30 April, 2010

bz ke ak nih??

  • hri nih letih... dah ler pkai wedges cap buaya.. agak tinggi... adusss... sengal2 jadiknyer sik turun naik tangga cari kelas 4S04... wahai studentku.. mengapakah kamu menghilang??
  • selalunyer ada jer ketua kelas n penolong dia duk pusing2 dalam staff room.. harini x nampak pon.. time2 sayer nak carik dorg lah dorang hilangggg... haishhh...
  • hari ni pkai all black. hehehe.. kain yang tok janggut belikan.. suprise for him.. harinih nak dtg kat kedai jumpa dia.. ngan baju nih.. hehehehe... tiba2 hati bunger2...
  • pagi td hujan masa nak masuk brg dalam kereta.. tensen dah kena hujan.. x perasan tudung basah.. yerlah.. dah pkai ngan anak tudung.. x terasa.. bila sentuh baru terasa.. x ker betapa bijaknyer sayer? hehehehe,..
  • dtg sekolah kelam kabut habeskan RPH. malam td berangan nak abeskan. kunun nak siapkan sampai minggu depan. tapi mimpi tinggal mimpi...
  • next week ada kerja amal ngan 4S07 plak. hahaha.. seronok plak kerja amal.. tadi 4S07 berjaya cnfuse kan sayer ngan teknik menjawab soklan... cemana lah sayer leh terlepas cakp sumthing td... haissshhh.. sayer sgt menyesal.
  • semalam... ohh.. hati sayer sgt tawar dan panas. geram. hmmmm... mengapakah begitu hebat dugaan yang kami tempuhi... tuhan.. oooohhh.....

29 April, 2010

Projek amal pendidikan moral… 4S05, 4S10,4S04 DONE!


  • Okeyyy… kerja amal pendidikan moral untuk tiga kelas sudah selesai! Tinggal satu kelas sajer untuk minggu depan iaitu kelas 4S07. Walaupon dah abes, masih ada kerja amal pertama yang mereka belum siapkan kecuali 4s05… sayer teruskan sahaja yang kedua ini supaya mereka boleh membuatnya di dalam kelas, dan…. Seterusnya mereka bolehlah siapkan yg pertama itu dengan berpandukan laporan yang kedua ini. Haaaa… semoga rancangan saya ini akan berjalan dengan sempurna!

  • Berikut merupakan sedikit sisipan pengalaman sepanjang projek amal pendidikan moral –keceriaan sekolah-
    4S05… agak2nyer apa yg amoi2 nih ngah buat?? Hehehe.. berlakon ker betul2 nihh..??



4505.. haiisshh.. hijau jer daun tu… jgn cabut!
Lagi?

 

 

 

 

 

405.. haa.. ini real… rajinnyerrr…

 
4S04.. awak mmg rajinn.. budak comel yg rajenn..



 

 

 

 
4S10.. susun batu x pandang kiri kanan. Yg bestnyer, student ni buat jer tanpa disuruh…
Wahhhh.. cekgu terharu!

 
Hahaha.. yg ni segan2 maser sayer take pic dia curik2..
Hehehe… good job dear!

 

 

 

 
Dannnn…

 

 

 

 

 
Yg terbaeekkkk…!




OK, 1 more…

 
Riang ria 4S05~~
Kenape terbaekk..??
Sbb ada SAYER la…
Hahaha…

 

 
p/s: sayer pengsan selama dua hari berturut2 melakukan ini! Tapi… ENNNJOYYYY….

Semalam yang berdebar2…


  • Semalam macam biasa pergi makan kat megoplex.. hehehe.. tiba2 nampak majalan remaja 1hb mei.. hehehehe… debar2 xnak henti.. hahaha… taraaaaaa…….apa yang diimpikan akhirnya muncul juga! Gamba sempena hari ibu. Gamba sayer dan mak ada dalam majalah remaja~~ allalala.. remaja lagikah sayer? X peduli!
  • Inilah kali pertama sayer menghantar gambar di majalah kesayangan sayer ini. Then.. dapat pula diterima untuk dipaparkan dalam majalah kesayangan ramai nih… x saba nak balik jumaat nih. Nak tunjuk kat mak gambar.. hahahaha.. haa.. remaja@facebook pon ada ucapan hari ibu untuk mak dalam majalah remaja! Hehehehe.. aper reaksi mak ehh?? Hahaha..

  • Inilah gambarnyer… tapi dari lappy sayer lah.. bukan dari majalah remaja. Untuk tengok, sila dapatkan majalah remaja edisi 1 mei! Cover story Diana Amir yer!!!





 

Cantikkan mak sayer… nama mak sayer NOR AINI BTE MOHAMAD…
dan.. sayer x chantekk macam mak sayer… sbb sayer comel jer.. ok.
...

...

...

...


 

Eehhhh…ehhh… saper ni??
Haaa.. nilah NUR IRDINA FARISAH BT MUHAMAD KHAIRI…
My 1st niece…
Tapi cian kat dia sbb kena sakit kuning…
So, duk la dia dalam tu…
She's very cute…

 
Minggu nih untie balik kg. nanti kita memain jari sesame yer?
Hahaha…

26 April, 2010

berprasangka atau berfikiran lebih jauh?

  • jgn lah prasangka bukan2... itulah antara kata2nya. selalu saja muncul. main di tepi telinga sayer ini. selalukah sayer begitu? setiap kali sayer berkata sesuatu yg lahir dari hati sayer, dia akan cakap begitu. itu dia, belum lagi org lain di sekeliling sayer. ok. itu pndangan dia dan org di sekeliling itu. sayer faham, kita tidak sama. jadi kita akan pk n ada perasaan yg lain2.
  • tapi, ini x berlaku jika org di sekeliling sayer adalah org yg punyer bintang or zodiak seperti sayer. ok. sayer bukan nak cakap sayer percaya pada ramalan zodiak. tapi dari sudut pengalamn, mmg serupa. sayer juga telah menelitinya sejak sayer mngenali apa itu zodiak. ternyata, bila sayer berkawan, sayer bleh melalui satu persahabatan dengan baik apabila sayer tau zodiak seseorang dengan baik. ini hanya pengalaman sayer. pengalaman org lain mungkin berbeza... tapi, sekali lagi, sayer mmg menelitinya sejak sayer mengenali apa itu zodiak.
  • kembali kepada prasangka. sayer bukan suka2 nak prasangka. sayer selalu buat dua prasangka yg lebih awal sama ada baik mahupun buruk. dah nama pon prasangka. pra- sangka. konfem la awal.. jgkaan... haa... jangkaan. kenapa nak marah kalo orang buat jangkaaan awal pada kita? baik atau buruk, itu hanya jangkaan. bukan for real. jika anda seorang yg baik, tetapi jangkaan awal untuk anda adalah negatif, in the end jangkaan awal yg negatif itu pasti menjadi positif. so? buat apa nak risau?
  • bagi mereka yg positif di peringkat awal tetapi negatif akhirnya bagaimana? haa... inilah dia.. manusia hipokrit. xnak citer panjang2. nanti dose.
  • ok, sayer mmg suka buat hal2 mcm ni so dat sayer bleh tau how to treat people like dis. cara? senang jer. buat2 x tau or... pedulikkan ajer! huh.. sbnarnya bila kita buat mcm nih, org tu akan rasa sakit hati yg lebih pedih. hahahahaha.. sayer dah buat. dan sekali lagi pengalaman sayer bnyak memberikan kejayaan. ini pengalaman sayer. pengalaman org lain sayer x mik kira. jadi, terus terang kata2 sayer ini x bleh dijadikan rujukan utk tesis.
  • ok. tadi kelas 4s05 telah berprasangka pada sayer. sayer diam di hadapan kelas. dah ler sayer selesema. so, tgn sentiasa di bahagian hidung dan mulut sbb ditambah pula lagi dengan aroma tandas di sebelah MPH itu. tidak semena2 kelas menjadi sunyi..sunyi..sunyi.. dan sunyi.......... sayer yg malas nak cakap bnayk terus sahaja bersuara.. "ok class, cuba anda perhatikan....(sambil pegang buku teks moral)" x sempat nak habeskan ayat tetiba jer budak2 kelas dah bising2 tergelak. pelik jugak memula. aperhal la amoi2 sekolah nihh... "cikggguuu.. kami fikir cikgu sedang marah kami....." ok. itu lah ayatnyer...
  • haisshh.. sayer nih, muka jer garang. mmg kalo x senyum muka mmg sebijik cam guru disiplin. tapi bila dah sengeh plak x reti nak serius. so, bebudak pon gelak jerla.. harini korunk gelak lah. besok, x bawak pj suit, sayer paksa anda 'indahkan' satu sekolah!

25 April, 2010

lunch @ simpang pulai... huhuhu

  • harini feel len sket.. rasa cam nak p makan kat area simpang pulai. kat r n r jalan lama ke kl... hahaha... bleh lah tahan. masakan kampung. ada la juga rasa selera mcm mak yg masak... plusss... agak murak.. sepinggan nasik campur dan air rm4 sahaja.. kalo makan kat area rumah, kon fem rm 6-7... huhuhu...
  • selepas mengenyangkan diri, terus jer balik. malas nak singgah mana2... x berminat nak g mana2.. dalam kepala pk nak buatkan esei budak2 moral.. haishh..
  • tapi bila balik umah, mata lak mngantok gara2 makan ubat.. selesema kembali menyerang. mmg sakit hati bila selesema.
  • sayer rindu rumah.. rindu kat irdina farisah.. hehehe.. (",)

debat dan projek moral..

  • ada dua kerja yang bertambah. cik aggamah a.k.a my guru pembimbing mnta tolong carikan strong point untuk jadi pembangkang kepada tajuk ini. "IBUBAPA BERPERANAN MEMBENTUK DISIPLIN ANAK-ANAK" dan... projek pendidikan moral, kerja amal perlu ditambah... esei 4s4 masih dalam alam fantasi sayer.. huaa.. mcm mana nak abeskan??
  • huhuhuhu.. dah cuba dapatkan point. baru jumpa satu yg mmg dah ada dalam otak nih.. then, nak carik yang len.. sayer sgt malas nak buka buku.. rasanyer dah ada habuk. sbb tu malas. internet? huhhhh.. walaupun di hujung jari, tapi dihujung mataku... tapi. sayer sedang mengusahakannya. dan.. kepala ini semakin ligat peningnya.
  • projek pendidikan moral. okey. 4s5,4s10 dah konfem mggu depan. tggl 4s7 n 4s4... sayer x tau nak buat mcm mana sbb kelas nih ada jer halangannya.. haiiishh.. sayer harap semuanya akan selesai apabila sayer tamat training di sini. huhuhuhu..

24 April, 2010

19 hari lagi~~

  • next week nak balik kampung jugak... sayer tidak tahan dengan tekanan di sini. huhuhu.. sayer sedih... sayer tertekan dengan keadaan ini. ceh.. mcm terdesak sgt plak...
  • hurmm.. sebenarnya, saya tidak berapa sehat. demam. selesema. sakit tekak. khamis lalu dah dapatkan rawatan di hospital tuanku bainun.. hmm.. 39 darjah celcius.. xlah panas sgt.. tapi bila mandi, menggeletar lah jugak... bila makan ubat plak badan leh jadi seram sejuk.. haishh.. peliklah...
  • hari ini sabtu. tapi persekolahan tetap berjalan seperti biasa dengan menggunakan jadual hari isnin... cuba untuk menghabiskan silibus sehingga tamat bidang tiga untuk 4s07, tetapi tidak kesampaian. tekak sayer sangat perit untuk bercakap dengan lebih lama... yerla, kelasnya 45 orang... sayer perlu melontarkan suara sayer dengan baik supaya seluruh isi kelas mendengar... hmm...
  • harap2 isnin ini akan habislah silibus.. then, sayer bleh la memastikan mereka dapat buat laporan kerja amal.
  • harap2 kelas 4s05 akan beri kerjasama hari ini. sayer mahu abeskan bidang dua.. haish.. xkanlah mereka2 ini mahu sayer treat mereka seperti kelas 4s04? jika mereka berikan kerjasama, mmg x mustahil boleh habiskan. jika tidak, hmm.. sekadar mana yang termampu sahajalah..

20 April, 2010

kenapa.. kenapa.. dan kenapa...

  • beberapa kali perkataan itu berlegar2.. bermain2 dalam ruangan fikiran sayer yang sangat tidak menentu... huaaaa.....
  • kenapa boleh terlupa? kenapa boleh tertinggal? adakah gara2 terlalu memikirkan nak balik ipoh cepat sgt? apa yang ada di ipoh untuk sayer kejarkan??
  • list barang tertinggal:
  1. fail esei p.moral+projek
  2. fail peribadi berisi name list stp kelas..
  3. buku teks moral
  4. buku rujukan
  5. buku nota..
  6. makeup remover...
  7. dokumen kelab bola tampar
  • semalam, bila dah sampai area rawang ke ipoh dan dalam kehujanan lebat yg ditambah dengan adanya xcident tetiba, sayer teringat.... huaaaa... mengapakah ini yang terjadi??
  • akhirnya tok janggut membantu sayer.. mengeposkan semua itu menerusi pos laju... sayer harap pos itu akan laju............ T_T
  • thanks 2 u dear.. n ILY... huhuhuhu...

15 April, 2010

saper gembira, angkat ibu jari kaki! yeeeay..

  • walaupon hari ini sayer sangat bz, tapi xper.. sayer heppy...
  • esok dah nk balik kampung.. nak tengok mynewborn 1st niece.. huhuhuhu... dalam gamba nampak cute sangat2... ohhh.. sangat tidak sabar nak pegang pp dia....mesti lembut sangat2!!
  • my dear tok janggut dah okey! sangat sayang dia........
  • harap2 tiada yg menghalang apabila mahu pulang esok!
  • ALOR GAJAH, here i come!!!

12 April, 2010

x sehat..

  • badan rasa lemah-lemah. kepala sgt sakit. selesema mengalir mcm air mata...
  • mood terbang x tau pegi mana.
  • rasa cam nak lari dari sini.
  • fikiran melayang...
  • kereta pon dah cantik dengan ukiran geseran.. akibat fikiran yg x menentu.
  • ak menangis utk pulang..

11 April, 2010

terbersin sudah...

  • kalo blog sayer menulis ceritera hati sayer ini macam meja sayer yg x berusik.. konfem dah bnyak habuks.. konfem kalo di ukur mencecah... ntah la.. x dapat plak nk pk.. heh...
  • yer.. sayer sejak beberapa hari ini sememangnya tidak dapat berfikir dengan baik.. sayer sedih. pilu. mgkin juga rindu.. siapa yg tau? sayer suka semat. simpan ketat2 dlam hati... biar sayer senyum.. dan biar sayer ketawa. xperlu siape tahu aper ajer dalam hati ini...
  • selepas abes kali kedua prof dtg observe p n p sayer, keadaan dirasakan semakin ok.. ok kerw?? esei (tugsan harian 1 n 2 masih ramai x submit...) kerja amal pon seorang jer yg anta... haishh.. adakah ini balasan utk saye? balasan krn sayer begitu smasa sekolah dulu.. huhukks..
  • sayer harapkan dia sentiasa ada di sisi sayer.. mendengar segala isi hati sayer, kesedihan sayer, kegembiraan sayer, sayer mau dia.. tapi kini dia tiada lagi. terima kasih kerana melukakan... mgkin sayer perlu belajar utk keraskan hati. terima kasih kerana mengajar sayer.. sayer akhirnya tersedar.. sayer bukan siapa2 utk dia.. kerana pada dia, taraf sayer sama sahaja penting dengan kawan2 dia..
  • terima kasih kerana melukakan. terima kasih kerana melukakan...