14 April, 2015

Hotel Review : Citrus Hotel, JB

salam semua..
ok, petang tadi jalan sorang sorang jadi aku pun terfikir untuk buat review hotel ni. memandangkan kehidupan aku sejak berkahwin nih asyik ke hotel sahaj kerjanya kan? jadi agak memberikan sedikit idea lah kepada aku untuk berkongsi cerita dengan anda semua.

Hotel pertama sebaik sahaja bergelar isteri orang ni ialah Citrus Hotel. kenapa aku pilih hotel ni? sebenarnya tak ada sebab yang tepat. masa mula mula tempah pun sebab kedudukannya yang sangat strategik. pertama, sebab dekat dengan CIQ. lebih kurang 5 minit je berjalan dari CIQ.. kalau korang jalan laju, lagi cepatlah korang sampai. less dari 5 minit. heh..  tu pun boleh naik bridge dari CIQ. so, pagi pagi lagi en hubby dah sampai dan berdiri depan pintu. memang best sebab feeling jadi suri rumah dan tunggu en hubby balik kerja. ok part seterusnya tak boleh cerita... :P

Sebab kedua, dekat dengan shopping mall. yelah, nak berjalan meneroka sekitar JB aku tak drive kereta. Datang naik bas je.. konon-konon nak jimat. lepas tu, aku pulak yang mati kutu kan? Hotel sebelah mall tu macam jadi wajib sangat dah. korang yang memang suka shopping boleh sangatlah stay kat hotel ni sebab sangat sangat berdekatan dengan city square. seberang jalan je. sebelah city square pula Komtar JBCC. memang macam macam lah yang ada. biasalah. shopping! satu lagi yang menarik, di bahgian bawah city square tu best sesangat sebab banyak kedai makan. haa.. makan jugalah yang best kan?

Antara perkara yang membuatkan hati aku happy semasa berada di hotel citrus ni kan sebab hotelnya yang kemas. cantik. teratur dan selesa. rupa-rupanya hotel ni baru sahaja lepas diubahsuai.. memang cantik. Room service pun ok sebab aku ni jenis suka baring baring sampai tengahari. menaip pun atas katil. jadi, aku memang akan buat kerja dalam bilik hingga tengahari. bila keluar dalam jam 3 petang tu.. room service akan melaksanakan tugasnya dengan jayanya. Bilik mandi agak romantik. Tak ada kunci. Memang sekarang pesen pintu bilik mandi tak ada kunci ya? kalau korang ada bawa benda-benda berharga, tak perlu risau sebab citrus hotel menyediakan peti besi elektronik untuk setiap bilik!

Antara perkara yang buat aku sedikit rasa tak senang hati? lif dia. kecil gilaaaa~ mau 4 orang je muat dalam tu sekali jalan.. haaa... dan, walaupun aku dah buat reservation, aku tetap juga perlu menunggu agak lama untuk dilayan.. ramai sangat kot orang yang suka menginap kat sini? satu lagi tiada parking kereta disediakan. parking awam adalah or private. tapi tak terjamin la ada untuk korang yang drive. jika dibandingkan dengan bayaran, aku rasa agak mahal lah juga berbanding keadaan bilik yang agak kecil tanpa almari yang proper. bilik mandi pun agak kecil.. muat untuk berpusing setempat je, so siapa siapa yang agak agak nak buat aksi dalam bilik mandi tu mmg tak lepas lah! huahahaha...

Tapi, secara generalnya, Hotel Citrus tetap best.. aku bukan jenis cerewet pun.. jadi sebenarnya aku tak berapa kisah sangat pun sebenarnya keadaan hotel tu.. yang penting, bersih dan selamat! kalau korang nak ke JB atau nak ke Singapura untuk berjalan-jalan.. Hotel Citrus ialah pilihan yang tepat! untuk sebarang maklumat, klik sahaja laman webnya.CITRUS HOTEL aku pun tempah melalui web dia sahaja.  happy holiday!

ok, jumpa lagi di lain lembaran post..!