16 May, 2010

ucapan: selamat hari guru~~ ahaaa..

  • okey, sayer der dapat wish dari mereka2 juge.. ehehe..
  • sumer org wat wish.. jadi, sayer ppon teringin nak buat juger.. kepada guru tadika kemas sayer, guru SK Alor Gajah 1, SMK Seri Pengkalan, SMK Dato' Dol Said, juger pensyarah2 di UPSI... tidak ketinggalan rakan2 seperjuangan, jugaaa.. guru2 di SMJK Ave Maria Convent, Ipoh~~
  • tamat praktikum! yeaahhhaa..
  • sayer x buat pon blog julung2 kalinyer.. sumernyer sbb hari jumaat lepas sayer balik dari sekolah jam 5 lbh.. kemudian, balik sajer rumah, siap2 lepas maghrib jer trus kuar makan kat jusco.. yg bestnyer cik anggamah pon join sekali! hahaha.. seronok! sampai jusco tutup kami lepakk.. balik jer dah letih.. so? tido jerla..  pagi2 esoknya sayer dan rus bangun terus berkemas macam org giler... dalam kul 11 baru gerak balik mlk.. n just say gud bye to IPOH... hahaha...
  • dalam kol 2 stgh, sampai umah.. kuarkan barang,. masuk kueh plak... pegila anta kueh kejap ngan kiko.. dalam 6 lbh, smpai umah.. g anta busuk keje, balik...... terus lah terbungkang... agak2 macam pengsan lah jugak.. haaa...
  • so, harini keje banyak tido.. rumah dah mcm tongkang.. x tau lah nak kemas camner.. mungkin perlukn almari lagi.. heh..

10 May, 2010

hari bergambar~~

  • hari ni sesi bergambar! hahaha.. masa sesi bergambar utk sesi pagi, sayer dan rus sedang sibuk di kelas mencari student.. hehehe.. aperlagi.. tugasan folio mereka la.. kalo x dikejar mcm tu, x mungkin dapat! susah sgt rupanyer mereka2 ini untk dtg ke staff room.. haishh..
  • lebih kurang jam 12.30 dipanggil untuk turun ke MPH semula untuk sesi bergambar bagi persatuan st john ambulans.. hehehe. macam2 style~~
  • sgt meriah sesi mengambil gamba ini. ramai betul.. dan bagi setiap persatuan dan kelab mmg berbeza orangnya.. dan ahli mereka mmg ramai.. cuma sayer lupe la nak snap waktu2 kemeriahan itu.. ruginyer... kenapa sayer lupa?? hehehe..
  • apa yang membuatkan sayer sangt tertarik terhadap sesi bergambar ini adalah semngat pelajar2 ini. setiap pasukan beruniform akan memakai pakaian rasmi mereka.. KRS yg segak... Pandu Puteri dan Renjer yang manis dan sudah tentunya all white wif black slack. hurmm.. st. john ambulans! hehe tetiber je suker..
  • tetiber juga, sayer teringat pula pada waktu sayer di sekolah mengah...waaaaaaa... pengalaman plg x leh lupa, masa sesi bergambar kat dewan.. hahaha.. sudah semua pemainan ada muka sayer dan kawan2, habis hingga ke persatuan dan kelab serta badan beruniform kami sapuuuu.. asyik2 mmg muka kami yang mencapap... kenapa?? sbb tiada pelajar yang turun untuk sesi bergambar.. jadi, kami yang ada di dewan itulah yang menjadi mangsa... hahaha.. kenangan di waktu sekolah..
  • kini, sayer tidak lagi bergambar dengan uniform sekolah... hahaha.. tapi kini saya yang berada di tengah2 bersama mereka2 yang memakai uniform sekolah! sayer sudah tua~~

05 May, 2010

pertandingan menulis esei Pendidikan Moral HARI KEBESARAN KAUM DI MALAYSIA..

  • semalam telah berlansung pertandingan menulis esei yang dianjurkan oleh panitia pendidikan moral. sayer telah membantu cik sangitha untuk melaksanakannya. clap 4 me! hhehheh..
  • berikut rentetannyer...
pertandingan baru sahaja bermula.. jeng...jengg...


ok... satu2nyer wakil dari... 4S04! tahniah..


tiga orang wakil dari 4S10! sangat bagus!


edisi istimewa.. dua orang dari pelajar 4S07 yg berkawan baik.
kedua2nya sangat berminat untuk menyertai pertandingan~~


inilah barisan kelas 4S07... menghantar 4 penyertaan! haaa..


4S05.. tiga penyertaan. kredit untuk pelajar yang dihadapan nih.
tetap beri kerjasama walaupon tetibe jer sayer minta dia ganti kawan dia!

dimanakah sayer??? aaahhh... kenapa tetiber sayer luper capture gamba sendiri?? ooohhh.. haiissshh

04 May, 2010

4S07... DONE!

  • akhirnya, untuk kelas 4S07 telah pon abes.. apa dia? heheheh.. kerja amal lah... permulaan projek, student kelihatan sgt malas, tidak bersemangat dan banyak main2!
  • haaa... setelah cik anggamah sampai barulah mereka boleh buat kerja.. thanks to cik anggamah...
  • berikut antara aksi2 mengusik jiwa~~ hahahaha..
kawasan angkat KRS.. tribute to cik anggamah..

...

...

...

...


yer... mereka memang bersungguh-sungguh setelah dipaksa..

...

...

...

...

...

...


nampak macam seronok jer kan?? kan?? hahaha...

...

...

...

...

...


student nih memang beriyer buat.. sayer tauuu... huhuhu..

  • sekian sahaja untuk kerja amal.. walaupon pada hari tersebut berlaku banyak kontroversi!