27 September, 2012

FOTOGRAFI SEKOLAH

 

SEBELUM…

IMG_2731

 

IMG_2737

SELEPAS…..

******************************************************************************

SEBELUM….

IMG_2743

 

IMG_2754

SELEPAS…

19 September, 2012

Majlis Penutupan Bulan Kemerdekaan

 

tamatlah sudah sambutan bulan kemerdekaan peringkat sekolah.

namun, rasa bangga dan bahagia menjadi rakyat yang bebas merdeka

bukan hanya tertakluk pada satu bulan itu sahaja bukan?

melihat anak anak murid yang tersenyum riang mengibarkan bendera.

terus membawa aku pada imaginasi. imaginasi bagaimana nenek moyang kita dahulu yang

betapa gigih mengangkat senjata. menghunus segala bagai asahan tajam. buat kita meraih hari indah hari ini..

lagit cerah dan indah hari ini seakan tersenyum bersama kami. si anak, cucu cicit darah  pusaka merdeka…

 

ok, gambar takde. terus delete masa transfer ke hdd sekolah! huh!

18 September, 2012

BANNER simple

 

kelam kabut sebenarnya buat nih.

plus, memang tak berapa nak celik PS kan?

nih jelah yg dapat dilakukan. idea pon sedang kering kontang haritu..

banner peperiksaan copy

banner pss copy

tinta jemari : )) semuanya demi pusat sumber.. huhuhu!

17 September, 2012

besok itu selasa lagi


saat ini, 
sedang print sijil utk 3 event. pastu standby notes and latihan. pastu prepare gear utk shoot majlis penutup bulan kemerdekaan pagi esok. pastu cam ingat nak bawak pie tee g sekolah besok pastu tak sabar nak tido dalam bas pada jam 11 pagi! huh?

pastu kadang kadang aku pelik ngan kiko. 
"kema, kelasi kapal tu apa?"
"kema, sauh tu ape?"
(nada serius ok?)

aku diam. kiko, kau pergi sekolah tadika dulu belajar apa??
cikgu ko mengait baju ke kau yg riang ria main pondok2 je keje???

12 September, 2012

Selasa yang letih

salam selasa yang lalu!

ok, selasa dah lepas. saat post ini di publish, memang dah bukan hari selasa.
apepun, nak citer pasal hari selasa juga. hari selasa yang letih.

hari selasa, gile lewat sampai sekola. dan juga, x sempat nak buat dua design banner.
hahaha.. satu untuk peperiksaan pmr, spm,stpm. satu lagi untuk program tautan hati pss.

macam best kan? wow, hebat dak gomokpendek nih buat design banner bagai. ok, ak suka kopi pasta je mana mana yg ak jumpa. senang. x pening. hahaha... olah sahaja buat lagik kretip! hahahha..
so, dalam masa ntah berapa jam siap lah dua banner tu. pastu pas sekolah, berkejau lah ke melaka untuk printing. dalam masa yang sama, nak kena amik pic yang dah siap cuci. dah tentu tentunya dua tempat yang berbeza...

macam pelik. pehal nak buat design? order jerlahkan bannner tu.. pe susah? huuuuu~ susah juge.. sebab kena tanggung kos design plak... haha.. sebenarnya, kalau kita leh buat sendiri, lagi bagus sebab kita bleh dapat harga yang jauh lebih murah.. dan, duit lebihan tu bolehlah kami buat untuk penambahan untuk hadia pelajar semasa program... itu lah dia hati seorang guru!

jadi, lepas jadi macam manusia kelam kabut tu, carik plak barang untuk aktiviti makan makan ahad nih... hehehe... seronotnyeeee! tapi pening kepla sbb banyak sangat sangat benda nak beli.. uhuks..

pastu, dapat plak meseg cik ustazah. dan aku pulak macam dah gaya gaya joyah... oh tidakkkk! hari ni open house umah kak zaza! teettttttt! padan muka, sudah lupe! tapi yang peliknya aku terus je buataktiviti beli belah ngan kiko tanpa perasaaan! hahaha... mintak ampun kak zaza.. i love you. but i love shopping more! hahahaha.. ok, tak. memang tengah betul betul g cari barang sebenarnya...

so, pastu masih lagik cam orang gila cari barang sampai almost 10... dan jumpa dua roadblock police.  akhirnya... sampai rumah around

10 September, 2012

kadang kadang

kadang kadang orang selalu bercakap seperti dia kenal kita luar dalam.
apa yang ada dalam hati kita. sombong.

kadang kadang orang selalu cakap dia faham keadaan kita. sedangkan dia tidak pernah lalui apa yang kita rasa.

kadang kadang orang selalu rasa dia betul. dan dia tidak pernah kalah.

kadang kadang orang selalu bercakap seperti dia tahu apa apa sahaja yang berlaku dalam kehidupan kita. sehingga nanti dia seenaknya menghakimi kita. keji.

kadang kadang biar kita lepaskan jiwa itu. jiwa bagai lautan. luas. kau tak pernahkan terjangkau batas ombaknya...
laut langkawi













tinta jemari :))  jiwa bagai lautan

farah dayana e-day

tinta jemari :) hehehe... kredit gambar ini diilhamkan dari encik afundee photography! heheeeee... peace!

08 September, 2012

SAYA SUKA JADI CIKGU

Salamm...
selamat hari sabtu semua!
ok, hari ini hari sabtu bersamaan hari sekolah ganti dengan menggunakan jadual hari khamis. tapi sebab sabtu, tidak lah pula ada yang wajib pakai baju batik pun. ehehe..
kenapa sekolah ganti? yerlah.. hari tu kan dah sebok sangat nak balik raya awal! so, sila ganti... tak de benda yang free pon dalam dunia nih.. semua nak kena bayar... cuti pon balas balik! hehehe...

tapi yg bestnya, untuk hari nih separuh waktu kami khaskan utk sambutan hari raya peringkat kelas masing-masing. mak ooiii... kemain sakan lagik anak-anak nih...

tapi atas alasan banyak kerja, aku duk terperap dalam PSS... dah kol 11 lebih baru sebok nak kuar ke kelas kelas ngan kak sham. ambik kau.. siap kena tarik tarik ngan students utk menjamu selera! seronok sangat sangat kan? sampai aku sakit perutlah juga kan? hahaha

lepas je makan makan terus g pss semula.. haish.. tengok atas meja dah macam macam ada.... so sweet anak anak murid nih.. berserta notes sekali... heheheh..

 


tinta jemari :)) tiada kata secantik bahasa. bukan ingin dihargai untuk setiap kesungguhan. sekadar diingati sudah cukup buat insan kerdil bernama cikgu tersenyum melihat anak anak muridnya..

Raya : Alam Damai_Kak Jue

 

minggu lepas berjalan raya tak hengat..

ahai.. jadik tetamu kak jue..! umah dia best sangat sebab dihiasi dengan english style.

sape lagik yg teruja kalo x si kiko. balik dari umah kak jue je semangat berkobar-kobar plak nak buat itu ini.

pening kepala nak layan.

IMG_1398

IMG_1260

alahai budak tomei nih. dia pon teruja ok??

IMG_1261

hai pinggan hiasan!

IMG_1262

sofa yg best… paling best words yang ada kat bantal comel tu…

IMG_1273

antara sudut yang indah kat umah kak jue… weeeeee….

IMG_1280

i love garden! tapi cam x nampak mana gardennya! hahaii…

IMG_1282

welcome to rumah kak jue!

IMG_1283

welcome! welcome!

IMG_1285

kiko…

IMG_1287

simple but nice!

IMG_1289

nak minum~~

IMG_1290

dapur sweet dapur.. hahahaha…

IMG_1291

cupcakes!

IMG_1403

jauh di atas..!

IMG_1277

tu dia.. tetamu dengan tuan rumah!

IMG_1418

hai kak jue! tengok pe tu??

IMG_1419

smurf’s house. mak panggil rumah burung. sukati mak lahhh…

IMG_1433

mak, kak jue, gomokpendek

IMG_1435

kak jue n kiko

IMG_1268

kiko da bbabababammm…!

 

tinta jemari : )) seronok g umah kak jue! terima kasih kak jue! emmmuaaaahhh!

05 September, 2012

tak apalah...

tak apalah kalau lupe kat saya
tak apalah kalau awak banyak kerja
tak apalah kalau awak tidak rindu saya (ok ini gedik)
tak apalah....

tak apalah kalau tidak call saya
tak apalah kalau tidak maseg saya
tak apalah kalau tidak watsapp saya
tak apalah kalau tidak emel saya
tak apalah kalau tidak PM FB saya
tak apalah....

tak apalah...
biar apa, awak tetap ada
biar apa, awak tetap senyum
biar apa, awak si puja puji saya

biar apa pun, saya dan awak.
kita sudah satu..

:)  ^_^Y

tinta jemari :)) kadang kala memang patut gedik untuk ubat luka sendiri