31 October, 2010

GIVE AWAY - LUCKY DRAW

salam and hye all…
ada GA bersifat LUCKY DRAW dari…
ok, gomokpendek malas nak membebel panjang2. join saja. sila join sekian tuan belog di Malaysia sebab tuan belog GA ini kata dia x mampu nak pos hadiah kat tempat korg yang bukan dari Malaysia.
2nd. cepat2 join kontes nih sebab tarikh tutup 11/11/10!!! beberapa hari jer lagik kengkawan..  apa yang kita-kita yang nak join kontes nih perlu buat adalah, follow belog tuan belog tu dan nanti dia follow kita balik. so, jgn risau. pastu dia kata kena link kan blog tuan belog kontes kat tempat link kita. dia pon akan buat kat kita camtu. bagus bukan? sangat murah hati juga. kalo kau tak menang pon dapat link free apa? haa.. tu adalah sebab best kenapa kena join!
dan, dah tentu lah kalo nak join GA ni, kita kena buat post  entry cam gomokpendek buat kan?
pastu last sekali senang jer. bagi tau jer kat shoutbox tuan belog kontes  yang kita dah join kontes dia. nahhhh.. siap! kan dah join… =)) suka!
p/s tuan belog kata.. tunggulah sape yg bertuah ye… huaahhh.. kalo cam tu, rasanya gomokpendek selalunya x bertuah!!! (nangis dulu k?)

30 October, 2010

kelantan menang 2-1 ok?

  • coretan rengkas serengkas2nyer! sebab kelantan sudah menang piala malaysia..
  • pesanan kepada kawan2 yang lain. sila blogwalking semula! aduuhh.. jatuh traffic tuk hari nihhh oiii!
  • hahahaha.. 2-1.. ok lah tu.. xder la teruk sangat..(ayat cover sbb n9 kalah yer!)
  • 1st gol oleh n9 di separuh masa pertama. 2 gol untuk kelantan di 2nd half, selepas aidil keluar. ehemm.. tetap nak sebut jugak..
  • persoalan untuk diriku, kenapa taun lepas aku tak tengok n9 leh menang, taun nih kalah? agak sadis! hahaha..
  • syabas dan tahniah untuk negeri kelantan! red warrior deh! hahaha..

gadisSetan bagi aWard!

salam and hye… huhuhuhu

gadis setan bagi gomokpendek award! err.. agak takut nak terima sebab…
1st, blog gomokpendek x comel (yang comel adalah gomopendek!)
2nd, award nih dari si setan.. adakah halal untuk ak terima? hahaha! (gadis setan ko sila jangan kecik hati)
ok itu jer.
mana awardnya? jap ler.. x reti nak menyabar plak.. sabo.. sabo.. nak upload lah nih!
-
-
-
rewardblogcomelokey, inilah awardnya..comel bukan?

seperti bese, kenalah tag kan?
mari2 kita mengetag!
jap..
pk nih! siapa yg comel nih..
aduhhhh… susah beb!!! sumer comel2!!!
ikutkan hati gomokpendek nak jer cakap sayer tag sume follower! tapi..
mcm x ekslusif plak..
hahaha.. gedik kan?
ok.. saja buat korang tertunggu-tunggu..
gomokpendek tag
tiga org tuan belog ini! huhuhu!
sekian!
p/s mood agak hepi!

29 October, 2010

" CUTEST BABY CONTEST " bersama Sinar Raudah...

 

image

  • salam and hye semuaaa..  wahh… kontes datang lagi.. erk.. dah agak lambat nih nak masuk.. sebab tamat tempoh 31hb 10 jam 11.59pm..  tapi disebabkan gomokpendek hari nih rajin, so, sekarang ini tekun2 tekan keyboard laju2. even kadang2 mcm ayam patuk, its ok.. 
  • seperti tertera di atas, ya, masuk kontes.. lagi! ok diam. stop membebel n teruskan kepada motif utama.
  • kontes ini dicreate oleh seorang puan yang hot beralamat belog di sinarraudah. *ini bukan bodek*.    ok, apa2 hal lebih lanjut nak tau, sila klik sama ada di sinarraudah utk ke belognya atau gambar/banner kontes kat atas  itu…
  • gomopendek dah follow, buat link ke belog sinar raudah dalam entry nih serta x lupa letak sinar raudah dalam bloglist gomokpendek. siap!

dan gambar yang dipertaruhkan adalahhhhh… (drum roll please!)

-

-

-

-

-

-

-

taraaaa….

sila hirau kan muka buruk saya itu ok??

farisah cute

nama diberi: Nur Irdina Farisah binti Muhamad Khairi bin Abdullah

umur: 6 bulan

nama ibu si manja: Noridayu binti Mahadi bin Md. Dewa

FAKTA: ini bukan anak gomokpendek.. ini anak buah gomokpendek.. cucu sulung keluarga gomokpendek dan anak kepada kakak gomokpendek. tempat kejadian adalah semasa hari konvo gomokpendek! huhuhu..

p/s semoga saya menang.

kau best ke?

aku tak pernah rasa diri aku best.
tapi aku meti kena bagi yang terbest supaya aku boleh jadik best kan?



kau best??


p/s busu kiko cakap 'kau apo pon x buleh lah!'

berfikir vs berangan~~

 

  • hidup ini tidak pernah habis untuk berfikir.. aku suka berfikir.. kadang2 orang cakap ak bukan berfikir tapi berangan! kadang2 ada juga yang cakap ak berimaginasi.. “woi beruk! melampau lah imaginasi kau tu!!!” ok kawan2.. ak x penah amik hati pon korang cakp cam tu k? miahaha…
  • baru2 nih, pakcik sifu gomokpendek yang banyak aja snap2 nih asyik cakap pasal imaginasi. dia cakap.. ko punyer imaginasi bukan tinggi ker? aja cakap… aja tu isteri dia, merangkap kawan baik ak… hahahaha.. then gomokpendk pon bals balik.. kenyataan yang dia beri ko tu sebenarnya x berapa nak lengkap.. hahaha…
  • kawan2.. betul ke kalo nak amik pic kena/perlukan imaginasi.. tak kira tinggi or rendah…? huhuhu… gomokpendek mmg suka gila bab2 amik gamba nih… tapi masih di tahap amatur… x pernah blaja pon.. hanya belajar dari pengalaman…
  • selain kawan yang dinyatakan di atas.. ada juga kawan2 lain yang mmg perasan habit gomokpendek ni. dan semestinya, gomokpendek suka termenung… bila menung tu bukan menung kosong .. fikir macam2 sebenarnya.. hehe.. orang mmg x fhm.. hanya yg jenisan gomokpendek jer yang faham.. hahaha…
  • kesimpulannya, just nak cakap…. gomokpendek suka berfikir.. setiap masa nak berfikir.. tak kiralah apa… fikir jer.. nak2 kalo mmg tengah ada masalah.. heh..

p/s gomookpendek penah pk yg lect baru kami dulu merupakan ejen perisikan daripada KPM utk siasat keadaan kat UPSI…(sila jerit bengong!)

28 October, 2010

"Sape nak hadiah free dari Paris? =)"

(peringatan: ini adalah kontes!)

alkisah mendapat tag dari si bunga ungu~

-

-

 'Eiffel Tower Giveaway' giveaway

tag

(kalu lom masuk lah, sila klik pada gamba kontes..)

ciktom

dada

mishlolypurp!

p/s tarikh tamat: 20.11.2010, 12.00 PM

27 October, 2010

i HEART problems!

ya, salam..
I heart problems!
Sejak akhir-akhir ini, problema ada di mana-mana sahaja aku berada. Kamu, kamu dan mereka juga pasti alami begini. Ok, fine. I heart them a lot!
Aku mengharapkan, masalah ini bertukar menjadi kenangan paling bermakna buat aku. Trimas si masalah, trimas juga buat si PENCETUS masalah.



P/s aku dan keluarga aku bukan khinzir untuk kau hina. *Full stop*

26 October, 2010

R.I.P Paul the octopus!!!!!

 

  • sotong! siapa suka sotong? korang kenal sotong terkenal??  anda sekelian pasti bersedih kerana dia sudah Rest In Peace dalam akuariumnyaaaa kat nun jauh di jerman itu…  ini keratan yang gomokpendek amik dari SINI

 

image

BERLIN (AFP) – Paul the octopus, who shot to fame during this year's football World Cup in South Africa for his flawless record in predicting game outcomes, has died, his aquarium in Germany said on Tuesday.

"Management and staff at the Oberhausen Sea Life Centre were devastated to discover that oracle octopus Paul, who achieved global renown during the recent World Cup, had passed away overnight," the aquarium said in a sombre statement.

"Paul amazed the world by correctly predicting the winners of all Germany's World Cup clashes, and then of the final," said Sea Life manager Stefan Porwoll.

"His success made him almost a bigger story than the World Cup itself ... We had all naturally grown very fond of him and he will be sorely missed," said Porwoll.

  • kepada peminat2 paul.. anda boleh bersedih. tapi jangan sedih sangat. kita kena faham, ajal maut jodoh pertemuan di tangan tuhan bukan? adiosss amigoosss! eerkk?

p/s gomokpendek kini telah mula mau makan sotong..

tag dari CIK SU~

 

  • ERR… gomokpendek dah dapat tag ini beberapa hari yang lalu dari cik su yang cantek… tapi gomokpendek bukan x nak buat.. tapi malas nak buat sebenarnya.. dalam kepala ni ada je idea nak tulis dua tiga menjak nih.. heh…
  • ok2.. nak start lah nihhh.. xde nak membebel2 lagi dah… xtau lah kenapa gomokpendek nih suka sangat membebel..

 Once you have been tagged, you are supposed to write a notewith 25 random things, fact, habits, or goal about you.
At the end, choose 25 people to be tagged.
You have to tagged the person who tagged you
If I tag you, its because i want to know more about you.

fact?

1. 24 tahun

2. perempuan

3. anak ketiga

4. ada 5 adik beradik

5. seorang stumpy~

6. baru jer konvo

7. citer2 nak jadik ceqGu~

8. anak yatim(abah dah xde since 12)

9. ada cikMBV

10.bercermin mata

habits? (banyak!)

11. pemalas

12. banyak makan

13. sukakan belajar semuanya tentang IT

14. rajin baca buku

15. shopping sakan

16. suka membebel dan ketawa

17. suka kompol gadget2 best

18. tengok tv satu kemestian

19. benci pada habuk sangat2

20. suka cium farisah

21. suka menjerit

22. suka DSLR dan photografi~

23. suka dengar bunyi2an di telinga sampai tertido

24. x suka menyapu

25. suka berangan!!!!!(berimaginasi)

KLINIK IBU DAN ANAK sedara!

 

  • hari ini bawa farisah ke klinik ibu dan anak untuk dapatkan suntikan imunisasi 6 bulan. riang jer hati dia hari nih.. tapi hari nih dia macam tetau jer nak kena suntik. tetiba bangun lambat! selalu kol 7 tu dah kena agah2 dah ngan busu dia.. hehehe

 

  • farisah kalo naik kete mmg suka. huhuhu.. sah suka berjalan cam busu dia. bila gomokpendek dukung dia masuk klinik, sumer pandang. yer.. yer.. mata2 itu melihat gomokpendek sebagai ibu dia! *gelak*

 

picture taken by busu kiko

  • semalam dah siap2 bagi satu buku klinik tu kat nurse. so harinih bawak yg mmg untuk si baby nih punyerlah. bila busu farisah di panggil untuk urusan kaunter, nurse kaunter tu plak buat hal. haii.. pepagi dah buat gomokpendek tensen.

 

  • memula dia tanya kat adik gomokpendek ada kad lagi satu x tapi adik gomokpendek x tau sbb semalam gomokpendek yang dtg bg benda tu kat nurse kaunter yg lain. pastu gomokpendek dtg, dia x tanya pon kat gomokpendek. dia just tanya bandar tun razak tu kat mana even dia dah nampak kat alamat tu bandar tun razak, kuala lumpur.  pas tanya soalan bodoh kat gomokpendek, dia suruh kami duduk.

 

  • dari tempat duduk gomokpendek nampak dia membebel. gomokpendek mmg nak meradang sebenarnya, nak tanya kat dia apa masalah dia!  tapi bila pergi situ, tetiba gomokpendek teringat nak bagitau dia semalam de bagi kaunter tu buku merah lagi satu. pas bgtau trus dia marah n tanya kenapa tadi x bgtau masa dia tanya. setau gomokpendek, dia x tanya pon dan soalan yg dia bg pon gomokpendek x fhm! terus gomokpendek tinggikan suara dan cakap saya x faham apa yang awak cakap! memang agak kuat la sampai semua kat situ dengar.. pastu plak mmg dari tadi gomokpendek dengar dia sebut kad merah.. kad merah… nurse yang bijak pandai, itu bukan kad merah, itu BUKU MERAH! BUKU!!!! sebab dia banyak muka surat dan ada kulit depan. kau RABUN  ke apa?  (padahal gomokpendek yang rabun)

 

  • fine, gomokpendek siap mengaku kat dia gomokpendek terlupa nak bagitau dah bagi buku tu kat situ semalam. tapi sekurang2nya, gomokpendek cakap dengan cara yang baik dan siap bagitau semalam beri sebab nak buat appointment. kau pergilah marah ahli2 management kau yang pepandai amik buku tu dari akuuu! kalau tidak xder lah kau yang kelaparan tu nak marah2 customer…! mak gomokpendek nampak dia makan sambil berjalan dan buat kerja. bercakap dengan mulut tersembur keluar sisa makanan! bagus bukan dia?

 

  • tapi, gomokpendek tenang hati balik bila nurse2 yg lain baik2 dan buat kerja dengan ramah tamah. thumbs up utk mereka.. yang ukur tinggi dan berat farisah tu ramah sangat.. dia faham dengan tugas dia.. n marah saya dengan baik bila saya buat kesalahan dan saya terima dengan hati terbuka! *senyum*

 

  • begitu juga ngan nurse yang check keadaan badan dan suntik.. mereka baik dan ramah. terima kasih nurse2 semua.. jasamu dikenang. maafkan saya jika kamu bosan melayan saya dan anak sedara saya yer?

p/s laksanakanlah amanah yang diberi dengan bertanggungjawab!

saya cikgu pendidikan moral. kamu mahu saya bercerita tentang nilai?

TUNGGU

 

AKU TUNGGU KAMU…

AKU TUNGGU KAMU SETIAP MALAMKU

MENANTI KAMU BERDIRI DI SISI RANJANGKU

MERENUNG AKU SEPERTI SELALU…

DAN..

PAGI DINGIN YANG MENGEJUT JAGAKU

SERING BUAT AKU TANGIS SENDIRI

MENANGISI KEBODOHAN DIRI

MENGHARAP KAMU YANG TIADA PASTI

INGINKAN AKU BIARPUN NYATA AKU INGIN KAMU!

MALAM INI..

AKU MASIH MENANTI KAMU

DAN

MALAM ESOK JUGA…

SELAMA MANA LAGI KAMU MAHU?

AKU MAHU TUNGGU KAMU

TAPI AKU TIDAK PASTI

APAKAH KAMU YANG AKU TUNGGU

MAHU AKU MENUNGGU?

AKU..

MUNGKIN SI BODOH YANG CELA

AKU..

MUNGKIN SIBODOH YANG KAU BUANG

AKU..

MUNGKIN SIBODOH YANG KAU BODOHKAN

TAPI AKU…

TETAP INGAT JANJI KAMU!

*aku adalah sibintangmu*~~ sekurang-kurangnya, itulah katamu!

 

p/s- mudahnya kamu melupakan aku..

NINA'S COLLECTIONS GIVEAWAY

 

gomokpendek masuk kontes lagikk?? miahahaha.. nih apa kes asyik masuk kontess nih?? hahaha.. xtau lah kenapa dua tiga hari nih hati riang bona plak nak masuk kontes! miahahahaha!

kontes kali ni berkenaan?? haa…

Sempena perasmian pembukaan Nina's Collections!

Nina's Collections Giveaway

tuan rumah belognya adalah cik nina!

sila lah join reramai! di bawah adalah syarat2 penyertaan yg di convert jadik gomokpendek punyer check list!

SYARAT PENYERTAAN

1. follow blog nina's collections dan loveninasyakina

ok, follow sudah tadik! dan.. already follow belog loveninasyakina itu!


2. copy Banner di atas, paste Banner dan Link entry ini di side bar dan entry di blog anda

yer, baik! desyummm! sayer copy sekarang!!! dan letak juga disidebar berserta dilinkkan sekali!


3. buat satu entry tentang NINA'S COLLECTIONS GIVEAWAY ini di blog anda
buat entry pasal GA sahaja yekk... tak perlu susah2..

haa.. nih tengah buat r nih!


4. tinggalkan comment, nama, email dan link entry anda pada comment giveaway ini

lepas jer siap nih,  gomokpendek terus g buat! kenalah siapkan dulu.. kan?

 

5. Tag kepada 3 orang rakan Bloggers yang lain (perlu dinyatakan dalam entry)

yerla.. yerla.. nak tag lah nih… jap.. pk…

ciktom jom ler kita join! nampak best nih!

sis ellen pon, jom lah kita try nihhh..

hanTwo, ko rajen x? jomlah join.. sila jangan malas!

 

TARIKH TUTUP
1 DISEMBER 2010

25 October, 2010

baby comel~

 

hari nih dah masuk seminggu kami jaga anak buah terchintaa~ nur irdina farisah binti muhammad khairi bin abdullah…..! hahaha… sila ketawa bersama. terer x? hafal tu.. sayang anak buah punyer pasal.. serba serbi tau..

umur farisah dah 6 bulan 26hb nanti.. oh.. besok! dan.. budak kecik itu perlu disuntik.. suntikan untuk bulan ke enam! eehh… kejap2.. alang2 dah bgtau nama bapa dia.. nama ibu dia?? huhuhu ibu a.k.a kakak gomokpendek adalah nor idayu binti mahadi bin dewa bin… err. x tau! huhuhu…

ok, farisah nih yang bagusnyer x banyak ragam.. just masa awal2 haritu dia fever n cold.. so, mmg sgt letih jaga budak kecik yg gini.. tapi lepas baik jer.. wahh.. meriah rumah.. bila tensen jer, gomokpendek nengok dia. memain ngan dia… suka sangat…

ok, besok awal pagi nak bawak si kecil itu ke klinik ibu dan anak.. nak dapatkan suntikan. maksudnya, besok kena bangun awal2 pagi pastu balik jer nak kena buat kueh lidah buaya.. kalo x buat nanti peminat2 kueh lidah buaya gomokpendek rindu plak.. hahaha..

family 

ibu, farisah, gomokpendek, abg ipar

bila susah, pandang aku??!

 

  • waktu aku susah. semua orang hilang. lansung x pandang ak. ak rasa cam hina jer. dan juga waktu itu ak nih ibarat orang yang suka menyusahkan orang lain. ak diam. ak bangkit. AKU BANTU DIRI AKU SENDIRI.
  • celaka! bila kau susah, kau bijak! menyalak tepi telinga ak! menyalak waktu ak senyum! bijak… kau fikir ak nak simpati? hati ak dah mula KEBAL! ya, jujur! hati ak kebal dari muka luluh suci sayu engkau engkau itu! kerana apa? kerana engkau engkau sendiri yang membantu aku membina kekebalan itu! terima kasih aku ucapkan!
  • perlukah ak huraikan satu persatu?? ohh, xperlu! sebab susah kau ini sama sahaja seperti susah ak dahulu! kau sendiri fikirlah waktu itu ak buat apa? aku minta tolong orang yang tak pernah ak kenal.. orang yang baru sahaja muncul dalam hidup ak setelah 20 tahun ak hidup(ketika itu). kau kau kau semua manaaa??? mana???? DENGKI! BUSUK HATI! KEDEKUT! PENTINGKAN DIRI SENDIRI!
  • nah! aku pulangkan semua ini pada kau! sebab apa?? ak tetap akan jawab persoalan kau itu! ak nak kau juga jadi matang.. supaya kau tau langit tu tingggi ke rendah.. sbb selama nih kau selalu duk kat atas.. kau tak rasa pon langit tu tinggi kann?? kan??
  • aku tidak lah senang sekarang. tapi ak sudah mampu untuk berdiri sendiri dalam setiap apa yang aku lakukan. dan.. sekurang-kurangnya aku x kan meminta-minta untuk mintak tolong dari kau pon.. dan.. ak bersyukur sangat2 untuk itu…

p/s- aku emo sebab mereka2 cuba meminta tolong dengan cara halus (masih nak jaga standard)

24 October, 2010

siapa nak pergi tengok F1?

 

  • siapa nak pergi tengok f1? boleh pergi tengok free jer, tapi saya hanya mau seorang sahaja! boleh? dan.. saya hanya tanya ini kepada pelajar perempuan. ok, pelajar perempuan, siapa yang nak pergi tengok F1?

  • haaa… ayat di atas adalah ayat guru fizik a.k.a GPK HEM gomokpendek masa tingkatan 4! beliau sebok tanya siapa yang minat tengok F1 n xcited sagt nak pergi.. bukan apa.. pergi tu mmg kena sorg dan mewakili sekolah dari seluruh negeri melaka. tapi x ramai pon. dalam belasan org jer yg pegi! dan gomokpendek terpilih utk pergi! huahahaha.. xcited bagai nak rak! TAPI sebelum terpilih tu, kena interview dulu ngan cikgu nih! ikuti sesi interview d bawah!

cikgu  :  siapa nama awak

GP       : gomokpendek(baca:nama sebenar yg dirahsiakan)cikgu..!

cikgu  : awak mmg minat tengok F1 ke?

GP       : alah cikgu… kalo minat, sumer sayer minat! hehehe.. suka lah 

               juga… hehehe

cikgu  : awak nih aktif ke kat sekolah?

GP       : eeh, apa x aktifnyer cikgu.. sayer main hoki, bola baling,

               petanque… sayer prostar, menang kontes pantun, sajak lagi.. ha..

              tiap2 kali ada function x kanlah cikgu x nampak muka saye jer yg

              mencapap kat segmen perembahan.. nyanyi koir, solo,

              bergurindam, choral speaking…. siap jadi salah seorang perintis    

             NILAM lagi..

cikgu : ooh.. yerker? cuba nyanyi sket sayer nak dengar!

GP      : cikgu serius ker? lagu apa cikgu nak? saya x kisah…

cikgu : err.. xperlah.. ok lah kamu boleh keluar sekarang

setelah beberapa kemudian…

cikgu : ok, berikan no telefon ibubapa kamu untuk saya minta

              pengesahan. saya perlu hantar jawapan segera nih.

GP      : ni no nyer.. _ _ _ _ _ _ _ _ _ (di rahsiakan)

“cikgu telefon mak.. bla..bla..bla..”

cikgu : ok.. kamu bleh pergi nengok F1.. BLA..BLA.. BLA…(pesanan ntah

              apa2 ak x ingat

  • pendek kata, itulah kisahsebelom gomokpendek dapat nonton F1 free… duk kat depan grandstand utk sokong petronas.. tapi gomokpendek sorak lebih2 untuk ferrari.. err.. sorry…

p/s      gamba masa pergi tu ada… tapi gomokpendek malas nak scan… letih r!

n cekgu tu panggil gomokpendek F1 je pastu!

CONTEST MORTAR BOARD : The Beauty In Ugly

 

 

banner 

  1. seronok plak masok kontes, even lom tau leh menang ke x? huhu.. xper la.. gomokpendek nak cuba saja.. mana tau, tetiba juri terpikat! hihihihi~
  2. dan.. di bawah inilah gambar yang dipertaruhkan…!

kontes mortar board

  • kenapa gambar ini? sbb inilah the beauty in ugly of us! inilah kami sepanjang 4 tahun bersama! hahahaha.. asyik bercakaran.. dan biasanya si kecik depan kami nih yg suka buat masalah n kami berdua marah dia!
  • mak gomokpendek menjadi penaja kepada ketiga2 bear yg dipegang.. gambar ini membuktikan senario biasa yg berlaku antara kami bertiga! heh!
  • bukan lah gambar konvo gomokpendek yg terbaik. but dis is my candid convo pic yg boleh gomokpendek tafsirkan dengan pelbagai perkara!

TAG?

cik aniza

hana ahmad

err.. ni saja yg saya mampu tag!

p/s- semoga gomokpendek menang! =)

23 October, 2010

BERTIMBANG RASALAH!!!!

 

  1. salam.. dan hye!
  2. bertimbangrasa. bertimbangrasa kah anda?  bagaimana kita nak ukur tahap bertimbangrasa? haish.. entahlah.. kadang-kadang, manusia nih bila dia berada di atas atau dia mmg x pernah berada di bawah, mungkin tahap bertimbangrasanya sangat kurang. gomokpendek minta maaf. tapi itu pengalaman gomokpendek.
  3. tetiba je emo… huhuhu.. xder apa, sebenarnya semalam masa drive gomokpendek geram sangat2. ada pemandu yang x tau erti bertimbangrasa dan prihatin pada pengguna jalan raya..  bukan moto, bukan kereta, bukan lori, bukan van, bukan basikal… tapi penjalan kaki!
  4. masa tengah jalan satu road nih, gomokpendek masa tu turn yang dalam ke empat or ketiga daripada kereta2 yang ada kat depan tu. masa tu gomokpendek dah nampak dah ada penjalan kaki dalam 4 5 orang. orang umor pertengahan dan kanak2.. mereka macam nak lintas tapi takut2 dan x diberi peluang. bayangkan, ketika itu memang panas!
  5. dekat situ mmg ada tempat penjalan kaki tapi berhampiran dengan jalan susur keluar ke kiri yang tertulis beri laluan yang bermaksud kereta mmg akan terus jalan untuk ke kiri. tapi, gomokpendek mmg sengaja slow kan kete. hasrat hati nak biarkan penjalan kaki tu melintas…
  6. haih~ niat baik gomokpendek tu akhirnya disambut dengan terjahan bunyi hon kereta di belakang. tengok2 seorang perempuan yang bawak.. kalo x silap UNSER~ huh! punyerlah tinggi kereta, x kan x nampak org kat depan kereta gomokpendek?  time tu rasa cam nak benti tepi bukak tingkap n maki dia habis2an.. err.. nasib bek dapat kawal perasaan. tapi mmg geram sgt!
  7. kadang2 manusia ini memang pelik

p/s  kau x kan selamanya di atas!

hilang!!! tolong carikan anak saya…

 

semalam gomokpendek hilang bawa diri ke tanjung malim. pergi hantar jubah, amik transkrip dan ijazah. itu adalah motif utama. gerak dari rumah dalam kul 12 stgh.. sebab atok azie (bace; pakwe azie) ada masalah sikit.

sebelum gerak, gomokpendek singgah kedai makcik air tebu yang disayangi di depan taman. beli keropok lekor dan cendawan goreng. SEDAP! hehehe.. masa kat situ, ada nampak sorang mamat nih. x tau lah saper dia.. tapi dia pandang gomokpendek cam kenal. do we frens? kata gomokpendek di dalam hati! heh.. pas bermesra ngan makcik air tebu, gomokpendek trus gerak.

sampai jer kat bulatan menuju tol, gomokpendek tetiba terpk nak lalu jalan lama jer.. sebab kalo lalu jalan lama akan amik masa dalam sejam berbanding nek highway yg hanya makan masa around 30 minit.  dah sampai semban trus park kat tempat bese. pergh.. dapat plak aras 8!. dah parking baek punyer, trus trun carik tiket akak azie..

hehehe.. punyer la ramai org beratur.. rasa cam zaman student dulu jer.. hehehe.. yg beratur plak pon nampak sangat freshie2.. hehe.. lenguh lah jugak menanti giliran sambil rancak bermesegan ngan azie.

azie n atoknyer amik kat petronas~ panas.. dapat masuk kete.. alangkah leganya! hahaha.. perjalanan bermula dengan lancar dan bahagia. tapi tiba2 hujan di lebuh ELITE. ok. x per. hujan jer. kami lapo. jadi reramai (3 org jer) makan kat dengkil dulu. gomokpendek makan cam pengantin! sempat lak sambar buku photography.. huh..

perjalanan d teruskan dengan lancar sehinggalah tiba kat area selepas sg buluh…  sampai area rawang selatan… haishh.. jemmm…..! ada treller sudah langgar itu  signboard! apa citer x tau.. padahal laluan gomokpendek xder per pon.. laluan ke selatan yang jem patutnya. nih, d sbbkan org mesia yang perihatan ala2 caring nih lah membuatkan laluan  jadi slow! huarghhh! dan ketika itu jam sudah kol 4 suku! suspen gile! (rupenyer jam tu mmg cepat sket)dan akhirnya kami sempat juga hantar barang dan ambil barang sebelom kol 5! yezzzaaa~!!

IMG_7044

IMG_7040 kemalangan dan jem kat area rawang!

 

pastu jumpa baby kat depan library.. transfer picture konvo. then, kami gerak ke proton city.. huhuhu.. mau mik gamba k? hahaha.. mmg best! part plg x best bila ada satu pakcik yg jogging sound gomokpendek.. ‘adik kalo kuruskan lagi sket badan mesti cantik’.. cett.. betul2 dia campak kat depan muka gomokpendek..hahaha.. mmg tragis!

IMG_7157azie n atoknyer.. 

IMG_7224 ini namanya amik gamba kene sound! miahaha!

d sbb kan lepak2 kat situ lelama, kami pon lewat gerak utk balik.. lalu kat kolej kediaman, sempat plak singgah umah sam n beli air milo best! haha.. pastu atok azie balik jalan lama jer nak menuju ke KL  tapi x jadi.. hahaha.. sebab kereta banyak gile.. so, kami naik dari tol rawang! dan perjalanan lancar hanya sampai dia nilai. lepas tu dah x lancar lagik sbb ada xcident kat KM274 plak menuju ke selatan… hah.. banyak nyer xcident harinih! sumber dari akak pulak, ada xcident menuju ke KL juga dari melaka ke seremban.. haishh… seram!

akhirnya sampai kat tempat parking dalam kol 10 lebih… sib bek sempat! pastu g lepak makan jap kat area jalan nak g jelebu.. sedap!!!!!!!!! huhu kecuali sotong goreng tepong dia! hahaha.. balik uamh nek highway dari senawang.. sekejap jer sampai. agak laju lah jugak.. pastu betol2 kat km 223 bleh plak main potong2 ngan kete2 kat situ.. hahaha.. sengal ke apa? sampai umah dalam kol 12.. letih giler… rasa nak pengsan jer.. perjalanan satu hari yg membuatkan gomokpendek hilang dari atas katil untuk blogriki! huh!

p/s entry kali nih dah ngalahkan cerpen!

roda kereta empat2 naik ke atas!

             bosanlah.. jom kita keluar ma.. kita pergi umah pak itam ker.. eh, ntah2 pak itam xder kat rumah. berjalan jer. mak membebel2 sambil berbaring kat tepi tilam. gomokpendek hanya menjeling sekilas. dalam hati pelik jugak tengok mak nih hari nih. dah lah dah tengah malam nih. jom lah makk.. gomokpendek mengajak. mak diam. gomokpendek leka bersam laptopnya blogwalking lah. apa lagi?.

             insulin yang dikeluarkan dari peti ais tadi digosok2 laju di atas tapak tangan. terasa sudah suam, cepat2 jarum dan alcohol swab dirembat dari dalam kabinet. nah mak. gomokpendek meletakkan alcohol swab ke tapak tangan mak. seperti biasa, mak menyapu alcohol ke tempat yang nak di injectkan. huhuhu. selesai inject, gomokpendek bergegas mengajak emak ke stesen minyak. esok nak pergi tanjong malim! nak hantar jubah konvo, nak amik transkrip dan ijazah..

tadi g PD best ke? gomokpendek pandang mak yang leka menyimpan baki duit yang digunakan untuk beli air tin di seven E tadi. panas.. haii.. kawan ana plak bawak kereta.. pening kepala. dia bukan bawak macam kau nih.  x tukar2 gear. jalan tu macam jalan kat tempat dia. dia bawak la macam dia salu bawak. gear lima x tukar2 kat selekoh. amik bantal tutup mata tido. apa nak jadi2 lah.. mak suruh uncle bawak dia x nak. haii.. tu semua lah yg bleh buat empat2 roda kereta naik atas! mak sudah membebel panjang. dalam hati, gomokpendek sudah risau.. hahaha.. kalau kantoi ak jugak bawak camtu cemana? mau panas telinga nak tadah! cair beb! hahaha...  ak hanya mampu berkira2 di dalam hati dan senyum sinis.

p/s ini cerita dua hari lepas!

21 October, 2010

JOM SHOPPING KAT RIZI BIZ SHOP

 

image[18]

ok, hari nih gomokpendek pergi shopping kat RIZI BIZ SHOP  secara on9! dapat rm1000 beb!!!! hihihihihi~~ best kan?? haha.. tapi itu hanyalah khayalan…! sebab ini adalah contest! anda diberikan rm1000 dan perlu pula belanjakan dengan habis di RIZI BIZ SHOP!  uuu… best! dan inilah hasilnya!!

 

  • Anda diberi RM1000 , sila habiskan duit itu dengan membeli belah produk produk yang terjual di RIZI-BIZ SHOP.

miahahaha… rm1000?

gomokpendek akan beli 2 benda jer!

gomokpendek nak beli foot detox, buang toxin melalui kaki. hahaha..

setelah di kira2, nak beli sebanyak 1600 keping.

 

Detox Foot Patch (keping) Harga

1000

rm550.00

500

rm300.00

100

rm70.00

Total 920(xder wang pos sebab lebih dari 500 keping)

dan………

3 helai koleksi tudung ikin

 

Koleksi Tudung Ikin Harga

CODE: E019

rm25
CODE: E014 rm25
CODE: E012 rm25
wang pos rm5
total= rm80

 

kesimpulannya:

 

Produk Harga
detox foot rm920
tuding ikin rm80
total rm1000

kenapa nak beli?

  1. huhuhu~ sebab gomokpendek nak buang toksin di samping dapat kuruskan badan. so, stok nih diharapkan dapat digunakan dengan sebaiknya.
  2. boleh juga gomokpendek jual kat sesapa bila ia benar2 menunjukkan kesan pada gomokpendek! (sempat nak meniaga lagi tu) gomokpendek penah pakai. mmg hasilnya ada tapi x terlalu nampak sebab pakai seminggu jer.
  3. hahaha.. foot detox nih mmg sesuai untuk orang gemuk yang pemalas macam gomokpendek! gomokpendek memang x suka makan2 jamu ker, air2 ker.. x minat!  pastu nak sapu2 losen pon x minat. dengan detox nih, tampal jer, besok pagi bukak! pergh! kaki rengan! tido dah ok! tengok2 berat pon turun! yeay!
  4. alasan untuk tudung? huhuhu.. gomokpendek mmg sentiasa beli tudung! memang keperluan sebab nak pakai g sekolah… huhuhu

 

  • Jika RIZI-BIZ SHOP ingin menjadikan sesuatu produk sendiri , apakah produk tersebut dan berikan alasan.

 jual produk berasaskan makanan ngan kuruskan badan. org akan makan, pastu org akan gemuk. bila dah gemuk, org nak kurus!!! miahahaha!

 

  • Pada pendapat anda , bagaimanakah cara terbaik untuk mempromosikan  serta menaikkan ranking sesuatu website ?

hahaha.. selalu2 lah buat kontest camnih!

 

  • Apakah jenis produk yang tidak dijual diblog RIZI-BIZ SHOP jual dan sepatutnya dijual . Berikan sebab ..

jual jer barangan hardware! sekarang kan org serba serbi malas g kedai sesak2 n tak sempat kuar.. kalo bleh, hatta barangan jenisan hardware pon nak carik kat alam maya! huhuhu~

gomokpendek a.k.a YB~~

  • hari nih gomokpendek saja2 nak kongsi pic masa hari konvo gomokpendek. hahaha.. ini bukan pic yang gomokpendek amek sendiri! tapi nih gamba candid yang di snap oleh salah seorang ahli keluarga kawan gomokpendek! haha.. kelakar sangat rasanya.. hehehe.. gomokpendek memang x bleh benti senyum nengok... ok lah... tarraaaaa......



  • agak2 korang kan.. mana gomokpendek?? hahaha..  gambar ini di ambil masa perarakan dari auditorium ke dewan SITC..

19 October, 2010

"aku bukan BUNGA untuk kau CIUM. dan aku juga bukan SAMPAH untuk kau BUANG"

  • aku bunga waktu kau suka...
  • aku kau cium waktu mekarku..
  • bila layu di atas tangkai jemarimu
  • aku tak ubah bagai sampah pada mata itu
  • tempatku bukan lagi di jemari
  • hujung kaki jua jauh dariku~
mode: ak bukan sampah kamu!

18 October, 2010

gRaduaSi!

  •  14 oktober lalu adalah hari graduasi gomokpendek! hahaha... memang seronok sangat2... hari ini juga gomokpendek berjaya membawa nama abah gomokpendek untuk menerima ijazah.. heh.. kalaulah abah ada~ dalam hati gomokpendek menjerit.. "abah, qema dah dapat ijazah nak jadik cekgu!!!" dan..sebelom hari konvo nih, gomokpendek memang rasa xder mood jer nak g majlis nih.. heh.. sekali... bila dah sampai waktunyer... haaa.. tengoklah apa jadik??
  • anyway, gomokpendek berasa sangat2 bertuah kerana mempunyai keluarga yang sangat menyayangi gomokpendek ini dan sangat teruja dan terharu apabila dihujani hadiah bunga, dan bear oleh kakak, adik dan mak.... x ada yang lebih menggembirakan hati gomokpendek daripada sokongan keluarga ini! heh!



dikelilingi oleh hadiah2 dan bunger.. sila jeles sekarang!!! hahahaha... terasa hidup ini bahagia sangat2... 

sayer bangga menjadi anak kandung suluh budiman! ecewah!



selain dikelilingi oleh hadiah dan bunger.. turut bersama org2 tersayang!




kami adalah trio yg kecoh!  



bila lagi nak baring atas padang UPSI?? hahaha.. inilah masanya!  


 belum apa2 lagik dah sebok nak bergambar!

 studio picture.. belom pegi amik lagik.. hehehe.. ini sample dia.. adik snap masa org tengah sebok bayar kat kaunter!


 ok, yg ini bukan studio.. ini rumah saya.. hahaha.. belakang tu adalah almari buku saya! cett..


 errr.. saper lak nih? hahaha... abang angkat saya..

 perjalanan saya menuju kejayaan! heh..

hadiah kejayaan ini adalah untuk emak dan arwah abah!
 
p/s- tanpa *kamu2 yang banyak memberi sokongan, siapalah saya?

*emak, budak busuk, adik beradik, sanak saudara, rakan, guru dan lecturer, dan semua yg banyak membantu

17 October, 2010

award dari lily!


1.Write 5 intresting facts about the person who gave u this award

 
blaja kat IPG Ipoh
giler nak berjalan
kadang2 ak baca blog dia ngalahkan org selatan pon ada! heh..


    2. Write down 10 intresting facts about yourself and your hobby....
     

    xder perkara yang menarik sangat tentang ak.. heheheh
    err..

    seorang yg cepat marah dan cepat plak sejuk hati
    muka bengis bila x senyum
    nampak garang tapi hati sensitip!
    tolong mak meniaga 
    berjalan2 di mall adalah perkara wajib setiap minggu!
    suka baca buku
    suka amek gambo
    xsuka bergambar
    suka tido.
    kuat menjerit


    3. Pick your most 10 deserving recipients and describe them

    cik tom

    cik awa
    koroe
    prince kais
    echah mashuri
    kak Qies
    kyle
    matahaw
    norgadis
     

    malas nak describe... bleh? hahaha...

    4. Link the blog of the person who gives this award to you.

    15 October, 2010

    bajet 2011~

    ok, masa bab pendidikan nampak cam air muka menteri pendidikan cam tersenyum, adakah hanya aku yang perasan terlebih?? hahahaha.. ni sume kes nak posting cepat! hahaha...harap2 lah jgn anta sayer ke tempat yang jejauh yer? tapi kalu dah kena tu, sayer tetap pergi yer! heh...

    "Sistem pendidikan negara akan dirombak dengan memberi penekanan kepada daya pemikiran, sahsiah diri, kreativiti, inovasi dan daya saing. RM6.4 billion akan disediakan bagi membina dan menaik taraf sekolah, asrama, kemudahan dan peralatan serta memartabatkan profesion guru"
    dan... mak asyik bising.. naper x sebut pasal pencen?? tapi sayer dah cakap dah ada.. mak yg x dengar... bahagian tuk pesara tetap ada! even sket kan?? but yet, still ada kan.. so, syukur! heh.. dan banyak yg diberi rasanya...
     ringkasan bajet?? malas mau taip! hahahaha...

    award~~ dari cik amiey!

     
     
     
    1. Thank the person who gave you the award and the link of the person : 
    hahahaha... tenQ!!!!! cik amiey  beri sayer ini award!

    2. Spread the award to 15 blogger who you like & you think their blogs are awesome :
    mau tag saperr??? hahahaha
    pk jap..
    errr...
    ok3...
    dah.. penat dah!!!


    3. Tell 7 things about yourself :
    apa?? apa?? apa??
     
    1. kelam kabut
    2. malas kemas bilik
    3. suka makan
    4. sudah tentu gomokpendek
    5. suka membaca!
    6. suka jenjalan + shoppiNG n snap pic
    7. suka menjerit

    p/s ak menjawab ini dalam kemalu2an!

    11 October, 2010

    apa erti juga 101010 aku?

    salam, and hye all....

    banyak juga entry pasal 101010 di 101010.... banyak juga perkara yang berlaku yang konfem akan menjadi ingatan.. sedih dan pahit! lengkap! 

    ada orang nak rai hari gembira pada hari tersebut.. dan x kurang kepada mereka yang tidak menduga kesedihan bakal menjelma... ya.. ramai yang meraikan hari bahagia pada hari ini. tapi ada yang kelukaan juga hari ini. termasuk tragedi kemalangan tragis 101010... menurut rakanku, terdapat seorang rakan kami yang bakal konvo hari jumaat nanti turut terlibat dalam kemalangan tersebut dan meninggal dunia... hilanglah seorang bakal guru yang bercita2 mendidik anak bangsa.. al-fatihah buat arwah..

    apa ertinya pula pada aku? aku menulis entry 101010 ini pada 111010... ya, pada hari 101010 aku tiba-tiba tak sehat! akan ku kenang 101010 ini... heh.. pinggang tiba-tiba sakit teruk. tak boleh menunduk lansung. badan hanya mampu tegak. memang agak terseksa. semoga ALLAH s.w.t mengampunkan dosa2 kecilku. amin. 

    10 October, 2010

    cita-cita

     

    salam and hye all…

    1. setiap orang pasti ada cita-citakan? paling femes bila cikgu tanya kita apa cita-cita kita kan? paling best juga bila ada cikgu baru masuk kelas kita. semua akan bangun sorang demi sorang. kenalkan diri dan beritahu nama dan alamat. tidak lupa, apakah cita-cita diri sendiri. masa tu masing2 dah xcited fikir apa cita-cita best2 nak sebut.. huh..
    2. paling x best bila kawan-kawan yang turn awal2 dah cilok idea cita-cita kita. memang potong stim nak temeng kat cikgu baru. perasan konon2 diri sendiri lebih hebat! dengan harapan cikgu akan puji.. ‘wah…. bagus cita-cita awak!’
    3. tapi……. adakah cita-cita itu anda kecapi?? tanpa usaha, jangan mimpi pon kamu akan dapat cita2 best cam tu! hahaha.. kan best kalo cakap jer, cikgu, cita2 saya mau jadi opis boy/penyambut tetamu yang rajin! saya mau jadi suri rumah yang mithali! cita2 saya mau jadik operator pengeluaran yang dedikasi!, sayer mau jadik blogger terkenal! hahahaha..
    4. oppss.. kawan2 ini bukan entry menghina pekerjaan2 di atas yer? biar apapun kerjaya kita, asalkan kita melakukannya dengan ikhlas, itulah pekerjaaan yang paling murni dan bermaruah.. ia punya standard yang tersendiri.. orang lain tidak boleh menilai pekerjaan kita sesuka hati mereka! tahukah kamu, operator pengeluaran adalah salah satu jentera penggerak ekonomi negara paling kuat pengaruhnya? apa yang ada pada syarikat gergasi jika penyambut tetamunya adalah seorang yg punya fikiran senget dan x reti entertain org yg datang? nampak?? hahaha..
    5. sambung tadik balik, apa yang salu kita cakap bila ditanya soal cita2? mestilah cakap nak jadik doktor, polis, bomba, guru, peguam, askar, pilot, paling best nak jadik angkasawan!! (jawapan stok glamer nih)  hahaha… ok, angkasawan tu kalo Dr SMS memang lah.. dia sorang jerlah yg cita2 berjaya ok?? (setakat nih kat malaysia) hahaha.. sila malu utk saper2 yg berangan itu!(termasuk gomokpendek yang x sedar diri!)
    6. inilah realiti.. mimpi kita pasti x seindah realiti kan? bagi mereka yang berusaha, ya.. mimpi mereka benar2 seindah realiti. dulu gomokpendek sendiri ada macam2 cita2.. atlast bakal jadik guru sahaja… :) tapi maseh ttp berbangga pada diri sendiri! siapalah kamu yg berjaya itu tanpa guru kan? ;))
    7. selamat maju jaya kepada semua… majulah kamu bersama cita2 diri dan negara!

    09 October, 2010

    membaca adalah satu kepakaran?

     

    salam and hye u all… hehe..

    • dear readers, kamu suka membaca x? pasti rata-rata blogger adalah mereka-mereka yang suka membaca sebenarnya! hehehe… toll x? ker gomokpendek salah?
    • korang pernah x belajar saat2 akhir? dan bila xam, anda bleh jer jawab soalan dengan mudah dan tersenyum lebar? heh.. itulah kuasa minat membaca!(sebenarnya kata2 itu khas utk diri saya.. kamu pernah rasa?)
    • sejak kecil, sayer suke sangat-sangat membaca. sampai besar mcm mak org kini… tetap suka membaca! kalau di jalanan, pasti!!!!! setiap signboard gomokpendek akan baca…! kadang2 baca dalam hati! tapi selalu memang terlepas jugalah! hahaha.. bila terlepas tu, orang sebelah akan pandang kehairanan.. per kes plak budak sebelah ak nih? kata mereka dalam hati.. hahaha…x kiralah naik bas ke naik kereta ke naik apa2 jerlah.. even gomokpendek yang drive!
    • apa kena mengena citer panjang-panjang nih? huh! ok.. sebenarnya pointnyer nak cakap, bila kita dah biasa membaca, secara x lansung kita telah menguasai cara membaca gaya diri kita sendiri. bila kita membaca dengan laju sekali pon, kita pasti akan cepat tangkap dan faham.
    • samalah juga situasi jika kamu sedang drive n kamu baca signboard, seperti di bawah!

    IMG_0081

     

    • haaaa… sedang memandu tu bila pandang anda akan terus tau kan apa yg kamu sedang baca? begitu juga jika kita baca buku! x kira lah buku apa.. yang penting, bila kita baca buku kita kena faham.. barulah kita boleh ingat apa yang kita baca… kan?
    • sebenarnya, apa yang buat gomok fikirkan benda nih sumer,   sbb, gomokpendek pernah dapat markah tinggi untk paper etika(paper nih paper pendidikan) dan pilihan jawapannya adalah objektif. tetapi soalannya mencecah ratusan soalan!
    • dan, yang membanggakan, gomokpendek dapat markah paling tinggi… salah dalam satu dua soalan sahaja..! dan.. lecture sendiri cakap inilah kali pertama anak melayu yang dapat higher marks utk paper tu…. lalala~ ala2 lect tu a percaya ada anak melayu yg suka menghafal.. selalunya katanya hanya pelajar cina jer yg dpat marakah tinggi.. haishh…
    • semuanya bukan apa, sbb gomokpendek memang xtremely minat sangat membaca dan soalan yang ditanya seratus peratus jawapannya ada dalam buku yang perlu di study! haaaa… so? mmg patut kalo dapat 100% betul!
    • begitu juga jika kita ingin melukis! kalo kita x fhm, x hayati apa yg kita lukis.. maknanya lukisan kita adalah abstrak sampah!!! padan muka! waktu STPM, gomokpendek dapat A untuk paper BM… INI STPM ok?  tau apa rahsia? huh… sila khatam TATABAHASA DEWAN dan rajen2 baca surat khabar, dengar berita dan tahu perkembangan isu semasa negar dan luar negara! nescaya, sekali jalan, PENGAJIAN AM dan BM anda semasa STPM pasti A! haa…
    • dapat? fhm? inilah rahsia kejayaan gomokpendek! baca! baca! baca!!!!
    • jadi setiap apa yang kita buat, membaca adalah kunci kepada kejayaan kita! ya, pasti!
    • ;)))

    08 October, 2010

    hilang selepas jumpa follower ke 100!

     

    • assalamualaikum n hye all! huhuhu.. macam xcited pula nak menaip. dah beberapa hari tidak meg‘update’kan belog gomokpendek ini. huh~~ hal ini berlaku kerana gomokpendek busy sangat-sangat and malas mau pergi bayar bill berukband! wuahahaha… adesss!
    • di kesempatan ini, gomokpendek memang betul-betul mahu minta maaf sebab tidak balas kunjungan rakan-rakan yang lain.. heh..  pasti akan dibalas selepas seketika nanti! pasti! kepada yang mengfollow, plzzzzz.. leave ur jejak ok? shout sahaja pada gomokpendek. jangan  malu-malu… heh..
    • dan… gomokpendek mahu mintak maaf sama kyle yang pasti sedang tertunggu-tunggu kehadiran hadiah follower dari gomokpendek. kyle sebenarnya telah menjadi follower gomokpendek yang ke 100! waahh… spesel! hehehehe.. dan hadiah sebenarnya sudah jumpa tadi! maybe isnin baru nak pos… hehehe.. sorry eh kyle, lambat sket! dua tiga hari nih gomokpendek bz bangat nih.. ada masalah dalaman! hahaha..
    • yang pasti, gomokpendek pasti xkan beri kamu gelang or subang ok? even if  ur girl, im not kinda person yg beri hadiah begitu! ngeh..ngeh…ngeh… ;))
    • anyway, selamat berjaya, maju jaya dan bahagia kepada anda semua!

    04 October, 2010

    hadiah~




            gambar telah diambil dari  sini~

    • jika dilihat dari gambar d atas, yaa.. saya mau bg kamu... kamu.. kamuu.. kamuuuu... hadiah! hahahaha... sebagai follower sayer yg ke 100, mereka yang berjiwa penyayang kerana menyayangi gomokpendek akan dapat hadiah okeyyy?? mari kita tengok sape yg kena!

    02 October, 2010

    bakat tersembunyi~

    • ak seorang yang punya tahap silau yang agak tinggi. aku juga sangat takut mau drive waktu malam. 
    • dulu-dulu masa mula-mula dapat lesen kete, aku mesti balik umah awal! semata0-mata tak mau drive waktu malam! tapiiii?? kini apa yg berlaku? rupanya ak baru sedar kehebatan ak sewaktu memandu malam
    1. makan fun fries mcD sambil drive dari ayer keroh pada waktu malam
    2. makan asam letak atas perut(bak kata along) sambil dari pekan, pahang menuju ke alo gajah.
    3. makan cekelat cadbury zip dari mydin 24hour melaka menuju ke bukit baru.
    4. makan mc flurry oreo sambel disuapkan oleh kiko
    5. lagi sudah lupa!
    6. er... arie(budak nih budak busuk) cakap sbg perempuan, ak hebat sbb bleh bawak kete 100km/jam di jalan yg berselekoh. yerker?
    • kebanyakan kehebatan di atas adalah berkaitan makan2.. kutuk la kalo suka!

    01 October, 2010

    Melaka Bandaraya Bersejarah!

     

    • entri gomokpendek nih asyik cerita jalan melaka. yer x? hahaha..apa nak kata, dah memang orang melaka, jadi rasa cam bertangungjawab jer nak promote melaka kat seluruh dunia. ada hati.. padahal blog pon bahasa melayu jer.. seluruh dunia bleh paham ker? hahaha.. x kesah! ikut suka saja.. kalo nak faham, pandai-pandai lah translate yer. cintai bahasa melayu.. err.. walaupon ada rojak-rojak sikit tulis.. tapi gomokpendek sayang bahasa melayu yer… hehehehe…
    • dan kali ini mahu memaparkan kepada kamu semua gambar-gambar yang diambil sekitar bandar melaka. mau tengok? mau? kalau mau sila terus tekan ke bawah.. kalo tidak.. pandai2 lah yer.. heh..
    • seperti biasa modelnyer semestinya adik gomokpendek! huahaha.. gomokpendek suke snap jer! huhuhu…
    • dan kini….. dipersembahkan!!!! (selepas bnyak membebel..!)

    IMG_3774 IMG_3783  IMG_3793IMG_3787 IMG_3808 IMG_3828 IMG_3837 IMG_3862 IMG_3890 IMG_3980 IMG_3988 IMG_4007 IMG_4045 IMG_4061 IMG_4066 IMG_4073

    p/s: amacam melaka? ada bran? melawat melaka bandaraya bersejarah bererti melawat malaysia!

    BERJAYA~

     

    • Semalam baru sahaja buat semakan keputusan temuduga pengambilan guru sandaran terlatih (GST) bagi guru-guru keluaran IPTA~ heh~ dan.. telah berjaya! yeeeehaaaa! hati berbunga2 riang!

    bunga hati gomokpendek kembang2 segar cam bunger tu!!! hahaha…

     

    • so, bukan main happy nyer hati kami ini yang ternanti2 bilalah kami ni nak tau keputusan temuduga bulan 8 yang lalu.. heh.. tapi sedih juga sebab ada dengar cerita yang terdapat rakana2 yang lain yang gagal… memang sedih betul dengar! tapi mereka masih lagik berpeluang untuk mohon sebab ada lagi permohonan temuduga yang dibuka..
    • harap-harap cepatlah proses postingnya… dah tak sabar nak belanja mak plak.. huhuhu… baru jer dapat gaji dari mak semalam. yuhuuuu~~ hahaha.. pandai2 lah nak kena urus sbb banyak nak guna duit untuk konvo nih… heh..