18 June, 2012

tuhan, hati ini mati…

 

 

rindu bukan kata sepi.

rindu bukan sekadar cinta abadi..

rindu ini, rindu untuk mu yang satu...

tuhan, jangan kau beri ia mati

jangan kau beri ia sangsi.

aku rayu,

aku sayup menopang dagu menadah rindu..

hati, saat dia mati,

kau hadirkan nyawa…

kau tiupkan angin cinta.

biar tumbuh mekar si cinta..

mekar jiwa yang lara..

tuhan, andai derai si air mata

tidaklah tanda sekadar kecewa

tidaklah jauh titik bahagia..

tapi syahdu, cinta aku padamu.

tuhan..

14 June, 2012

sahabat


image
              [sumber]

aku tak impi sahabat
aku selesa berkawan. biar siapa pun aku berkawan. ya.
tapi kadang kala aku leka. kerana aku juga manusia. aku lalai dalam jalan hidup sendiri.
biar berapa kali pengalaman sama berlaku, aku pasti menjadi beku. dan,
kadang kala terlupa.. aku yang akhirnya akan pilu
saat aku lupa, garisan kawan pasti ak lewati…
sehingga kau salah mengertikan aku. 
entah. aku bukan manusia sempurna.
aku hina. itulah aku.
kawan,
aku bukan manusia makan puji. aku terkesima bila dicaci. aku telan diam.
namun, aku manusia. ada saatnya, aku juga punya jiwa yang mendesak.
membentak. tidak kuat, walau perlahan tetap ada.
telah aku katakan.. aku bukan sempurna!
lama, selamanya aku mahu kau sekadar kawan. tidak sahabat.
namun, masa pun beralih laju.. dan aku juga sedar, akhirnya..
aku terima kamu. kamu, sahabat…

tinta jemari: terkadang, hati buta dalam mencari

06 June, 2012

Rauf dan Azie //my bff wedd!//

 

hari bersejarah buat sahabat baik tercinta. azie. 25 nikah dan 26 resepsi. azie yg jelita..

akhirnya kawen juge kawan baikku ini bersama kekasih hati tercinta.

kiranya, airmata + hingusan dia di bear busuk aku tu berbaloi lah juge.. sebab insan yg buat dia jadik cam tu

dah pon selamat, selamat jadi husband dia. x tau kenapa terharu sangat bila lepas nikah tu. fuhhh~

IMG_5736

 

IMG_5785

 

IMG_5792

 

IMG_5816

 

IMG_5824

 

IMG_5846

 

IMG_5862

 

IMG_5918

 

IMG_5942

 

IMG_6035

 

IMG_6041

 

IMG_6050

 

IMG_6077

 

IMG_6079

 

IMG_6153

 

IMG_6154

 

IMG_6193

 

IMG_6206

 

IMG_6290

 

IMG_6264

yang last nih tah sape tah.. hahaha..

gambar fresh daripada kamera. sorry kalau tak bape nak cantik.. x touch up. hahah…

helloooo000oo.. muke ko pon kalo x pkai mekap x cantik ok? hehehehee! peaceeee!

 

tinta jemari : alah omak kawennn kan akuuuu! bhahahaha!