24 August, 2012

raya 2012

 

 

hari raya masih seperti 14 tahun yang lalu. sunyi. sepi.

tiada apa yang berubah untuk aku. tiada.

jadinya, hari raya hanyalah hari kemenangan selepas ramadhan.

bukan hari yang biasanya disambut dengan gilang gemilang

dan segala macam riang ria.

hari raya kali ini juga waktu tepat untuk aku berehat rehat.

diamkan diri seketika untuk lupakan segala kalut minda.

keriangan untuk bergambar pun hilang.

tapi yang jelas, menekan jari telunjuk kanan buat seisi keluarga tetap ia.

 IMG_0338

mak & kiko pagi raya. mak macam sehat dalam gambar..

IMG_0354IMG_0356

sila cari perbezaan gambar di atas. huahaha..

IMG_0358

IMG_0359

kebun pak itam memang lokasi menarik untuk photoshoot…

IMG_0383

pak irtam di tengahari raya. panas lah tu. rumah besar kedaung….. ^_^"

 

tinta jemari : ((    # tahun nih raya cam tak meriah sgt. kawan pon x ajak g beraya cam tahun lepas.

               # baju raya pon xde…

06 August, 2012

PUASA & KERING!

apa yang kering? aha.. tak delah nak kering sangat.
kering air tu dah konfem!
tapi nak citer lemak yang semakin nak hilang!
waaahhhh... puasa kan? memang agak kurang lah pengambilan makanan
yang ntah hapehape kan. tu aku le... orang lain tidak tau lah...

yang bestnye, pagi tadi pergi sekolah pakai baju yang sering mengecewakan.
sering mengecewakan? ya, mengecewakan.
waktu sebelum bulan pose ritu, try pakai pepagi. ha, nasib baik pepagi. kalau dah siang sikit, konfem lambat g sekolah. tak semena mena je baju ketat kat bahagian punggung melewati perut.
siap nampak lagik buncit.
tak pasal pasal je ank murid tanya aku dah kawen ke belum nanti.
yerla.. perut MENGANDUNGi lemak memang nampak cam 3 bulan preggy!
haa... orang besar sampai 9 bulan. aku takat besar 3 bulan jelah sepanjang tahun kan?

tapi pagi tadi ok jelah plak ak pakai baju yang suka kecewakan aku tu... hahaha... baru perasan bonggol lemak kat punggung tu dah lenyap! wakaka... nampaknya, puasa+PB = HILANG LEMAK!
hui hui hui!

jadiknya, bila kadang kadang wujud kesedaran dalam diri tu aku rajin lah juge pakai PB..
PB? uhuks.. Premium Beautiful lah... tahun lepas kemain rancak je memasing update pasal PB nih... padahal, aku dah pon lama berkecimpung dalam arena PB PB nih.. haha...

macam yang reramai tu citer, PB ni bukan je leh tolong bagi body kita nampak lebih ok/mantap ke hape... tapi juga memang sangat sangat membantu dari segi kesihatan... tu yang paling best sebenarnya.

pertama kali kenal dulu mmg jujur dan jujur dan jujurnya aku memang nak mengecilkan tubuh lah kan guna PB nih. tapi kalo dah semangat tu cekal tahap cekal melayu hangat hangat tahi ayam memang tak delah kempisnya.  tapi, malas malas ak pon, PB nih bagi juga ak sumthing yang sangat spesel! haaa...

apa dia?
pinggang dah tak sakit!
period dah ok!
kepala tak sakit!
badan dah rengan!
lemak manje dah mula sembunyi2!
body dah tegak!
wajah kian berseri, jerawat pon dah malu nak kuar!
kaki sakit dah hilang, hidup lebih energetik gitu...

pendek kata, memang premium beautiful nih membantu hidup ak lebih bermakna dan ceria.. huhuhu...  sesuai lah ngan status dia sebagai produk super brand kan?

ada juge ak pernah jumpe orang yang mengadu pakai PB nih susah lah sangat... mengeluh diorang! huhuhu... tapi aku tak pulak... senang je aku sarungkan PB tercinte ke tubuh... sebenarnya memang mudah bila kita tau cara nak pakai yang betul dan yang paling penting......PENTING! SAIZ yang TEPAT untuk badan kita! penegasan tu! penegasannnnn....! ^_^Y peace yooo0000ooo!

ok, untuk bab cara pakai n saiz nih memang aku cukup salute lah kat insan yg perkenalkan kat aku PB nih... Nana dari gorup orange mania! huhuhu.... beliaulah insan yang bertanggungjawab merubah kegelapan ku menjadi oren. ehh? teranglah kan? oren! hui hui hui! dan.. ada dan lagikk! yang bestnya... saya berada di bawah kepimpinan seorang jejaka.. jejaka? aha.. kalo tak caye, gi redah blog dia! CDM SAID... Memang hebat sangat sangat... umor pon sebaya aku jerk... tapi... huhuhu.. terinspirasi betul bila dengar cerita dia n follow blog dia!

so, kalo ada sesape yang rasa cam tak nak ketinggalan untuk try PB, boleh je PM kat  SINI!  huhuhu... ingattt! free trial..! free trial!!!