon x kesah. kerana sayer sedar, itu merupkan salah satu tindakan yg wajib dilakukan terhadap sayer yg sangat boros ini.
  • tadi, sayer baru sahaja ke ipoh parade. mencari2 brg. x ketemu. kemudian ke jusco. hu~~ sayer suka! sudah beli patung main boyan kat dalam kete! huhuhu... cumelll.... beli buku di MPH dan popular. beli kertas2 warna, beli pen.. mcm2 jugak. mkn juga nasi claypot dan air wajib, iced lemon tea satu! tengok big apple.. adusss.. sadis! sambil ke kete, makan sundae vanilla... hu... syokk~~
  • selepas mengkreatifkan diri buat poket kat buku RPH, kuar jap betulkan kunci, beli kertas utk poket RPH lagi, beli pocket file.. huhuhuhu.. tetiba br terperasan duit tggl ntah bape sen. p la jumpa KAWANKU~~..
  • Tetiba tanpa d sangka2 tok janggut tanyer sayer. 'duit ada x?' ahaks. soklan plg best! tok janggut call n ask me to do internet banking transfer.. huhuhuhu... cukuplah untuk buat tambang besok nk g tjg malim....
  • then, call mak.. just nak inform yg untuk duit rumah sewa, pakcik umah amik awal bulan. so, mak kena transfer duit gak... no choice. x leh la tunggu sayer balik kg...  kena smash sekali... xder cash, pkai card... mak nak saman KAWANKU... huhuhu...

26 February, 2010

main hujan~~

  • di tengah hari yang x baper nak panas, kami kuar g jenjalan. jalan nak carik barg sambil mkn tgh hari.. huhuhuhu... sayer nak carik tudung waner biru n hijau... rus nak beli brodband. berjalan2 kami ini di greentown mall. sbb ritu masa lalu sana macam best jer tudung kat situ. eheh...
  • pas dah mkn2 kat foodcourt, bertebaranlah kami berjalan2.. tetiba nampak tudung yang bunga2 jenisan cotton lembut. tengok tag, rm10. rembat jer.. janji cantik n selesa. plg best, masa bayar tetiba akk kedai tu cakap rm5. pergh.. laju jer bayar... bila sampai umah baru lah c rus tau tudung tu rm5... hahahaha.. rugi x beli! pastu p carik tudung hijau.. masa jumpa dulu x bli trus.. nih dah xder dah yg cam sayer minat. dah penat jalan baru jumpa! yeeayy! ada ke patut rm55?? pastu siap tulis ada diskaun 50%. huh.. padahal mmg herge lbh kurang gitu jer pon~~ tapi sayer beli jerla. sbb warna tu mmg yg sayer nak. heh...
  • masa nak blik... hujan turun mencurah2.. terpaksa la lari ala2 cam nk g jogging.. huaa.... mandi hujan hari ni! amik kete n pusing balik mik kengkawan.
  • malam adalah sesi mengemas buku2 dan menanda folio amoi2 sekolah.. hmm.. malassss... hhuhuhu.. tapi ttp kena rajin! tiba2 sayer terperasan.... waaaaaaaaaa... borang pemerhatian ROS 2 sayer x letak kat dalam report rosssssssss.... proffff... mcm mana niihhh?? sayer kena p turun tjg malim ke............

25 February, 2010

1 more 2 go~~

  • prof dah pon observe sayer semalam. hari nih tadi Rus plak... hari nih kena hantar report ROS 2 sekali kat prof... ada perjumpaan jam 4 stgh td... mmg penat! prof blanje mkn kat restoran simpang 3! makanan dari padang... sedap~~ rasa cam MAK yg masak... hurmm.. indu mak..
  • semalam masa obsrve, sayer rasa neutral... dan yg penting catatan untuk saya itu x memberi peransang pon tuk sayer... rasa cam down jerw... tapi yg peliknyer x de plak prof cakap pasal kelemahan sayer ke apa... mungkin dia lupa kot.. dia hanya banyak ingt kelas yang dia obsrve tadi jer...
  • just adalah dia cakap body language sayer x baper ok. pergerakan terlalu laju, seperti berlari2 dalam kelas... seakan ada bola yang ditendang sayer ini. tapi sayer x kisah, sbb sayer tau sayer buat begitu kerana waktu yang telah lewat.
  • next time, sayer nak buat waktu yang tak akan membuatkan sayer terganggu plak org len.. i hope so...

21 February, 2010

mengapa...?? kenapa??

  • hati semakin berkecamuk... kaki melangkah pergi... jiwa membentak tidak mahu...
  • bergerak sajer... sehingga tiba2 baruku tersedar... 
  • akhirnya ak tiba di sini.......
  • kini di IPOH...
  • kembali jalani rutin itu....
  • semoga dipermudahkan olehNya............
  • ~_~

19 February, 2010

ketiduran...

  • malam td makn2 kat restoran seri kelemak. loc: depan balai bomba alor gajah. huhuhu.. mknnyer? sedap~~ hu~~.. sayer kenyang tahap gaban. mmg best.
  • masalahnyer, biler dah balik umah, perut sayer rasa len mcm. mcm bisa2 pon ada. rasenyer sbb sayer bnyak sagt minum iced lemon tea. padan muka! sudahnye, terlentang sahaja d atas katil tnpa buat apa2. waa... agak tensen lah jugak.
  • padahal siap dah bangun, on laptop, bukak lampu bilik. semuanya adalah tindakan2 bg memastikan mata tidak lelap kembali. tapi...... sayer kalah! mata nmpknyer terus lelap.. dan.. sayer hanya nmpak bayangan amoi umah menutup lampu dan suis laptop.. huaaa.. mengapakah ini berlaku??
  • kerja2 sayer masih banyak lagi x siap. padahal, kalo trus2 jer buat konfem kejap jer siap. sayer nampaknyer ada satu penyakit kronik. bukan malas! tapi sayer... xder semanggat!! tu lah masalhnyer.. semangat sayer sudah tiada.. semangat sayer telah pergi.... pergi...
  • hmmm.. bulan 5, cepat lah sampai! sayer sudah tidak sabar mau holiday panjang2~~

18 February, 2010

sHoppIng~~ memBahaGiakan~~

  • ok, hari ni terlewat pegi hospital melaka. sbb sayer lambat bangun. mmg x sedar! tiba2 dah tujuh stgh. tu pon mak yang kejut. amoi umah? huh.. lagilah x bagun2 walaupon dia yang tidur dulu sblum sayer.. harini mak nak kena amik darah and x ray cam bese. hari isnin baru jumpa doktor~~ parking? huhuhu... sayer ngan hati kental, round satu hospital. tiba2 x d sangka2 ada 1 parking kosong betul2 kat area mak buat xray.. kalo dah rezeki mmg x kemana! huhuhu...
  • pastu, g uruskan urusan seri paduka baginda. then trus g JJ melaka. best~~ sbb sayer harini shopping ngan amoi umah cam org giler... rm150 utk tshirt n cardigan. rm308 utk dua pasang Crocs. baju kurung kat first lady rm90... tu pon x dapat lagi bli beg nak isi buku! sbb duit x cukup~~ huhuhuu...
  • sebelum tu mkn kat food court ngan mak. bahagianya bila dapat bershopping sakan. hahaha.. dan bila balik saja ada pesanan best untuk mak n amoi umah. hahaha.. ada order kueh dari cust utk hai rabu nanti. haii~~ nampaknyer x der la rest lagi utk amoi umah.
  • haaa.. harini SAYER SANGAT BAHAGIA~~ *WINK*

17 February, 2010

hari nih?

  • harini pagi2 kena jerit ngan amoi umah. bising jerwww~~ sebuk nak p tampin semata2 nak tpuch up rambut dia. letih tol nak layan! pas dah ready2 mencantikkn diri yg x berapa nak cantik, sayer bawak mak pergi BSN.. aduhh... menyayat hati nengok ramai org kat BSN.. huhuhu.. kupon parking plak xder! aduh.. mencari lagi! tapi pencarian tidak sia2 sbb mase nak bli kupon tu tetiba sayer nampak satu buku latihan p.moral yang cam best jerw... trus la sayer grab jer.. huhuhuhu
  • pas mcm2 urusan seri paduka mak buat kat BSN yg sesak tu, kami pun g pejabat tanah.. sayer dengan langkah gagah berani terus jer p carik kaunter cukai tuk bayar cukai tanah. sayer x penah pon bayar2 cukai nih. xtau naper mak suh jugak. layankan jerlah... xtau naper sayer teringat kat abah. detik2 akhir sebelum abah pergi~~ abah paksa sayer turun kete p bayar bil umah... huhuhu~~ menggamit memori betul... dann.. timer kasih kat abg tempelan dan kakak manis di tepi kaunter yg aja sayer cemana nk p byr bil tu dengan pantas tanpa hati yg sakit! heheheheh....
  • pastu trus balik, n sebelum tu mak cam bese akan singgah ke kedai kesayangannya. PASAR MINI PANJANG.
  • balik jer trus amik amoi umah. sebokk sangat nak p tampin. d sbb kan sayer pon nk p belanja ambank untuk kos jalan2 mnaiki kete, dengan hati malas pegi jela. hahahaha.. agak melawakkan, kedai salon amoi umah tu tutup! huahahaha... muker dah macam asam masin yg sayer suka gigit jer dah!
  • kami trus balik sebelum singgah kat gerai air kelapa n pisang greng. amoi umah cakap better than kedai aziah.. sayer x tau lah. yg sayer tau mkn jer... heh~~
  • semalam? sayer p anta mat perang kat PD ngan mak... huhuhu... penat la jugak.. tapi sayer rasa cam jalan p kuala linggi jerw.. huhuhuhu.. tag line kem mat perang paling x tahan! "CARI DAN JAHANAMKAN" mmg style!

p/s bertembung dgn mat perang satu kete, encem2 plak tu. x sgka plak ada mat perang encem! hahahaha.. kalo cik rus tau mau jeles dia kat i!

15 February, 2010

letih..letih..letih....

  • seperti yang dijanjikan, hari ni jalan lagi! haaaa... huhuhuhu..
  • p semban ngan mak, amoi umah ngan mat perang. misi utama adalah utk hantar pendrive azie! huhuhu... memula kata nk jumpa kat terminal, so sayer pon trus jerla g terminal 1.. dah tgh lepak2 mkn, tb2 cik azie lak kate dia nk p trus jj sbb kakak dia nk cr barang sana.. waaa.. lepas pujuk mak, n tambah lagi amoi umah nk jugak p jln jj, kami pon gerak la ke jj...
  • yg bestnyer harini, stiap kali nk parking sentiasa jer bertuah.. masa kat terminal one, masuk2 jer ada kete nk kuar dari parking. so, dapatla kami parking. masa kat jj semban 2 pon samer...! huhuhu.. dekat ngan pintu lak tu. senang jer nk bawak mak yg sakit kaki tu masuk...
  • jumper azie kjp n sembang2 skjap, mak plak nk mkn mcD. pelik juga. tapi mak mmg hantu bubur mcD. tggu sayer lama sagt jalan kut. tu yg lapa mak tu.. huhuhu... amoi umah cam bese, hantu shpping. sumer benda cantik dia tgok dia akan trus bli! mmg giler shopping. td amoi umah bli satu tshirt voir kat terminal one, kat butik apa ntah dalm jj semban dia bli bj cam sweater tu. tapi canti, siap ada lace kat tepi pergelangan tgn, leher n bahagian atas kaki baju. err.. apa ak tulis nihh? ahhh.. lantaklah.. huhu.. kat f.o.s ntah apa lah lagi dia bli. dua helai lg baju kut... huhuhu hah, x lupa, ada juga bli BIG APPLE! Yummmyyyy~~ n x ketinggalan, mjlh ksygn ramai. REMAJA! huhuhu...
  • 6.10 petang gerak dari tol seremban, 6.35 ptg sampai umah! waaaa.. mantap... amoi umah geleng2 kepala tanda protes. mak diam jer! huhuhuhu....

14 February, 2010

nak p jumpa cik azie~~

  • besok, cadangnyer nak p semban.. nak jumpe cik azie... nak bg pendrive dia, then nak jenjalan jugak di terminal.. sayer sedang pk2 nak bli baju yg sayer suker jadikan inner tu... tapi kat semban parade. semban~~ haishh.. manjang sosak yo~~ terpaksa lah layankan kesesakan tu besok kalo btol nk pg...
  • plan lepaking bersama2 old skol dah dibatalkan kerana banyak halangan, menurut kata penganjur... (anizs dan bintang) sayer x tanyer plak knaper.. huhuhu.. its okey, sbb sayer pon banyak benda juga nak buat.. hehehehe...
  • d sbbkan dah berjalan sakan tadi, mak dah bising2 kata kaki sakit. huhuhu.. lepas kiko gosok, sayer plak gosokkk... mak oh mak... nnti kita p betulkan kaki mak kat hospital pkar lah plak! huhuhu...

malam yang penuh peristiwa (adaptasi dari komsas prosa klasik 'pelayaran yg penuh peristiwa)

  • semalam pas jer p anta kueh kat gerai2 cust, dengan suka sukinyer sayer n amoi umah nak jalan g kuala linggi... huhuhuhu.. kunun2 sayer nak lalu kat kuala sg baru, sekali sayer tersilap jalan, lalu ke lubuk china, trus ke jalan tjg agas. jalan ke port dickson! hahahaha.. rasa cam nak trus jer g PD! d sbbkan amoi umah dah bebel2 sayer malas la nk truskan ke PD.. heheheheh~~
  • pas puas lepak2 kat kuala linggi, trus jer blk. x singgah mana2 pon... heh... sampai umah jer mat perang plak bebel2 naper kami x blk dulu. sbb dia nk ikut! hahahaha.. cian mat perang ngan makwe dia..
  • malam tu, demi x mngecewakan mat perang, kami pon keluar bersama2... amoi umah, bakal adik ipar n mat perang... memula pegi bintang, sbb bakal adik ipar nk bli sweater, pastu x semena2 sayer dapat henpon dual simkad! rm99 jer without memori card... huhuhu ok lah tu. xder la sayer susah2 nk bawak sampai 3 henpon lagi pas ni... knaper 3? 1, N70 khas utk mlayari tenet merangkap modem utk connect kat laptop, 2, N-gage utk guna no maxis merangkap tempat nk main game! 3, celcom untuk hal2 urusan rasmi! hehehehe...
  • timer kasih mat perang! sbb dah banjer sayer hp~~ tapi sayer kene xchange plak n-gage sayer kat dia.. huhuhu.. xperlahhh.. kiter kena mengamalkan nilai toleransi time2 camnih! hahahaha....
  • pas g bintang, kami g makan2 kat abbas seafood. amoi umah suker pggil kedai tu kedai pottek. bunyinyer camtu. xtau la cemana nak eja! hahahah.. tapi tomyam seafood dia mmg sedap! nasi goreng syurga pon sedap!!! tapi kawan2 AWAS! jgn sesekali anda tergigit cili dia! pergh.. anak jati mlk+N9 cam ak nih pon bleh mnitis kan air mata!!!! mmg berdarah bkn kata hidung, segala lubang yang ada kat kepala pon bleh kuar darah punyer! haaaa...
  • tapi mlm tadi satu jerk masalah kedai mkn nih. xtau naper servis dia lambat sgt. pekerja cuti sempena raye cine kot? huhuhu... pas kat bintang, pattnyer nak g jalan kat tepi laut sampai pgkln balak, tapi d sbbkan bawak balik tapau tuk mak, kenala blik jugakkk..nnti tapau tuk mak sejuk!
  • pas anta tapau tuk mak, kami trus g jalan kat pengkalan balak... mmg cantik! sbb cuti nk kan.. bnyak kapal singgah kat selat mlk nihhh... sambil2 layan laut, msg2 ngan tok janggut. hahahah jeles tok janggut! huhuhu.. pas tu trus blk.. letih sagt dah.. seharian drive semalam... huhuhuhu.. penat, tapi gembira...!

13 February, 2010

bahagia bersama katil!

  • hehehe.. entry dimulakan dengan senyumannnnnn. haaaa.. sbb harini sayer sudah tido di atas katil pusake... dengan gaya agak2 mcm dugong yg terdampar, sayer telah melelapkan mata dengan bahagianya tido mlm td... hahahaha. amoi rumah terpaksa tido kat sofa sbb saya dah conquer katillll!
  • bangun2 jer dah kena sound. cisss.. pepagi dah suruh org pangking kuehhh.. lidah boye.. oh lidah boyer... kamu mmg ditakdirkan selalu bersama saya.... heh...

12 February, 2010

sakitnyer kepala~~~

  • setelah sampai umah sayer xbleh dodo..
  • sayer letih..
  • tok janggut x call2 sayer... knaper....
  • hurmmm... sakit..sakit..sakit kepala..........
  • bnyak btol cerita ngan mak..
  • my best fren ever.... heh..

tak saba mau pulanggggg! hehehehe...

  • sayer mmg dah tak sabar nak balik... tolong lah bawa sayer pulangggg~~~


  • haaaa... bnda ni akn bawa ku pulang selang beberapa jam sahaja lagi!!!
  • timer kasih benda ni!!!!

BBQ??

  • cik anizs dan bintang meseg sayer pagi2 mase sayer baru jer start nk sambung taip report bengkel BM... dia kater nak bt bbq.. (kalu x silap la..) huhuhu.. mmg dgr menarik... tapi... ade ke waktu utk sayer?? huhuhuhu... jadi, sayer bt kata putus untuk konfemkan nanti.. sayer rasa bleh juga sayer bawa aja... amoi mama itu sgt bising kerana sayer telah lama tidak ketemu dengannya! heh... tau lah rindu i!
  • jadi, malam nnti sayer akan konfemkan ngan mak sayer.. takot ada misi2 penting ker hari isnin tu... heh... padahal sayer teringin sgt nak jumpe kengkawan sayer... dah lamer x jumpa n lepak sesama... sedihnyer...
  • tiba2 sayer tersedar ruper2nyer sayer dah dewasa. ada ke patut? haiiishhh.. semalam sayer pkai baju batik waner hijau yang dah lamer x d pkai... hahahaha.. amek ko! padan muker sayer... baju dipakai ibarat buah durian dibaluti kain buruk yang cantik.. haishh.. aper duk sayer ngepet nihh??
  • huh.. tapi bila mik pic nmpk cam best plak.. hahahaha.... semalam juga adalah hari yg letih! pas jer duk tunggu KO koir, 3 stgh, terus balik. tukau baju... pastu p carwash... huhuhu.. sayer tersenyum lebau melihat kereta berwarna hitam itu sgt berkilat. silap2 bleh alter eyeliner kat mata... hahahaha...
  • pas jer lepaking kat carwash p amek c kesya kat MGS... hu~~ sgt penat! sbb lepas tu kami pergi isi perut. try plak kat medan selera sg rokam.. kalo x silap la... huhuhuhu... pastu baru blk umah. n sayer gegas2 taip report bengkel BM... pastu terus2an buat RPH... rasa nk muntah! dan.. akhirnya sayer dan ros tido bersama kerja2 yg x siap... bak kata ros, dah terbangun, tapi...... mata beat sangat!!! hehehehe...
  • oooPPsss.. semalam tok janggut bg meseg bermakna. hahahaha... "pengalaman pertama mmg menyakitkan...." hahahaha... kalo bg tau kesya, konfem mengelitis cam sotong!

11 February, 2010

resah2 dan gelisah... senyum x bermakna suka!

  • haishh... nampaknyer sayer sudah bleh menyesuaikan diri ngan lancar... amoi2 sekolah pon sudah selesa sama sayer.. juga amoi2 yg lebih dewasa. mereka, bagi sayer agak baik la jugak.. kakak kedah sayer yg membimbing sayer juga sgt baik.. sayer berasa saangat TIDAK tertekan bila mengadu domba pada beliau.. terima kasish kakak kedah.. awak betul2 pembimbing yg sagt baik dan ikhlas...
  • yer.. biler sayer senyum. haii.. kamu2 pk sayer suker sgt?? nopeee... aper yg tergambar pada wajah sayer sewaktu berpandangan pada kamu juge tidak akan memberikan maksud yang tepat ttg apa yg sayer pk kan...
  • baiklah, sayer mempunyai satu penyakit IMAGINASI yg terlalu kejam pada diri sayer. kadang2... hmm.. bkn kadang2.. selalu... sayer akan drive dan pk ran sayer melayang... dan betapa nasib baeknyer, sayer selalu sempat tersedar. kalo sayer sedang membawa rakan2 bersama bagaimana?? jika mereka tau penyakit sayer ini, adakah mereka sudi bersama sayer?? waaa...
  • begitu juga jika sayer sedang mengajar di kelas. haii.. amoi sekolah suka buat saya bengkak hati. sayer hanya akan senyum2 kambing bila amoi sekolah buat peel mnyakitkan hati sayer... tahukah mereka bahawa sayer sedang meluat sgt2 melihat mereka?? ahhh.. sayer campakkan jauh2... amoi sekolah, sayer tetap akan mngaja awak sumer! huh!

10 February, 2010

amoi umah buat hal!

  • masa syer tengah syok2 mnikmati mkn tgh hari kat kedai mkn medan gopeng, msg masuk... huh... amoi umah ajak p mlk. nk buat rambut...
  • siap2 amoi umah bgtau kerisauan dia. dia takut hari ahad kedai tutup. padahal mmg la sayer rasa tutup. hurmm.. tokey pon cina! apala amoi umah ni.. dah tu dia punyer citer lak cam konfem2 plak sayer nih nak jadi driver dia p...
  • padahal amoi umah x tau sayer dah indu giler nk tgok laut+matahari terbenam kat pgkln balak or kuala linggi. konfem amoi umah bengkak jer tiber2 masa kuar sayer suke2 jer duk lepak tepi laut sambil mkn kacg kude~~ seronoknyer... 

07 February, 2010

duit..duit.. duittt... hanya kerana duit!

  • boleh ke mcm tu?? kerana duit kita dibeli...
  • kerana duit yang bijak kini menjadi tuli..
  • kerana duit manusia lupa diri...
  • duit.... duiittt...
  • salah siapa?
  • jika hidup ini yg perlu ak tempuhi...
  • yer, akan ak lalui...
  • kerana ak insan bermaruah.
  • ak mengabdikan diri pada taqdir
  • taqdir yang telah ak ikrarkan dari luh mahfuz...
  • terima kasih pada kamu yg menyulitkan langkahku...
  • Tuhan ku sembah Tuhan Maha ADIL LAGI MAHA MENGASIHANI...
  • dan kamu bukanlah penghalang yg akn melumpuhkan misi suci ku...

04 February, 2010

hari ini hari khamis~~

Sayer sudah kepening-peningan… RPH masih lagi belum bertulis dalam buku. Waaa… hari ini sudah khamis! Buku log kena hantar pada pengetua hari jumaat…
ok. Bertenang!!!! Sayer tau sayer bleh buat… seperti kata dia….hanya org yg x berusaha sahaja yg akan gagal. sayer kuat usahaaa! jd sayer perlu yakin utk mencapai kejayaaaaann!! huhh..

Haaiiiiihh… mereka2 d luar sana selalu cakap…
Keje cekgu senang… masuk kul 7 stgh balik kul 1 or 2…
Duk sekolah setengah hari pastu leh duk umah jaga family…
Student cuti, cekgu cuti…

Haaaa….. apa yang orang2 ini tidak tau adalah……….
Keje cekgu adalah keje 24 hour (unless u dapat sekolah yg pengetua x suka sekolah dia maju n u mmg pemalas nak terlibat ngan aktiviti sekolah dan peljar u)
Kalo dah keje menanda buku, menulis soalan, membuat nota untuk pelajar dan akhirnya hingga ke kerja2 pengkeranian pun cekgu yang buat, adakah anda rasa cukup waktu dari jam 7 stgh hingga jam 1 or 2 itu???

Konfem cekgu terpaksa bawak keje balik umah~~~ terpaksa kerana jika tidak kerja tidak akan pernah habis dan masa tidak akan menunggu kita kan….
itu tidak termasuk bangun seawal kul 5 pagi utk bersiap utk sampai ke sekolah sebelum 7.20 pagi... naahhh... kerana itu sayer tabah!
Semasa cuti plak cekgu2 akan dipanggil untuk uruskan hal2 berkaitan pentadbiran… kursus la.. tuition utk plajar exam lah lagi….dah kena cut dah cuti… apa cer?
Tapi, penat mcm mana pon jd cekgu, ini adalah takdir sayer. Sayer yang inginkannya dan sayer telah berusaha untuk mendapat ‘kepenatan yang membahagiakan ini’.
Ya, sayer sangat teringin menjadi guru yang menjadi lilin menerangi setiap inci kegelapan (even sbnarnya hitam dan kegelapan itu adalah waner febret sayer dan tok janggut).
Huhuhuhu~~

oppsss.. hari ni hari khamis... saya sudah ada bj hari khamis yakni BATIK untuk di rotate kan selama sebulan... heh~~ (dlm hati nk bli lagik... kat ladylike pon jadilah... janji batik!)
hahahaha.. knape x nampak batik?? sbb yang batiknyer kainnyer sajer... kain batik! huhuhuhu...

01 February, 2010

1st day : beraDa di siNi~~

  • awal2 pagi lebih kurang 6.45 bergerak dari umah... dan akhirnya samapai sekolah masih mcm biasa... hari ni plak ros sakit perut. mungkin keracunan makanan... jadi, kami ke sekolah dulu sebelum ambil ape2 tindakan.
  • pk pentadbiran plak minta sayer jer yg anta ros ke hospital... masalahnyer saya mn nak tau jalan. dengan langkah berani dan semangat yang membara, sayer drive jer kete tuk anta budak ros nih g hospital besar... sesat plak bukan di jalan raya... di dalam hospital.. sbb x jumpa jabatan pesakit luor... huhuhuhu.. at last baru jumpa... tanya abg guard...
  • pas anta ros dalam hospital baru la sayer balik ke sekolah.. ros terpaksa la mc ke hari ni... saya ada kelas jam 10.45... kalu tunggu takut x sempat plak.. akhirnya saya sampai ke sekolah dengan jaya n mudahnya.. huhuhuhu... alhamdulillahh...
  • hari ni kalo bleh nk abes kan 3 atau 4 nilai utk kelas 4s4... sayer perlu kejar silibus.. sumenyer bkn salah sayer.. saper srh dorg xder cekgu.. kalo x, xder la susah keje sayer.. huh....
  • sayer harap hari ni kelas sayer akan lebih terkawal..... plz! x larat lagi dah nk bg lantunan sore ala2 ziana zain dah nihhh....