31 January, 2011

BANJIR

  • tadi pepagi depan taman dah jem gile... bila dah dapat masuk celah2 line kereta jem.... pergh... jalan ke alor gajah sumer DITUTUP....  
  • nasib bek kete kecik, so leh jer buat u turn sesuka hati. haha.. terus ikut jalan ladang kemuning.. bantai jer la... punyerlah jauh memusing.. patut leh singgah jap kat umah cik anizs dan bintang... haha.. sampai sekolah 8 setengah pagi... huhuhu
  • kesimpulannya, sungai naik air memang dari malam tadi, tau sebab dah riki ngan mak masa baru balik dari family store.. heh.. tapi tak budget plak jalan AMJ pon leh naik air kan? nasib baik air sungai tidaklah melimpah hingga ke taman.... kalo x... mau kena bungkus angkut segala barang...
  • cukup malas nak amik pic banjir.... sebab x bawak cik EOS.. almaklumlah...  henpon ku berbangsa CSL yg dwi simkad pastu rege rm98 dengan dibiayai oleh adik askar ku. sekian. miahaha...
tinta jemari  :(( kesejukkan ini menggigit!

30 January, 2011

"Blog Aku, Bukan Privasi Lagi "



ok, ini KONTEST!!!
kau nak join, pegi klik picca atas tu...
tarikh tutup 5 FEB ni...

blog aku nih tempat luahan perasaan dan perasan.
bila jiwa ak mendung (sila rujuk gambar header) aku pon menaip beberapa patah kata2 sedih.
bila jiwa ak warna2 pelangi (sila rujuk template layout ak) aku pon menaip dengan beberapa kata2 indah.

hahahha~ itulah cerita belog ak... setiap langkahku, punya sebab yg telah ku fikirkan~
berfikir perkara yang baru, bukan berfikir asyik nak meniru ya?!

aku mengetag
cikgu nurin
kak nor WC
syahdafaiqah


tinta jemari :))  ntah apa2 ntah ak taip kali nih!!!!!!

sekian, terima kasih! *tenQ juga pada tuan belog 'blog ak bukan privasi lagi' kerana menjemput ya?

29 January, 2011

KENYATAAN~

  • Semalam pegi klinik bawak busu g amik ubat. gedik2 la aku pon sama nak jumpa doktor... doktor cek tekanan darah tinggi. dia cakap agak tinggi. aku memang sangat suka cek2 nih. sebab salu memang ok, normal jer. tetiba masa doktor cek, masa dia lepaskan balutan tekanan tu....... ak rasa cam denyut2 kat urat lengan... 
  • ok, ak relax.
  • tetiba doktor tanya ak dah kawen ker? jawapan: saya lom kawen... sambil muka sipu2.. 
  • dengan muke serius doktor cakap, darah awak agak tingggi nih!  tiba2 ak rasa cam nak g lompat laut kat selat melaka. 
  • busu kiko kata: ko dah masuk sekolah, hari2 kau mengamuk. sebab tu lah! boleh ke???

tinta jemari  :(( bakal tambahkan senyuman. tiada lagi hati x suka!

sekian, terima kasih!

27 January, 2011

edisi nak membebel tapi tak berapa nak membebel sangat!

  • boleh x? boleh x? boleh x kalo aku nak bebel2 tanpa henti. tanpa henti yang mana taipan aku ini menjangkau hingga ke dasar belog buruk ini? aaaahhh! konfem! kamu! kamu! kamu dan kamu yang tengah korek hidung sambil tekan2 mouse.. plz stop it ok? sila fokus. tumpukan apa yang GP nak bebel nih. diam.
  • ok, kita bermula dengan erm... erm... hehehheehe.. keje GP yg menimbun2... pastu salah diri sendiri sebab LEMBAB! ya, aku LEMBAB! itu kenyataan yang paling sukar nak diubah. tapi, kelembapan aku itu bakal menjadi kelebihan. ok, kau, sila tunggu masanya bila kau akan cakap... oh, nasib baik kau lambat!!!!! haaa... see?? ok, x nampak? lupakan. nampak? sila senyum. 
  • kepala denyut2. tau x tadi ada acara merentas desa.. huhuhu... keteh.. tangan kanan pegang EOS, kiri bagi kupon check point 7 kat bebudak! hahaha! pic? nanti2 la kalo rajen baru update. malas tau? nak dijadikan cerita, tadik hujan! haa... bila kepla dah terkena sikit2 hujan, pastu ditambah lak ngan panas yang cam x berapa nak best, kepala mula la kena hinggap bintang2 kejora yang berderte2 bermain2 pusing2 macam merry go round kat kepala. tapi versi halimunan. aku jer nampak. orang lain mmg x nampak.  huh!
ok, dah. sekian, terima kasih.


tinta jemari  :(( kepala sakit. keje tak siap!

22 January, 2011

raptai hari sukan!

 

ya, hari sukan. raptai. sebagai jurufoto untuk majalah sekolah GP rasa bertanggungjawab sangat untuk take pic banyak2.. haha… nah! layannn!

page1 hari sukan 2

empat buah rumah sukannnn~

 

 

page8

acara gaya bebas!

 

 

hari sukan 3

pergi dan kembali!

 

 

hari sukan 4

pengorbanan seorang guru… tetiba jadi buruh kasap sekejap!

 

 

hari sukan 5

gambar atas, ketua tingkatan 1B…

 

 

hari sukan 6

pelajar moral~

 

 

hari sukan 8 gambar atas, pelajar perempuan tingkatan 2 RK 2

SEKIAN, TERIMA KASIH!

 

tinta jemari :{kenapa aku yg letih lebih2??

19 January, 2011

menang hadiah misteri!!!!

 

 

Nina's Collections Giveaway

kenal nih x??? ramai yg masuk GA nih rasanya.. kalo gomokpendek blogwalking je mesti nampak kat sidebar kamu2.. hehehe..

dan… gomokpendek dah terkejut babun sebab tetiba gomokpendek terpilih sebagai salah seorang daripada pemenang hadiah misteriiiiiii~

nah! hadiah!

IMG_1351 posto! posto!! dalam sampul ada beg comel itu, ada cincin bleh buat ikat tudung. miahaha!

IMG_1340ada juga gelang ini. err.. yg ada merah2 tu ya.. bukan emas itu. ok, menjadi rebutan ramai. mmg sangat padan dengan tangan mak yg putih melepak!

IMG_1344 model:emak yang memakai anting2. kata nina, ole2 dari china. oh, GP sangat berbesar hati menerima!

hak.. hak.. hak… rasa cam comel jer tau dapat menang gini bagai.. hehehe.. di kesempatan ini, gomokpendek nak ucapkan terima kasih tak terhingga pada nina yang telah memilih gomokpendek juga.. nina memang rajen bw… kalo gomokpendek bw jer mesti terserempak ngan nina…  hehehe… blogger tegar nina nih!!

gomokpendek memang tak pernah dapat hadiah GA.. yang kelakarnya, x buang2 plak banner GA yg dah tamat luput kat sidebar.. hahaha.. buat hiasan plak…!

nina juga pernah tanya kenapa letak nama belog gomokpendek kat GP.. haha.. sebab saya mmg gomokpendeklah! tapi adik saya kata saya tidak begitu. tapi saya rasa saya begitu. apa ak melalut nih?

 

oh.. banyak pulak membebel.. heh..

 

tinta jemari :C   bil servis cik mbv membunuhku….! *tetiba je*

16 January, 2011

terima kasih awak-awak semua!

  • tiba-tiba je hari nih ucapkan terima kasih. heheh..
  • terima kasih kepada kamu-kamu yang sudi polo belog senget ciptaan budak gomokpendek ini,.
  • dalam x aktif belogriki pon awak bleh polo belog gomokpendek. trimas. harap2 kamu polo gomokpendek dengan ikhlas juga. ^_^
  • bila ada waktu gomokpendek akan membalas jejak. tapi sebenarnya, bila membalas gomokpendek mmg suka dtg sembunyi2. hahaha..
  • xde maknanya sembunyi. malas nak menaip sebenarnya.. almaklumlah si gomokpendek ini sebenarnya minatnya lebih kepada membaca. bukan menulis. haha.. sorry kawan2.. 
  • dalam hati sangat rindu mau jenjalan menambah rakan2 di alam maya ini. tapi apekan daya ku? minda stress mahu titip2 kata. hati luka kerana pelbagai perkara. babe, nanti gomokpendek update la citer2 mereban.. huhuhu...
  • dan.. esok adalah isnin. mau tau? isnin adalah hari sejarah. ok, im teaching history... tapi rasanya, ak bakal cipta sejarah sendiri. xpon kadang2 ak suh bebudak nih buat sejarah dorang sendiri. boleh? esok ada berderet-deret kelas sejarah. seolah-olah kepakaran gomokpendek adalah sejarah. xper.. bak kata kakak syg saya... SAYA YANG MENURUT PERINTAH..... kami guru malaysia... lalalalala....
  • oh, ya! nuffnang sudah lama bleh  di cash out kan.. tapi? macam sikit jer.. hahah.. nak lagi bleh?
  • sila lupakan bebelan tanpa hala tuju di atas,
  • tenQ

08 January, 2011

biar neutral

orang yang teraniaya..

dan redha pula hatinya..

biar kebenaran hadir nanti

kerana aku percaya

dari mata kamu

dan aku pula melihat dari mata hatiku

dan bukannya lahiriah yang bijak

melahirkan kata yang bukan benar.

dan aku hanya senyum dan menolak untuk

menggerakkan hati untuk berkata

seribu satu kebencian.

biar neutral.

06 January, 2011

saya rindu kamu!

  • serius, aku tak tau cemana nak mulakan menaip entry nih.. haha.. dah beberapa hari menyepikan diri. bukan malas. bukan tak der idea. bukan terlupa. tapi serius memang letih.dan, ini memang malas nak taip apa yang letih. letih ngan hal sekolah jer.. hoho..mana taknya, sebok ngan kelas tingkatan satu, dalam masa yang sama hari pertama sekolah plak majlis anugerah kecemerlangan. faham-faham jerlah kalo dah tingkatan satu.. memang banyak benda nak diuruskan... dengan yurannya, dengan dokumen2nya, dengan masalah2 lainnya sekali. part amik gamba plak sepanjang majlis.. satu2 pic pelajar cemerlang kena amik. duk lah aku tercegat kat depan stage  tengah-tengah student kat assembly tu.. haa...
  • balik umah jer terus pengsan tauuu! haha.. sampai demam lah jugak... tapi sekarang dah ok! just tetiba je nih sakit tekak n batuk. mak dah demam. teruk juga.. ini semua gara2 apit yang bawak virus dari kedah.. opss.. sorry org kedah.. haha..
  • tiba2 jer hari ni nak cerita serius2 camni. ntah apa hal ntah? apekah kerana virus sakit tekak? macam pelik plak hari nih. orang kata keje jadik cikgu senang. aku tak tau part mana lah keje jadik cikgu nih senang. mungkin senang hati bila nengok anak2 murid berjaya kot? huhu.. agak2 senang ke jadik cikgu kalo sampai aku duk mengira2 yuran sambil kena jaga anak buah aku... pastu siap main agah2. last2 lupe berapa duit yuran yang aku kira tadik.. haha.. memang padan ngan muka aku kan? nih baru cerita picisan aku yang tak seberapa. lom lagik cikgu yang dah sekian lama mengajar ngan ada anak sekian2.. haa.. betul tak kak Nor WC? hehehe...
  • ermmm... mak   aku cakap aku adalah seorang yang pemarah bila sampai waktu merah. haha. boleh ke?? kalo bukan sebab orang dah buat sesuatu yang aku tak suka secara berulang kali, maka aku bakal jadi manusia pemarah. kalo setakat ko kata aku gemuk, pemalas, kuat makan, bising2, mengumpat aku, memang aku x amik pusing pon. lantak kau lah pe ko nak buat kan? haa... tu yg setau aku...  orang mungkin akan xpect yang aku nih pemarah bila nengok muka aku yang x bape nak suka senyum kot? haha.. sorry.. aku bukan manusia semanis wajah. jangan minta aku menjadi bukan aku. 
  • ok, boleh tahan panjang lebar aku membebel. tenQ. haha..

tinta jemari : p     rindu nak bw!

01 January, 2011

jalan2 krismas dan happy new year! ya, aku memang selalu lambat!! haha!

 

IMG_0209 tiba2 gambar kat tengah2.. ntah apa2.. haha..

IMG_0215

sangat cun kalo kat umah ak pon cam nihh.. dah ngalahkan i-city jer dah nihh.. hah..

IMG_0244macam senget kan? ooh.. mmg senget beb! haha.. 

IMG_0280

kat halaman rumah dia ada merry go round yg comelllll! dia gerak2!!!

IMG_0284 ok, ini adalah santa yg humble.. haha…

IMG_0288

IMG_0295 beskut julie’s taja rumah dia untuk deco!!! arghh.. cun giler lah!

IMG_0310tempat best ini adalah di sini.. haha.. perkampungan portugis, ujong pasir, melaka! sekian!

 

tinta jemari :P  datanglah melaka! macam2 ada bebeh!

Saya Blogger Melaka

dah lah lambat.. terhegeh-hegeh lagi nak menaip!
hahaha...
sempat lagi ke nak join blog pilihan malaysia nihhh yer??

salam semua~
nama di beri si gomokpendek~ eh, dah macam apa plak ayat? demi entry ini, jom aku reveal nama manja yg sebenar iaitu khema. ok?  haha.. ak duk area alor gajah dan merupakan seorang guru muda (ok, ak just nak perasan sekejap k?) di alor gajah. wahhh.. mesti korang jeles kan? haha.. tenQ KPM.. i luv u sangat-sangat sebab bagi posting bawah ketiak mak jer! haha.. melalut apa nihh?

disebabkan ak masih muda.. jadi masih single mingle lagilah!  oklah, kalo nak hubungi si gomokpendek ini, sila klik ini. GOMOKPENDEK. heh.. sila.. sila.. jangan segan2 add yer sayang2 semua.. heh~


apa yang menarik eh kat alor gajah? haha.. kat alor gajah ada dataran alor gajah~ kah.. kah.. kah.. kat dataran tu ada keris ok? kalo korang leh cabut keris tu, ak banje makan rempeyek free selama setahun! boleh? haha~ selain itu, ada muzium adat. alor gajah juga terkenal ngan adat perpatih juga..  ada air panas gadek dan cherana puteh, ada apa lagik? ada........... ermmm... kalo g area masjid tanah ada pantai best2 kan? pastu kalo g simpang empat, ada a'famosa resort! dalam tu ada taman tema air water world, ada safari, ada juga cowboy town dan macam2.. tak lupa juga ada dusun paradise. ok, kat alor gajah jer dah ada macam2. apatah lagi kalo nak senaraikan satu melaka kan?? sangat berbaloi ok dtg melaka! haa..

nah! jamu beberapa gambar yang gomokpendek amik kat SINI. segala info tentang alor gajah lengkap nih.. nak tau cemana nak sampai pon ada.. GPS Pon ada! haaa..

 masjid diperbuat dari tanah liat..

kolam air panas gadek!

 Auyin Hill~

 dataran keris!

 ohh.. taman rama2 jajahan alor gajah yerrr... haha


 water world~

 muzium adat..


 kubur pegawai british bersama anjing dan kudanya! (ni dalam sekolah.. SK ALOR GAJAH 1)

makam dato' dol said~

gambar sangat kurang memuaskan... ehsan dari laman web rasmi alor gajah..haha.. sorry.. 


tinta jemari  ((:  blogger melaka, jom buat list blogger melaka!!!!